مجسمه‌‌های هنرمندان ایرانی دارای طعمی از جنس فرهنگ کهن آن هاست

خبرگزاری شبستان: هنرمند ترکیه ای گفت: هیچ چیز منفی و بدی درباره شرایط سمپوزیوم تهران وجود ندارد زیرا در این رویداد از امکانات اولیه و ابزارها گرفته تا سنگ همه چیز در بهترین حالت قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان زیباسازی شهر تهران، اومیت تورگای درگون، مجسمه‌ساز کشور ترکیه درباره اجرای اثر «تحول» در هشتمین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران گفت: در دوره قبل سمپوزیوم من اثری را در راستای گرمایش جهانی زمین ارائه کردم لذا در این دوره سعی کردم تفاوتی ایجاد کنم؛ به همین خاطر برخلاف دوره قبل که اثرم به شکل افقی بود، اثری را به شکل عمودی ارائه کردم.

 

وی افزود: مفهومی که من در این اثر می‌خواهم ارائه کنم، بیشتر تحول بشری است؛ در واقع من می‌خواهم عدم پایان‌پذیری را ارائه کنم که البته منظور من در آن نبود مرگ نیست، زیرا قطعا هر چیزی در این دنیا سرانجام مرگ و پایانی دارد اما آنچه که من می‌خواهم بیان کنم، این است که ما در این دنیا ماموریت و هدف خاصی را دنبال می‌کنیم. در واقع ما حتی از کوچکترین چیزهایی که در این زمین وجود دارند نظیر: گیاهان، حیوانات کوچک و ... روزی از بین می‌روند اما همه ما وقتی از این دنیا می‌رویم نیز در روند زندگی موثر هستیم مانند جسم ما که در زمین گذاشته می‌شود و به آن سود می‌رساند.

 

این هنرمند کشور ترکیه تصریح کرد: آنچه در این اثر مد نظر من بود، توجه به نکاتی نظیر: گرمایش جهانی زمین، ارتباطات نادرست، جنگ و کشتار مردم از جمله عواملی است که قطعا بر روند زندگی ما و بر زمین اثرگذار است. در واقع از آنجایی که ما به این دنیا آسیب وارد می‌کنیم، به خودمان نیز آسیب وارد می‌شود.

 

تورگای درگون ادامه داد: من در اثر خودم سعی کردم، بیان کنم که با وجود آسیبی که ما به این زمین وارد می‌کنیم در نهایت این زمین است که برنده می‌شود لذا من در بخش‌هایی از اثرم سعی کردم آب شدن بخش‌هایی را به قصد نشان دادن گرمایش زمین تصویر کنم تا نشان دهم که نسل بشر در حال آسیب زدن به زمین هستند.

 

وی افزود: هدف نهایی که دوست دارم در این اثر به آن دست یابم این است که بیان کنم ما هر چه برای از بین بردن زمین تلاش کنیم باید بدانیم که زیر این سطح زمین سیستم قوی دیگری وجود دارد که در نهایت ماندگار است. من در فرم خودم بخش‌هایی را با استحکام زیاد نشان دادم تا نشان دهم که در نتیجه زمین برنده این جنگ است واین در واقع همان عدم پایان پذیری است که مد نظر من است لذا مفهوم نهایی من این است که ممکن است، نژاد بشر روزی به خاطر این رفتارهای نادرست از بین برود اما  این دنیا همچنان پابرجاست.

 

این هنرمند مجسمه‌ساز، در خصوص بازخورد اثر خود در هشتمین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران گفت: در مورد اثر قبلی که در سمپوزیوم تهران داشتم باید بگویم که عموما بازخورد مثبتی داشتم اگر چه که انتقادات را نیز بسیار دوست داشتم زیرا این دیدگاه‌ها سبب می‌شود که در جهت بهبود اثرم  گام بردارم. البته این بدیهی است که بسیاری از مردم عملا ایده خاصی از مفهوم درونی یک اثر ندارند و عموما ارتباطات آنها بر مبنای ذهن و احساس آنهاست؛ زیرا کمتر ممکن است که فلسفه ذهنی و دیدگاه هنرمند را بشناسند. وقتی با این قشر صحبت می‌کنم و ذهنیت اثرم را بیان می‌کنم بسیار برای‌شان لذت‌بخش است زیرا آنها متوجه اعتراض نهفته در دل اثر من می‌شوند و این بسیار خوب است.

 

تورگای درگون سطح هشتمین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران را حرفه‌ای خواند و در این باره اظهار کرد: این دومین باری است که من به تهران آمده‌ام و در سمپوزیوم شرکت می‌کنم و برای این موضوع بسیار خوشحالم زیرا تجربه نخست من از این سمپوزیوم بسیار خوب بود.

 

وی ادامه داد: در بسیاری از سمپوزیوم‌هایی که ما حضور داریم، فضا کاملا نمایشگاهی است اما در ایران یک چیز متفاوت وجود دارد زیرا مردم و بازدیدکنندگان به حدی مشتاق و کنجکاو هستند که من از آن بسیار لذت می‌برم. یکی از مسائلی که باعث خوشحالی من می‌شود این است که مردم ایران بسیار مودب و مهربان هستند و رفتار دوستانه‌ای دارند البته مدت زمان سمپوزیوم اندک است زیرا من دوست دارم که باز هم به ایران بازگردم و دیگر نقاط کشور را ببینم و با شهرها آشنا شوم.

 

این مجسمه‌ساز کشور ترکیه افزود: واقعا هیچ چیز منفی و بدی درباره شرایط هشتمین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران وجود ندارد زیرا در این رویداد از امکانات اولیه و ابزارها گرفته تا سنگ همه چیز در بهترین حالت قرار دارد ضمن اینکه مدیریت و سازماندهی بسیار عالی است و این برای من باعث افتخار است که توانستم بخشی از این سمپوزیوم شوم.

 

تورگای درگون، هنرمندان ایرانی را با استعداد خواند و در این باره بیان کرد: به نظر من هنرمندان ایرانی بسیار با استعداد هستند و این استعداد را نه تنها در سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران بلکه در تمام دنیا به اثبات رسانده‌اند زیرا هنر آنان دارای یک طعم و سلیقه خاصی است که برگرفته از فرهنگ خاص و کهن ایران است. فکر می‌کنم از آنجایی که ایرانیان بیش از سه هزار سال عقبه و تاریخ دارند لذا فرهنگ آنان الهام گرفته از این ریشه عمیق است که در آثار آنان کاملا دیده می‌شود لذا آثار آنها بسیار خوب خلق می‌شود البته این بدان معنا نیست که همه اینگونه هستند اما اکثر هنرمندان ایرانی اینگونه‌اند.

 

وی درباره ایده حضور دانشجویان در کنار افراد حرفه ای در هشتمین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران گفت: ایده استفاده از دانشجویان در سمپوزیوم، فکر بسیار خوبی است زیرا سبب می‌شود که آنها مورد حمایت قرار گیرند. در واقع این سمپوزیوم سبب می‌شود که جوانان در کنار افراد بین‌المللی قرار گیرند، که هر کدام بیش از چندین سمپوزیوم بین‌المللی را در کارنامه خود دارند لذا این تجربه به آنان منتقل می‌شود.

 

این هنرمند تصریح کرد: در واقع این اقدام سبب آموزش تکنیک به این دانشجویان می‌شود و یک اقدام بسیار مثبت است. به نظر من همین حضور ما در ایران، خود نوعی انتقال تجربه را در خود دارد زیرا ما بخشی از فرهنگ ایران را در این اقدام می‌آموزیم لذا این سمپوزیوم اتفاق مثبتی در راستای انتقال تجربه و همان عدم پایان ناپذیری است؛ زیرا ایده ما پس از رفتن این ایران نیز در قالب آثار ما درون ایران ماندگار است.

 

لازم به یادآوری است، هشتمین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران به همت سازمان زیباسازی شهر تهران در برج میلاد در حال برگزاری است و تا 24 اردیبهشت‌ماه از ساعت 10 تا 18 همه روزه میزبان علاقمندان به هنر است.

 

کد خبر 628171

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha