جابه جایی ۱۵۶ هزار تن در روز از سوی ناوگان ریلی

خبرگزاری شبستان: ناوگان ریلی کشور برنامه ریزی برای توسعه خود را در دستور کار خود قرار داده است و در این مسیر شاهد رشد ۵۶ درصدی توان حمل ریلی بار در کشور هستیم.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران تا پایان سال 92 دارای ۱۰۳۹۲ کیلومتر شبکه ریلی استاندارد و ۹۶ کیلومتر (میرجاوه-زاهدان) خطوط ریلی عریض است. ساخت و توسعه خطوط ریلی در ایران توسط معاونت ساخت و توسعه راه آهن انجام می‌پذیرد. یکی از برنامه های کوتاه مدت راه آهن کشورمان برای توسعه خدمات مسافربری و باری آن است که تا پایان سال 1396 ظرفیت جا به جایی مسافر از 28 میلیون نفر فعلی به 40 میلیون نفر افزایش یابد که برای تحقق این امر حداقل باید تعداد 700 دستگاه واگن مسافربری به ناوگان ریلی کشور اضافه شود. همچنین از آنجا که در این برنامه پیش بینی شده است تا میزان حمل بار از 33 میلیون تن فعلی به 70 میلیون تن افزایش یابد لازم است تا تعداد 11 هزار واگن باری نیز به ناوگان ریلی کشور افزوده شود.

 

بنابراین گزارش، شرکت راه آهن ایران در نظر دارد تا این میزان طی سالهای آینده به 18.000 کیلومتر توسعه یابد. در برنامه توسعه خطوط ریلی کشور 4782 کیلومتر در حال ساخت و 3462 کیلومتر نیز در دست مطالعه است. متولیان این حوزه برنامه ریزی هایی برای توسعه ناوگان ریلی کشور انجام داده اند و در این مسیر شاهد رشد 56 درصدی توان حمل ریلی بار در کشور هستیم.

 

این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از مرتضی علی احمدی، مدیرکل بازرگانی راه‌آهن جمهوری اسلامی (رجا) نوشته است: "توان جابه جایی ریلی بار در کشور امسال با 56 درصد رشد نسبت به ساال گذشته به 156 هزار تن در روز رسیده است. متوسط حمل ریلی بار در سال گذشته روزانه 101 تا 102 هزار تن بود. از ابتدای امسال 57 میلیون تن بار در مسیرهای داخلی از طریق شبکه ریلی جابه جا شده است. توان حمل بار راه آهن از نظر تن کیلومتر نیز که پارسال با 102 درصد رشد به 67 میلیون تن کیلومتر در روز رسیده بود، امسال به 111.5 میلیون تن کیلومتر رسیده است. پیش بینی ما در حوزه درآمد این بخش نیز رسیدن به 46 میلیارد ریال در روز است که امیدواریم این هدفگذاری امسال محقق شود. این رقم پارسال 28 میلیارد ریال در روز بوده است."

 

یادآور می شود: سهم راه آهن از حمل و نقل جاده ای سال گذشته 9 درصد از نظر تناژ و 11.8 درصد در تن کیلومتر بوده است. از سال 92 به این سو راه آهن در تمامی شاخص ها رشد داشته و به خصوص در حالی که سهم رشد حمل جاده ای تنها 2 درصد بود اما سهم رشد راه آهن طی این سال ها 7 درصد بوده است.

کد خبر 628667

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha