خبرگزاری شبستان- ماسال: شهدا جایگاه عظیم و رفیعی در پیشگاه خداوند متعال داشته که زبان قاصر از بیان آن است، این شهدا گرچه روی زمین گمناماند ولی در محضر خداوند متعالی کسی مشهورتر از آنان نیست.
شهر شاندرمن در اسفند 94 میزبان دو شهید گمنام و سرافراز بوده که استقبال و تشییع باشکوه این دو شهید برای همیشه در تاریخ پر افتخار این شهرستان ثبت شده است اما متأسفانه با گذشت 14ماه از تدفین دو شهید گمنام در این مکان، یادمان این شهدای والامقام همچنان بلاتکلیف و به فراموشی سپرده شده است.
حال هر چه زمان میگذرد، غربت این شهیدان نازنین نیز بیشتر و بیشتر میشود، اگر زمان دفن این عزیزان و اتفاقات مربوط به محل دفن 2 شهید دفاع مقدس را مرور کنیم، خواهیم دید که تعصب و غیرت ما نیز نسبت به این مسئله روز به روز کمتر و کمتر شده است؛ چرا که با وجود گذشت حدود 14 ماه از دفن این گلهای فاطمی اقدامات شایستهای برای ساماندهی مزارشان نیفتاده است، شهدایی که عموم مردم شهرستان نیر علیالخصوص نسل جوان منطقه برای حضور آنها در این وادی لحظه شماری میکردند.
حال جای سوال اینجاست؛ زیارتگاه شهدای گمنام که امروزه به محلی برای حضور ارادتمندان به شهداء تبدیل شده است، یادمان شهدای گمنام که میتواند به عنوان یک فضای معنوی و فرهنگی در نیر مطرح شود، چرا بعد از گذشت 14ماه همچنان مورد غفلت مسئولین قرار گرفته است!؟
مسئولان مربوطه احداث یادمان شهدای گمنام! مگر فراموش کردهایم این فرموده امام راحل در وصف شهدای گمنام که فرمودند: «سلام من بر مفقودین عزیز که مونسی جز نسیم صحرا و پناهگاهی بجز مادرشان حضرت زهرا(س) ندارند.»؟
با توجه به تماسها و درخواستهای پی در پی مردم شهر شاندرمن از خبرنگار خبرگزاری شبستان برای پیگیری چرایی فراموش شدن یادمان شهدا از مسئولان مربوطه، در محل تدفین شهدای گمنام این شهر حاضر شدم، و گزارشی میدانی از مردم آنجا به عمل آوردم که در ادامه خبر خواهم آورد؛
احداث یادمان شهدای گمنام واجبرتر از همایشات بیتاثیر است
صفیه نیکی، یکی از جوانانی که بر سر قبور شهدای گمنام شاندرمن حضور داشت به خبرنگار خبرگزاری شبستان افزود: برای آوردن شهدا همه شوق دارند ولی نمی دانم چرا بعد از اینکه این گلهای پرپر را تدفین کردند، دیگر اقدامی نشد.
وی با بیان اینکه من مسافر هستم و بعد از یکسال بر سر مزار شهدای گمنام این شهر آمدهام و امید داشتم که یادمان آن آماده باشد، گفت: وقتی مسئولان نمیتوانند برای شهدای گمنام حتی یک یادمان درست کنند، دیگر چرا قبول میکنند تا آنها را در شهرشان تدفین کنند.
این جوان گیلانی با اشاره به اینکه مردم از مسئولان انتظار دارند تا بجای خرجهای بیموردی که برای همایشات و مراسمات مختلف هزینه میشود، لااقل برای شهدی گمنام یادمانی هم بسازند، اظهار داشت: اگر قرار است اینگونه با شهدا برخورد شود، همان بهتر که در سرزمینهای داغ جنوب میماندند.
بی توجهی مسئولان نسبت به یادمان شهدای گمنام نیز مشهود است
تعدادی از جوانان شاندرمنی که نمیخواستند نامشان جایی ذکر شود گفتند: امام جمعه باید از تریبون نماز جمعه فریاد مظلومیت یادمان شهدای گمنام را به گوش مسئولان انقلابی و با بصیریت استان برساند تا هرچه سریعتر وضعیت ساخت یادمان شهدای گمنام سر و سامان گیرد و از بلاتکلیفی خارج شود.
آنها با بیان اینکه بی توجهی مسئولان نسبت به یادمان شهدای گمنام نیز مشهود است، تصریح کردند: بیش از یکسال است که فقط وعدهها و قولهایی برای ساخت یادمان این دو شهید داده میشود اما تا کنون هیچ وعدهای رنگ تحقق به خود نگرفته و شهدای گمنامی که در این شهر در خاک آرام گرفتهاند، هنوز گمنامند.
این جوانان شاندرمنی خاطرنشان کردند: هرچند خاطره ها و نام ارزشمند دوران دفاع مقدس هرگز از یادها فراموش نخواهد شد و چون برگ زرینی در تاریخ کشورمان و جهان ماندگار خواهد ماند ولی باتوجه به گذشت زمان و عوض شدن نسلها، خداوند متعال چنین مصلحت دانسته که نسل فعلی نیز از فیوضات معنوی شهدای گرانقدر بی بهره نمانند، پس همگان باید قدر شهدا را بدانیم.
به گزارش شبستان؛ در قبال رشادتها و از جانگذشتگیهای شهدا، خدمت به این عزیزان وظیفه ذاتی هر مسئولی است، انتظار میرود تمامی مسئولان استانی و شهرستانی نسبت به ادای دین به شهدای گمنام شاندرمن، با جدیت وارد عمل شده و در راستای یادمان قبور این سرداران بیپلاک گامی بلند بردارند.
نظر شما