خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: برجام فعالیتهای هستهای ایران را شفافتر کرد، نشست کارشناسانی از ایران، روسیه و ترکیه درباره سوریه، درخواست بیشرمانه ترامپ از روسیه درباره ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
اقدامات آمریکا برای قطع ارتباطات بانکی ایران فرقی با پاره کردن برجام ندارد
روزنامه «فایینشال تایمز» با اشاره به پا برجا ماندن تحریمهای ثانویه آمریکا علیه ایران گفته تلاشهای واشنگتن برای قطع ارتباطات تهران با بانکهای بینالمللی، همان آثاری را دارد که پاره کردن برجام.
در مطلب این روزنامه آمده است: «بازنگری آمریکا در سیاستهایش فشارها علیه ایران را تشدید خواهد کرد. تحریمهای مرتبط با برنامه هستهای ایران سال گذشته رفع شد اما وزارت خزانهداری آمریکا تحریمهای ثانویه علیه افراد و موسساتی که واشنگتن آنها را به تروریسم دولتی متهم میکند را نگاه داشته است.»
به نوشته فایننشالتایمز کارشناسان مسائل تحریمی در واشنگتن اکنون انتظار دارند آمریکا شمار جدیدی از افراد و موسسات مربوط به ایران و حزبالله را در فهرست سیاه قرار دهد و یا تحریمهای جدیدی علیه آزمابشهای موشکی ایران وضع کند.
روزنامه انگلیسی در ادامه میافزاید: «روی هم رفته، این دسته از تلاشهای برای قطع ارتباطات ایران از نظام بانکی بینالمللی، ممکن است آثار یکسانی با پاره کردن توافق هستهای داشته باشند.»
این موضوعات- چنانکه فایننشالتایمز مینویسد- از جمله مسائل محوری در انتخابات ریاستجمهوری ایران در روز جمعه، 19 مه خواهد بود.
«آدام اسمیت»، مشاور باراک اوباما، رئیسجمهور سابق آمریکا میگوید: «در صورتی که مزایای اقتصادی (برجام) محدود باشند، توافق هستهای ممکن است بمیرد.»
اما در موضوع تحریمهای ایران تنها بازیگر، دولت آمریکا نیست. «اد رویس»، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در حال تدوین تحریمهایی علیه متحدان حزبالله در لبنان میشود.
از جمله افرادی که رویس قصد تحریم آنها را دارد، «میشل عون»، رئیسجمهور لبنان و نبیه بری، رئیس پارلمان این کشور است.
پایان بدون نتیجه نشست اعضای پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای
اولین نشست کمیته مقدماتی کنفرانس ٢٠٢٠ بازنگری پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای (ان پی تی) به ریاست هلند امروز پس از دو هفته بدون نتیجه ملموس پایان یافت.
در پایان این نشست، پس از آنکه سفیر هلند متنی بعنوان جمع بندی رئیس ارائه داد، کشورهای غیرهسته ای از آن انتقاد کرده و آن را کاملا غیرمتوازن دانستند. همین امر موجب شد متن رئیس مورد موافقت جلسه قرار نگرفته و نشست بدون هیچ نتیجه ای پایان یابد.
در این اجلاس که از 12 تا 22 اردیبهشت با شرکت بیش از 110 کشور عضو این پیمان در وین جریان داشت، کشورهای غیرهسته ای بر ضرورت امحای کامل سلاح های هسته ای تأکید کرده و از کشورهای هسته ای خواستند به تعهدات خود در این زمینه عمل کنند.
همچنین، بسیاری از کشورها از ایجاد منطقه عاری از سلاح هسته ای در خاورمیانه که پیشنهاد آن توسط ایران در سال ١٩٧٤ برای اولین بار ارائه و سپس در سال ١٩٩٥ بعنوان شرط تمدید معاهده در قالب قطعنامه کنفرانس اعضا تصویب شده بود، حمایت کردند. در این راستا آنها خواستار الحاق فوری و بدون قید و شرط رژیم اسرائیل به پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای شدند.
سفیر و نماینده کشورمان در وین در سخنرانی اختتامیه ضمن یادآوری مصوبات کنفرانسهای ٢٠٠٠ و ٢٠١٠ معاهده مبنی بر ضرورت پیوستن بی قید و شرط رژیم اسرائیل به معاهده، از عدم درج این موضوع در خلاصه رئیس انتقاد کرد.
در این نشست، هیأت کشورمان فعالانه در مباحث شرکت کرد و با ارائه 8 سخنرانی، 5 مقاله کاری و 2 گزارش به تبیین مواضع جمهوری اسلامی ایران، از جمله در زمینه خلع سلاح هسته ای، ایحاد منطقه عاری از سلاح هسته ای در خاورمیانه، حق مسلم کشورهای عضو در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای و لزوم ارائه تضمین های امنیتی به کشورهای غیرهسته ای در برابر هر گونه تهدید یا استفاده از سلاح هسته ای پرداخت.
نشست دوم این کمیته سال آینده در ژنو برگزار خواهد شد.
مهر:
نشست کارشناسانی از ایران، روسیه و ترکیه درباره سوریه
«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در اظهاراتی اعلام کرد که قرار است کارشناسانی از روسیه، ترکیه و ایران طی یک یا دو هفته آینده گفتگوهایی را درباره ضوابط و ویژگی های مناطق عاری از تنش در سوریه به انجام برسانند.
وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با خبرنگاران در شهر «فربنکس» (Ferbensk) واقع در آلاسکا و در حاشیه نشست شورای قطب شمال در این باره تأکید کرد که کارشناسان روسی، ترکیه ای و ایرانی حدود ۱۰ تا ۱۲ روز آینده نشستی را با هدف گفتگو درباره ضوابط و ویژگی های ویژه مرتبط با مناطق امن در سوریه مانند حضور ناظران و ایست های بازرسی برگزار خواهند کرد.
لازم به ذکر است، توافق مربوط به ایجاد مناطق امن در سوریه هفته گذشته در جریان مذاکرات آستانه ۴ به امضاء رسید و از روز شنبه نیز به اجرا درآمد.
باشگاه خبرنگاران جوان:
دن کوتس: برجام فعالیتهای هستهای ایران را شفافتر کرد
به نقل از واشنگتن پست، «دن کوتس»، مدیر اداره اطلاعات ملی آمریکا، امروز در نشست کمیته اطلاعاتی سنا -با عنوان تهدیدهای جهانی- اظهار داشت: برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) فعالیتهای هستهای ایران را شفافتر کرد؛ اما هنوز نمیتوانیم با قاطعیت بگوییم که ایران دیگر دنبال سلاح هستهای نخواهد رفت.
کوتس در نخستین گزارش سالانه جامعه اطلاعاتی آمریکا درباره تهدیدات جهانی پیش روی این کشور، با تکرار ادعاهای واهی مقامات آمریکایی علیه کشورمان، ایران را یکی از تهدیدهای پیش روی این کشور خواند. وی همچنین ایران را به انجام اقدامات مخرب در منطقه خاورمیانه و سازماندهی و اجرای حملات سایبری متهم کرد.
مدیر اداره اطلاعات ملی آمریکا همانگونه که انتظار میرفت در ادامه اتهامزنیهای مقامات آمریکایی، جمهوری اسلامی ایران را همچنان اصلیترین کشور حامی تروریسم خواند و مدعی شد ایران به دلیل حمایتهای از محور مقاومت و تلاش برای تقویت بنیه دفاعی داخلی خود، تهدیدی پایدار برای منافع آمریکا در سرتاسر جهان است.
درخواست بیشرمانه ترامپ از روسیه: بشار اسد و ایران را مهار کنید!
کاخ سفید روز چهارشنبه در بیانیهای اعلام کرد دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در دیدار با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه از مسکو خواسته است تا بشار اسد، رئیسجمهور سوریه و ایران را مهار کند.
کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد: "ترامپ (در این دیدار) ضمن اشاره به ضرورت همکاری برای به پایان رساندن درگیریها در سوریه، به طور ویژهای بر مهار بشار اسد و ایران از سوی روسیه تأکید نمود."
از سوی دیگر، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نیز تأکید کرد گفتگوها با مسئولان دولت ترامپ سبب شد وی به این باور برسد که آنها مرد عمل بوده و به دنبال بستن قرارداد و حل مشکلات هستند.
نظر شما