ملت هایی که با کتابخوانی مانوس بوده اند فرهنگی ماندگار از خود به جای گذاشتند

خبرگزاری شبستان: مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی گفت: جوامع و ملت هایی که با کتابخوانی مانوس بوده و فرهنگ کتابخوانی به عنوان فرهنگی غالب درآن جامعه رواج داشته است توانستند فرهنگی ماندگار و پویا از خود به جای بگذارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، غلامرضا فتح آبادی، مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی و نهضت مطالعه مفید که امروز(20اردیبهشت) در سالن جلسات امور اجتماعی استانداری برگزار شد گفت: ایجاد فرصت مطالعه آزاد در مدارس و آموزش فنون مطالعه یکی از راه های ترویج فرهنگ کتابخوانی بین دانش آموزان است.

 

وی افزود: مطالعه مفید مطالعه ای است که دستاوردی علمی و عملی داشته باشد و تعهد و توانایی ذهنی انسان را بالا ببرد و در پرورش و تعالی انسان نقش داشته باشد و کمیته مطالعه مفید هم ثمرات خوبی در جهت ارتقای فضای مطالعه و کتابخانه دارد.

 

این مقام مسئول با بیان اینکه باید عواملی که در مخاطب انگیزه ایجاد می کند را  پیدا کرد و روی آنها  کار کرد تا نتیجه مطلوبی بگیریم ادامه داد: کار کتابخانه ها صد در صد فرهنگی است و حاضرین در جلسه دغدغه حوزه کتاب  را  دارند و باید با یاری یکدیگر و با توجه به روایاتی که در این زمینه است فرهنگ کتابخوانی را در جامعه ترویج کنند.

 

فتح آبادی با بیان اینکه حس پرسشگری و حس نیاز به کتابخوانی باید در کودکانمان ایجاد شود افزود: اهدای کتاب، جمعه بازار کتاب، استفاده از ظرفیت فضای مجازی و ایجاد پاتوق کتاب در شهرها نیز در ترویج فرهنگ مطالعه تاثیربسزایی دارد.  

 

 

در ادامه این جلسه علی اکبر احمدی، سرپرست کل نهاد کتابخانه های عمومی استان مرکزی از برگزاری هفتمین جشنواره ملی کتابخوانی رضوی خبر داد و گفت: این جشنواره با هدف ترویج فرهنگ رضوی و گسترش و ترویج مطالعه با موضوع فرهنگ غنی اسلامی و سیره ائمة معصوم(علیهم‌السلام) و شناسایی و گرامیداشت تولید کنندگان و پدیدآوردندگان کتب مرتبط با فرهنگ رضوی به مناسبت ایام با برکت دهه کرامت اوایل مرداد ماه 96 برگزار خواهد شد.

 

وی افزود: در بخش‌های کودک، نوجوان و بزرگ‌سال ۸ عنوان کتاب درباره امام رضا(ع)، حضرت معصومه(س)، حضرت احمد بن موسی(ع) در این جشنواره به مخاطبان عرضه می‌شود؛ در بخش کودک این جشنواره هم، کتاب «۱۰ قصه از امام رضا(ع) برای بچه‌ها» نوشته مژگان شیخی برای مقطع سنی 4تا 11سالگی و در بخش نوجوان کتاب «ماه غریب من» نوشته مجید ملامحمدی از 12 تا 14 سالگی معرفی شده اند.

 

احمدی تصریح کرد: این جشنواره به دو شیوه اینترنتی و مکتوب و برای کودکان به دو شیوه مکتوب و نقاشی برگزار می کشود و علاقمندان می‌توانند برای تهیه کتاب‌های این مسابقه از تاریخ ۱۹ فروردین ۹۶ به کتابخانه‌های عمومی  سراسر استان مراجعه کنند.

 

سرپرست نهاد کتابخانه های عمومی استان مرکزی افزود: نشست‌های کتابخانه‌ای در کتابخانه‌ها انجام می‌شود که ۵۴۸ نشست با مشارکت ۴۳۸۴ نفر از جمله این اقدامات است؛ برگزاری نشست‌های تخصصی با محوریت مطالعات اخلاق، مطالعات کتابداری، هنر به ترتیب در شهرستان‌های اراک، خمین و ساوه با مشارکت ۱۵ نفر، ۱۴۲ نشست تخصصی در مدارس با مشارکت ۱۱۳۶ نفر، ۳۴ نشست در زندان، حوزه‌های علمیه و دانشگاه و .. با مشارکت ۳۰۶ نفر از جمله برنامه‌های فرهنگی موفق سال ۹۵ است.


این مقام مسئول یکی از موفق‌ترین نشست‌های تخصصی را نشست‌های مدرسه‌ای بیان کرد و با اشاره به برگزاری ۷۲۷ نشست با مشارکت ۵۸۴۱ نفر، برگزاری ۱۸ مسابقه مکتوب با مشارکت ۸۴ نفر، ۶ نویسندگی با مشارکت ۱۹۵ نفر، ۱۲۵ نقاشی با مشارکت ۳۴۶۴ شرکت کننده، ۲۱ سایر با مشارکت ۱۹۹۴ نفر از دیگر برنامه‌های اجرایی سال گذشته است.

 

در ادامه این جلسه هر یک از حاضرین در جلسه به بیان نظرات خود در خصوص دستیابی به جایگاه ممتاز در جهان از نظر سرانه مطالعه و به خصوص مطالعه مفید براساس چشم انداز بخش فرهنگ عمومی در افق ایران 1404 که هدف اصلی نهضت مطالعه مفید است پرداختند.

 

 

کد خبر 627837

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha