داغی از کم توجهی تاریخی بر شانه های خرم آباد

خبرگزاری شبستان: خرم آباد، شهری دارای استعداد های خدادادی است که از کم توجهی تاریخی و بیکاری درد می کشد.

خبرگزاری شبستان_ خرم آباد؛

 

در تقویم کشور، 20 اردیبهشت به نام روز نکوداشت خرم آباد نامیده شده است، نام دیاری که زادگاه شیر مردان و دلیرمردان  و شیرزنان لر است.

 

هنوز حافظه هشت سال دفاع مقدس دلاور مردی فرزندان این مرز و بوم را به یاد دارد، آنجا که فرزندان رشید لر، خط شکن میادین سخت بودند.

 

مردم لرستان، در دوران دفاع مقدس بيش از 6 هزار و 200 شهيد را تقديم ‌انقلاب كردند تا برگ زريني براي هميشه در كارنامه خود داشته باشند.

 

در جاي جاي مناطق عملياتي ايران جانفشاني هاي نيروها بسيج، لشگر سرافراز 57 ابوالفضل سپاه لرستان و لشگر 84 ارتش خرم آباد در راه كسب عزت و افتخار براي ايران اسلامي مي درخشد به طوري هر نقطه از خطوط عملياتي و مرزهاي غرب و جنوب همچون ارتفاعات ميمك، كوههاي سر به فلك كشيده كردستان، ارتفاعات حاج عمران، شاخ شميران، دشتهاي خوزستان، نيزارهاي گلگون جزيره مجنون، ارتفاعات شاخ شميران، قميش، گمو و مناطقي چون شرهاني، جفير، بستان، ،حميديه، دارخوين، دشت عباس و... شاهد رزم و حماسه ستودني فرزندان غيور و برومند لرستان است که با گذشتن از جان خود از عزت و آبرو و خاط وطن دفاع کرده و خون این شهدان امنيت و سرافرازي را به ارمغان آورد.

 

رهبر معظم انقلاب در مورد رزم دلاورمردانه فرزندان لرستان، فرمودند: رزم فرزندان لر قبل از آنكه شنيدني باشد ديدني است.

 

خرم آباد مرکز استان لرستان  و  بیست و دومین شهر پرجمعیت ایران است، که دارای مساحتی بالغ بر۶،۲۳۳ متر مربع است.

 

خرم‌آباد را در گویش لری خُورمُووه (Xormuve) تلفظ می‌کنند، این شهر در ارتفاع ۱۱۴۷/۸ متری از سطح دریا و در میان دره‌های زاگرس قرار دارد.

 

خایدالو نام باستانی خرم‌آباد بوده و شهر شاپورخواست به دستور شاپور اول ساسانی بر خرابه‌های آن و در حدود محل کنونی شهر خرم‌آباد ساخته شده است.

 

آثار به جای مانده نشان می‌دهد خرم‌آباد یکی از شهرهای مهم غرب ایران در دوره ساسانیان بوده است.

 

 فلک‌الافلاک یا دژشاپورخواست از آثار به جای مانده دوره ساسانیان نماد این شهر است، خرم‌آباد همچنین یکی از پایتخت‌های هزاراسپیان و آل حسنویه بوده است.

 

جاذبه‌های گردشگری متعددی در سطح شهر خرم‌آباد وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از فلک‌الافلاک، مناره آجری، پل شکسته و دریاچه کیو که باعث شده است این شهر از سوی دفتر منطقه‌ای سازمان ملل به عنوان یک شهر گردشگری انتخاب شود.

 

 

خرم آباد از لحاظ ساختار اجتماعی بزرگترین شهر استان با قدمتی چند هزار ساله است، این شهراز نخستین سکونتگاه های مردم ایران به شمار می رود، غارهای متعدد مسکون دره خرم آباد که قدمت آثار مکشوفه موجود در آنان با قدمت 40 تا 50 هزار ساله خود بیان کننده این مهم است.

 

از جمله این غارها می توان به غارهای کنجی، یافته،  پاسنگر، گراجنه، اشکفت قمری، کلماکره و … نام برد.

 

از جمله تمدنهای خرم آباد از آغاز پیدایش تا کنون، کاسی ها، بابلی ها، ایلامی ها، ساسانیان ، سلجوقیان ، خوارزمشاهیان ، و … بوده است.

 

مردم خرم آباد به زبان لری و لکی صحبت می کنند، به دلیل قرار داشتن این شهر در مرکز استان و همجواری مناطق لک زبان با شهر خرم آباد، هم اکنون گویش جمعی از مردم خرم آباد لکی و جمعی دیگر لری خرم آبادی است.

 

 

غیرت، حیا، ساده دلی و خوش رویی و مهمان نوازی  را می توان از خصوصیت های مردم خرم آباد دانست.

 

مردم شهر خرم آباد شیعه مذهب هستند و عشق و علاقه خاصی به اولیای الهی و ائمه معصومین (علیهم السلام) دارند.

 

خرم آباد، شهری است با آب و هوایی کوهستانی و دلچسب و طبیعتی زیبا و بکر که هر  رهگذری با عبور یک بار از این شهر به آن علاقمند می شود.

 

 در کنار طبیعیت زیبا و کم نظیری چون دریاچه های کیو و شاپوری، آبشار طلایی، باغ گلستان، چشمه گلستان و... آثار تاریخی و کم نظیر نیز بر جاذبه های گردشگری این شهر افزوده است.

 

خرم آباد، خرم است ولی به دلیل بی توجهی تاریخی از صنعت جامانده و امروز مردمان این دیار از بیکاری می نالند.

 

جوانان دلیر، غیور و با استعداد این شهر برای یافتن شغلی کوچک آواره مناطق توسعه یافته شده و با هر هجرت داغی بر دل مادران این سرزمین زر خیز می نشید.

 

به دلیل آب و خاک مساعد سرزمین زر خیزش می نامند، اما پتانسیل ها و توانمند های استان هنوز برای رفاه و آسایش این مردم  به خوبی مورد بهره برداری قرار نگرفته اند.

 

استان لرستان پایتخت پل‌های تاریخی ثبت شده ایران و جهان، پایتخت آبشارها و چشمه‌ها و پایتخت موسیقی کشور محسوب می‌شود اما این ظرفیت‌ها مورد غفلت قرار گرفته‌اند.

 

استان لرستان و به ویژه شهر خرم‌آباد دارای ظرفیت‌های منحصر به فردی است، که اگر از این ظرفیت‌ها استفاده شود وضعیت استان و این شهر دگرگون  خواهد شد.

 

 

وجود پنج هزار اثر تاریخی که دو هزار و 300 اثر از مجموع آنها ثبت شده است، بستری برای رونق صنعت گردشگری در استان لرستان است.

 

لرستان پایتخت ژئوتوریسم ایران است و  آثار تاریخی به جای مانده از نیاکان مردم این سرزمین، فرصتی برای رونق گرفتن صنعت گردشگری در استان و افزایش سرانه درآمد مردم  و همچنین توسعه فرصت های اشتغال خواهد شد.

 

خرم آبادو دیگر شهرهای استان لرستان سرشار از استعداد های خدادادی هستند که به دلیل کم توجهی تاریخی، و معضل بیکاری و فقر رنج می برند.

 

شهر خوبم، روزت مبارک.

کد خبر 627895

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha