به گزارش خبرنگار شبستان، محمدرضا مس فروش ،مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان تهران در نشست تولیدکنندگان، صادرکنندگان و بازرگانان استان تهران با رییس شورای روابط ایران و روسیه گفت: در جلسه امروز تجار و سرمایهداران مسایل و مشکلات خود را مطرح کردند ما بایستی نسبت به این مشکلات واکنش نشان دهیم و بتوانیم این مسایل را حل و راهکارهای لازم را ارایه دهیم.
وی بیان کرد: آنچه در این جلسه به عنوان جلسه هماندیشی که به تبع آن عملیایی خواهد شد عنوان شد مسایلی در خصوص حمل و نقل بین دو کشور ایران و روسیه، بحث قیمت و کیفیت، بسته بندی کالاها، موضوع تعرفه، مشکلات روادید، مسایل بانکی، بیمه، بحث اعتبار خرید، تبلیغات و حوزه حقوقی و قضایی مورد بررسی قرار گرفت. این موضوعات به صورت کلی بیان شدند و انشاءالله در جلسات آتی به صورت موضوعی بررسی خواهند شد.
مسفروش در ادامه تصریح کرد: در بحث تولید انبوه برای کشوری مانند روسیه که می خواهد خرید انبوه داشته باشد چگونگی تحویل و روش های ورود به بازار به صورت شرکت های هلدینگی و بحث بازاریابی بررسی شد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان تهران با بیان اینکه بررسی مرکز تجاری سنگ ایران نیز یکی از مسایلی بود که به صورت جدی تر به آن پرداخته شد، اظهار کرد: امیدواریم در آینده نزدیک مقدمات این مرکز را در مسکو فراهم کنیم. کشور ایران در حوزه سنگ به ویژه سنگ های ساختمانی یکی از قابلیت های بزرگ دنیا را دارد و حضورش در روسیه می تواند بسیار موفق باشد.
وی اظهار کرد: همچنین بحث ورود صنایع فلزی برای صادرات به روسیه و تقویت شورای بازرگانان ایران در این کشور از جمله مطالب مهمی بود که در این جلسه مورد بحث قرار گرفت.
وی با اشاره به منطقه آزاد یوراسیا اذعان کرد: بحث منطقه آزاد یوراسیا بحث امروز و دیروز نیست، مدت هاست که مطرح شده است. کمک به مراودات تجاری، بحث حمل و نقل و بحث ظرفیت ارسال یا پذیرش کالاها کمک بسیار موثری در این زمینه خواهد کرد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان تهران با اشاره به شکل گیری کنسرسیوم بین روسیه و ایران خاطرنشان کرد: در همین جلسه بحث کنسرسیوم مطرح شد. در جلسات بعدی به صورت موضوعی مسایل کنسرسیوم را بایستی بررسی کنیم و بتوانیم در حوزه های مختلف و شاید هم کالای کنسرسیومها را تشکیل دهیم و این مسئله جزو اهداف اصلی ما خواهد بود.
مسفروش با اشاره به راهاندازی تلویزیون ایران تو دی اظهار کرد: شبکه تلویزیونی ایران تو دی مدتی است در روسیه به زبان روسی فعال شده است، مخاطبان موثری هم دارد. ما فکر می کنیم باید فعالان اقتصادی را پشت میکروفون و دوربین این شبکه ببریم که بتوانند قابلیت ها و ظرفیت های کشورمان را معرفی کنند.
هزینه های بالای حمل ونقل به روسیه، ظرفیت پایین رقابتی محصولات ایرانی نسبت به تولیدات مشابه خارجی در بازار روسیه، مشکل در انتقال پول، استانداردهای سختگیرانه غذایی میان 2 کشور، نبود سیستم حمل و نقل هوایی کالا میان 2 کشور، نبود شرکت های مدیریت صادرات و واردات، تعرفه های بالای صادراتی، مساله صدور ویزا برای تجار ایرانی وهزینه های بالای آن را از مهمترین موانع توسعه میان کشورهای ایران و روسیه عنوان کرد.
به گفته وی، در استان تهران 17 هزار و 452 واحد صنعتی با 510 هزار نفر شاغل وجود دارد و همچنین 25 درصد از صادرات غیرنفتی اظهار شده در مبادی گمرکی کشور نیز متعلق به این استان است.
مس فروش همچنین گفت: 800 نوع کالای تولیدی از استان تهران به حدود 120 کشور صادر می شود، ضمن اینکه این استان در صدور خدمات فنی و مهندسی رتبه نخست کشور را دارد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان تهران با بیان اینکه استان تهران در توسعه برنامه های پژوهشی رتبه اول کشوری را دارا است، تصریح کرد: مرکزیت استان تهران به دلیل دارا بودن مراکز فراملی، سیستمهای بانکی، ،سایل آموزشی و سایر واحدها می باشد.همچنین 310 مورد پروانه، 360 مورد جوازهای فنی و مهندسی و 400 مورد مراکز پژوهش های صنعتی در استان تهران صورت گرفته است.
مس فروش با بیان اینکه حدود 42 درصد کارت های بازرگانی در استان تهران فعال هستند، خاطرنشان کرد: این عامل شامل 12 هزار و 280 مورد است و بیشترین سهم کالا و خدمات 162 هزار و 115 مورد در سال 95 بوده است و تعداد اشتغال واحدهای صنفی اعم از تولید و خدمات 656 هزار و 568 نفر می باشد.
وی با بیان اینکه یک و نیم میلیارد دلار محصولات پتروشیمی از استان تهران صادر می شوند، بیان کرد: همچنین 300 میلیون دلار فرش و صنایع دستی و 500 میلیون دلار خدمات فنی و یک و نیم میلیون دلار توریسم در استان تهران صورت می گیرد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان تهران با اشاره به موانع و مشکلات تجارت با روسیه اظهار کرد: بحث ویزا یکی از مشکلات و موانع مهم بر سر راه توسعه تجارت با کشور روسیه است به عنوان مثال وقتی تجار روس به فرودگاه مهرآباد و امام خمینی می آید با پرداخت 20 دلار ویزای خود را دریافت می کند ولی یک ایرانی باید 90 دلار پرداخت کند و این از مسایل و مشکلات مهم ماست و همچنین در حوزه حمل و انتقال تجار ایرانی با مشکلات زیادی مواجه هستند و استانداردهای سخت بین دو کشور وجود دارد.
وی ادامه داد: در حمل و نقل هوایی به ویژه در حمل و نقل کشاورزی با مسایل زیادی روبرو هستیم لذا ابتدا باید ظرفیت ها را شناسایی کنیم تا بتوانیم واردات را توسعه دهیم به گونه ای که شایسته تجار و تولیدکنندگان کشورمان باشد.
نظر شما