برنامه ریزی برای توسعه روابط اقتصادی بخش خصوصی ایران و سوریه

خبرگزاری شبستان: ایران و سوریه مراوادات سیاسی و تجاری بسیاری با یکدیگر داشتند و در حال حاضر بخش‌خصوصی ایران و سوریه بر توسعه روابط اقتصادی دو کشور تاکید دارند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: طبیعت متنوع سوریه، با دارا بودن کوه‌ها، دره‌ها، بیابان‌ها، رودخانه و دسترسی به آب‌های آزاد تأثیر شگرفی بر صنایع و کشاورزی این کشور گذارده‌است. اقتصاد سوریه بر سه‌پایه صنایع، کشاورزی و تجارت بنا شده‌است و لازم است که صنعت نفت و گاز و همچنین صنعت گردشگری را نیز از یاد نبریم. اقتصاد سوریه در دهه نود با بحران‌های فراوانی مواجه شد که می‌توانست آینده این کشور را تحت‌الشعاع قرار دهد و در یک نگاه اجمالی می‌توان آن‌ها را سه بند اصلی خلاصه کرد.

 

 بنابراین گزارش، نفت ذخیره‌ای فنا شدنی‌است و با توجه به نوسانات فراوان قیمت آن و روند کاهش ذخائر زیرزمینی، نمی‌توان به آن به عنوان منبع درآمد اصلی کشور نگریست. میانگین رشد جمعیت سوریه سالانه ۳٫۳ درصد بوده که فراتر از میانگین جهانی‌است. این روند باعث افزایش نیروی جویای کار شده و کشور را به سرمایه‌گذاری‌های هنگفت برای آموزش، بهداشت و سیستم تأمین اجتماعی ناچار می‌سازد. گشایش تجاری که ناشی قرار گرفتن سوریه در منطقه آزاد تجاری کشورهای عربی و یا ناشی از همکاری با اتحادیه اروپا و یا پیوستن به سازمان تجارت جهانی، تأثیرات فراوانی بر صنایع سوریه خواهد گذاشت، زیرا بسیاری از کارخانجات و مراکز صنعتی سوریه به دلیل فعالیت تحت حمایت دولت، یارای ایستادگی در مقابل این گشایش زا نخواهند داشت.

 

این گزارش می افزاید: ایران و سوریه مراوادات سیاسی و تجاری بسیاری با یکدیگر داشتند و در حال حاضر بخش‌خصوصی ایران و سوریه بر توسعه روابط اقتصادی دو کشور تاکید دارند. اتاق ایران در این زمینه به نقل از محمدرضا کرباسی، معاون بین‌الملل اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی ایران نوشته است: "صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی ایران برای بازسازی سوریه آمادگی دارند. با وجود روابط سیاسی بسیار خوب با سوریه، اما همکاری‌های اقتصادی محدود بوده و بازرگانان مترصد فرصتی برای توسعه روابط اقتصادی با سوریه هستند. باید کالاهای مورد نیاز و زمینه‌های همکاری شناسایی شود. همچنین در خصوص نیازهای فوری، امکان تهیه و تامین آن با فوریت وجود دارد."

 

یادآور می شود: بر پایه آمارهای سازمان توسعه تجارت ایران، تراز تجاری جمهوری اسلامی ایران و سوریه از سال 1386 تا پایان مهرماه 95 همواره به سود ایران مثبت بوده است. در هفت ماهه 95 (منتهی به مهرماه) میزان صادرات ایران به سوریه 105 میلیون و 455 هزار دلار بود و پنج میلیون و 165 هزار دلار کالا از این کشور وارد شد.

 

بررسی مبادلات تجاری تهران- دمشق در این دوره نشان می دهد در سال 1389 بالاترین میزان مبادلات 2 کشور به 545 میلیون و 200 هزار دلار رسید که از این رقم سهم ایران 94.6 درصد و بقیه مربوط به طرف سوری بود. براساس جدول مبادلات تجاری 2 کشور، بیشترین میزان واردات ایران از سوریه به سال 1389 مربوط بود. در این سال 29 میلیون و 400 هزار دلار واردات صورت گرفت. کمترین ارزش واردات از سوریه در سال 1394 برابر با هفت میلیون و 865 هزار دلار بود.

 

اطلاعات موجود نشان می دهد داروهای خرده فروشی، مغزپسته تازه یا خشک ، شیرخشک اطفال، شیرآلات بهداشتی، کفش، مکمل های دارویی، ترانسفورماتورهای دی الکتریک مایع و... بخشی از کالاهای صادراتی ایران به سوریه را در سال 1394 تشکیل داد. مهمترین اقلام وارداتی ایران از سوریه در سال 1394 نیز نخ دوخت از رشته های مصنوعی، روغن زیتون بکر، قراضه و ضایعات باطری ها، سبزی، میوه و سایر خوراکی های گیاهی، مصنوعات پلاستیکی، پارچه های تاروپودباف کم عرض و... ثبت شد.

کد خبر 628666

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha