باورسازی و گفتمان‌سازی از ضروریات وحدت است

خبرگزاری شبستان:دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: ایجاد باورسازی در جوامع اسلامی یک ضرورت به شمار می‌آید، بعد از ایجاد باورسازی ما می‌توانیم به عرصه گفتمان‌سازی نیز پای بگذاریم، گفتمان‌سازی هم در قالب سخنرانی نیست.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیت الله اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در اولین اجلاس هم‌اندیشی «اجرای راهبرد دیپلماسی وحدت در جهان اسلام» که ظهر امروز در دانشکده مدیریت دانشگاه تهراه برگزار شد با اشاره به اینکه باورساز کردن دیپلماسی وحدت به تحقیق، پژوهش و نوشتن کتاب نیاز دارد، اظهار کرد: در این امر رسانه نیز می‌تواند کمک شایانی کند، در واقع ما نیازمند ایجاد باورسازی و تولید دانش در امر وحدت هستیم، زیرا با این کار به وحدت جهان اسلام می‌توانیم برسیم.

وی ادامه داد: ایجاد باورسازی در جوامع اسلامی یک ضرورت به شمار می‌آید، در اصل همدلی و یکی بودن امروز یکی از چالش‌های مهم ما در جهان اسلام است، ما باید در عرصه وحدت کارهای زیادی انجام دهیم زیرا دشمن امروز یک جنگ نرم و تمام عیار ار برای مسلمانان به راه انداخته است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تأکید کرد: بعد از ایجاد باورسازی ما می‌توانیم به عرصه گفتمان‌سازی نیز پای بگذاریم، گفتمان‌سازی هم در قالب سخنرانی نیست بلکه باید در جامعه در عرصه وحدت فعالیت لازم را انجام دهیم، از این رو برای بین‌المللی کردن امر وحدت باید تمام تصمیم‌گیرندگان و نهادها داخلی تلاش خود را در این زمینه انجام دهند، زیرا ما ابتدا باید در داخل به یک نتیجه نهایی برسیم تا بتوانیم در امر بین‌الملل نیز آن را مطرح کنیم.

اراکی یادآور شد: اتحادیه‌ها یکی از اهداف مهم برای رسیدن به وحدت است، در این راستا مجلس باید به صورت جدی وارد این عرصه شود، البته جای تقدیر دارد که مجلس فراکسیون تقریب را تشکیل داده است اما باید در این زمینه بیشتر کار کرد و اهداف را به مرحله قانون‌گذاری رساند، در اصل سرمایه‌گذاری در امر تقریب به نوعی یک پس‌اندار محسوب می‌شود.

وی افزود: اتحادیه بازرگانان یکی ازفعالیت‌های خوب ما بود که متاسفانه به خاطر برخی تنگ نظرها فعالیت آن امکان‌پذیر نشد، در واقع هدف ما از تشکیل این اتحادیه کار اقتصادی نبود و به دنبال ساختن کشور بودیم، باید قبول کرد که خیلی از سرمایه‌گذاران دوست دارند در ایران سرمایه‌گذاری کنند و هدف ما هم حضور این افراد بود در ایران بود.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ابراز داشت: کار اقتصادی باید انجام شود، اگر حتی دو درصد از سرمایه‌های اقتصادی جهان اسلام را به داخل کشور بکشانیم گام‌های زیادی را می‌توان برداشت، همچنین در بخش مغزهای متفکر اسلام هم می‌توان کارهای زیادی کرد، امروز در مراکز علمی آمریکا باید دید چه کسانی مشغول هستند، باید فکر کرد چکونه آنها از سرمایه‌های علمی بهره می‌برند.

اراکی در پایان گفت: این گردهمایی‌ها می‌تواند با ارائه طرح‌های مختلف ارزشمند باشد و از این رو گام‌های موثری را در عرصه وحدت برداریم، از همین جا هم اعلام می‌کنیم سازمان‌ها و ارگان‌هایی که بخواهند در این بخش فعالیت کنند ما حامی آنها خواهیم بود.

کد خبر 627947

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha