آیت الله سید طه موسوی هشترودی در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با اشاره به نقش تأثیرگذار مساجد در ترغیب مردم برای حضور گسترده در صحنه انتخابات پیشرو، گفت: با توجه به تاریخ اسلام و کارکرد پررنگ سیاسی مساجد به عنوان پایگاههایی مهم، امروز هم مساجد باید در این زمینه نقش خود را به بهترین شکل ایفا کنند.
وی بیان کرد: اگر به آموزههای دینی که در سیره و سنت پیشوایان دینی ما همواره جاری بوده، نگاه کنیم، درخواهیم یافت که امور دینی با امور سیاسى عجین و در ارتباطی تنگاتنگ با یکدیگر قرار دارند و مساجد، در طول تاریخ، بستر و محور ترویج و بسط اندیشه مشارکت فعالانه مسلمانان در جهت امور سیاسى و دینی به طور همزمان بودهاند.
این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، اظهار کرد: نقش مساجد در انتخابات به ویژه انتخابات ریاست جمهوری در کشور ما همواره با اهمیت بوده است، تجربه نشان داده است که بصیرت حقیقی توده مردم در اجتماعاتی همچون مساجد علاوه بر بعد عبادی در ابعاد سیاسی و اجتماعی هم نمود و بروز داشته است و تبلور اصلی آن هم تعیین تکلیفی است که اسلام برای نماز جمعه بیان کرده است.
موسوی هشترودی ادامه داد: اقامه نماز جمعه در بزرگترین مصلی و جامع ترین و بزرگترین مسجد شهر به معنای مهم بودن جایگاه مسجد در ترفیع جایگاه فکری و اندیشههای مردم و تصمیمگیریها در زندگیشان است.
وی خاطر نشان کرد: در فقه اسلامی، روش و سیره نبی مکرم اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع) بصیرت بخشی و آگاهسازی مردم در تبیین سبک زندگی در حوزه مسایل دینی، اجتماعی و سیاسی از کارکردهای مساجد بوده است، بنابراین مدیران مساجد و مسئولان فرهنگی آنها باید به این موضوع توجه ویژهای داشته باشند و ارتقا و ارتزاق فکری مردم در حوزه سیاسی و نوع انتخاب اصلح در مساجد را محقق کنند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با اشاره به حدیثی از امام صادق (ع) گفت: "شخصی از آن حضرت سوال کرد، من از میان دو نفر برای پیروی و برای هدایت گرفتن نمی توانم فرد اصلح را انتخاب کنم که حضرت فرمودند: کسی را انتخاب کنید که صادق و فقیه باشد، اگر تشخیص برایتان مشکل بود، ببینید متدینین جامعه شما، کدام یک از آنها را انتخاب می کنند" بر این اساس این سبک و سیره صحیح امروز باید در جامعه ما مورد توجه قرار گیرد.
با اشاره به تبیین شاخصهای انتخاب کاندیدای اصلح از سوی ائمه جماعات برای مردم گفت: در وهله اول، ما باید خودمان باید به این تشخیص برسیم که کدامیک از این کاندیداها صلاحیت دارند که امور سیاسی خود، جامعه و آیندگان و دستاوردهای گذشتگان را در اختیار این فرد قرار دهیم. نکته دوم آنکه که آیا این فرد آرمان ها و ثمره خون شهدا را ترفیع خواهد کرد و یا پایمال و اینکه تصمیم گیر های بنیادی در مصرف منابع مالی و مادی کشور که می تواند سرمایه گذاری های ماندگار باشد را می تواند انجام می دهد؟ ائمه جماعات و اهل منبر می توانند در این زمینه به مردم آگاهی لازم دهند.
موسوی هشترودی اظهار کرد: علاوه بر این میتوان با افراد مومن، متدین، اهل عبادت و پرهیزگار که همواره در مساجد حضور دارند نیز در این زمینه مشورت گرفت، زیرا که منطق، بصیرت و بیانات ائمه اطهار (ع) تاکید بر این موضوع دارد که سعادتمان را در جایی که متدینین حضور دارند، جستجو کنیم.
وی بر لزوم فراهم کردن شرایط حضور همه اقشار مردم در پایگاه عبادی مساجد، تاکید کرد و گفت: مساجد نباید مرکزی برای اصناف، اقوام، گروهها و طایفهای خاص باشند، بلکه باید مامن و مرکزی برای حضور همه مردم شوند و سخنرانانی که در مساجد حضور مییابند، مردم را به آگاهی کامل برسانند زیرا در آن موقع است که میتوان از پایگاه مساجد فرد اصلح را انتخاب کرد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، گفت: فرد اصلح برای ریاست جمهوری اسلامی باید خود را خادم مساجد بداند و اهتمام ویژه ای به تعمیر و نگهداری خانههای خدا داشته باشد.
نظر شما