به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی و امور بینالمللی سازمان زیباسازی شهر تهران، پائولز جوانزمنس، هنرمند کشور لتونی فضای ایران را بسیار دوست داشتنی خواند و در این باره گفت: من تا پیش از آمدن به ایران درباره این کشور در گوگل بسیار جستجو کردم و دیدم که در آنجا بسیاری از توریستها نوشتهاند که مردم ایران بسیار مهربان، مهماننواز و دوست داشتنی هستند و با آمدن به ایران دیدم که واقعا اینگونه است.
وی افزود: وقتی به ایران آمدم از این مهربانی ایرانیان بسیار لذت بردم و این کاملا درست است و من فکر میکنم بسیار خوش شانسم که از این اتمسفر دیدن کردهام و فرصت بازدید از ایران را به دست آوردهام. وقتی وارد فرودگاه شدم برای من بسیار جالب بود که مردم ایران اینقدر آرام هستند و اساسا رفتارهای عصبی و نگران وجود نداشت، لذا بسیار از حضور در این کشور خوشحالم.
این هنرمند درباره شکل و محتوای اثر «وحدت» که در هشتمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمهسازی تهران در حال اجراست، اظهار کرد: موضوع اثر من وحدت است زیرا من معمولا زیاد درباره روابط بین مردم و طبیعت میاندیشم. در واقع ایجاد ارتباط بین انسانها و طبیعت در این اثر مد نظر من است زیرا این دو باید با یکدیگر رابطه دوستانهای برقرار کنند. متاسفانه میبینیم که انسانها در حال آسیب زدن به طبیعت هستند و این بسیار ناراحتکننده است لذا من سعی کردم که در این اثر بیان کنم که انسانها باید به مساله طبیعت بیش از پیش احترام بگذارند و آن را دارای ارزش بدانند.
جوانزمنس تصریح کرد: در واقع منظور من این است که انسانها باید با طبیعت ارتباط قلبی برقرار کنند اما متاسفانه کسانی هستند که به خاطر منافع تجاری خود در حال آسیب زدن به طبیعت هستند.
وی فضای تهران را مثبت ارزیابی کرد و گفت: وقتی در حال آمدن به محل هشتمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمهسازی تهران بودم، فضای شهری و نوع نظم و ترتیب تهران را دیدم که به نظر من بسیار جذاب بود و اقدامات بسیار خوبی به خصوص در مورد فضاهای سبز آن ایجاد شده که برای من بسیار جذاب است، زیرا به طور مشخص نشان میداد که سعی زیادی برای ایجاد زیبایی در این بخشها انجام شده است. این موضوع نشان میدهد کارها کاملا با عشق انجام شده است لذا من فکر میکنم هر احساس مثبتی که به طبیعت داده شود بازخورد مثبتی را به سمت انسانها باز میگرداند که بسیار مهم است. به این معنا که اگر به طبیعت عشق نشان داده شود، طبیعت نیز آن را به سمت شما باز میگرداند.
این هنرمند مجسمهساز در خصوص فرم اجرایی اثر خود در هشتمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمهسازی تهران توضیح داد: قصد دارم که بخشی از سنگی که در اختیار من است را به شکلی بکر باقی بگذارم تا نماینده طبیعت بکر باشد اما در بخش دیگر سعی کردم ارتباطات طبیعت با انسان را در اثر با فرمهای خاص به ترسیم بکشم. من در شهر ریگا (پایتخت کشور لتونی) خانهای دارم که در کنار درختان و رودخانه است لذا از آنجایی که به زیبایی طبیعت بسیار باور دارم برای محل کار خودم سقفی مد نظر قرار ندادهام تا این چشمانداز زیبا دستخوش تغییر نشود زیرا این زیباییها بسیار حساس است لذا نباید طبیعت را در حاشیه قرار دهیم.
جوانزمنس سطح هشتمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمهسازی تهران را بسیار مثبت خواند و در این باره اظهار کرد: تهران بسیار زیباست به خصوص محلی که برای سمپوزیوم در نظر گرفته شده، فوقالعاده تاثیرگذار است. با اینکه من در بیش از 20 سمپوزیوم بینالمللی حضور داشتهام اما معتقدم که این فضا چیز متفاوتی است. البته در بدو امر من با خودم میگفتم که این سمپوزیوم نیز قرار است که مانند سایر برنامهها شود اما وقتی چند عکس از این فضا را برای همسرم فرستادم او از زیبایی این نقطه احساساتی شد و گریه کرد لذا من فکر میکنم که این فضا، کوهها و نمای تهران بسیار زیبا و تاثیرگذار است و برای من یک تجربه متفاوت به شمار می رود.
وی ادامه داد: به نظر من گروه و تیم مدیریت هشتمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمهسازی تهران بسیار عالی است زیرا همه چیز به شکل بسیار خوبی سازماندهی شده است، به نحوی که ما از روز نخست توانستیم کار خود را شروع کنیم زیرا ابزارها و امکانات کاملا آماده بود و با وجود حضور هنرمندان متفاوت و سبکهای گوناگون همه چیز به نحوی مدیریت شده بود که بتوانیم کار کنیم. این در حالی است که چنین مدیریت و امکاناتی در بسیاری از سمپوزیومهای دنیا نیست.
این هنرمند افزود: من در سمپوزیوم مصر حضور داشتم که دارای مشکلات زیادی بود لذا وقتی یک هنرمند مدام با مشکلات رو به رو هست نمی تواند به خوبی کار کند لذا اثر اجرایی در نهایت شکل و فرمی که هنرمند مد نظر دارد را نخواهد یافت.
جوانزمنس درباره دلیل انتخاب سنگ گرانیت برای اجرای مجسمه در هشتمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمهسازی تهران گفت: سنگ گرانیت عشق من است و همیشه با آن کار کردهام. در واقع شوق و اشتیاقی که من برای این سنگ دارم بسیار خاص است به نحوی که عشق به این سنگ نظیرعلاقه به عزیزترین فرد زندگی من است.
وی تاکید کرد: وقتی نخستین بار در سمپوزیوم تهران سنگ گرانتیت را زیر پرچم کشورم دیدم بسیار احساساتی شدم و هنوز هم یادآوری این لحظه مرا احساساتی میکند و فکر میکنم مردم ایران بسیار خوش شانس هستند که مسئولان تهران تا این حد به هنر اهمیت میدهند و سمپوزیومی را در راستای رشد و زیبایی شهر ترتیب میدهند.
این هنرمند بیان کرد: زمانی که من از تهران بروم، قطعا بخشی از قلب و روح خودم را در قالب اثر هنری داخل تهران خواهم گذاشت زیرا تهران و مردم ایران را بسیار دوست داشتنی دیدم.
جوانزمنس در خصوص حضور دانشجویان در هشتمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمهسازی تهران گفت: حضور دانشجویان ایده فوقالعاده خوبی است و این بسیار مهم است که چنین ایدهای اجرا میشود زیرا سبب میشود که این گروه مواردی را که امکان یادگیری آن در دانشگاه و مراکز آموزشی نیست، بیاموزند؛ لذا این سمپوزیوم یک فرصت ویژه برای تجربهای عملی است و خوشحالم که این ایده را در سمپوزیوم تهران میبینم.
لازم به یادآوری است، هشتمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمهسازی تهران به همت سازمان زیباسازی شهر تهران در برج میلاد در حال برگزاری است و تا 24 اردیبهشتماه از ساعت 10 تا 18 همه روزه میزبان علاقمندان به هنر است.
نظر شما