نقاشی از چهره‌‌های ماندگار زبان و ادبیات فارسی پیشنهاد حدادعادل بود

خبرگزاری شبستان: شاهرخی گفت: آثار نمایشگاه «چهره‌‌های ماندگار زبان و ادبیات فارسی» بعد از اتمام نمایشگاه در لابی فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی موزه خواهد شد.

امیربهادر شاهرخی از نقاشان جوان کشورمان در مورد نمایشگاه " چهر‌ه‌های ماندگار زبان و ادبیات فارسی " که در حوزه هنری برپا است به خبرنگار شبستان گفت: این نمایشگاه به مناسبت روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت فردوسی شانزدهم اردیبهشت در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری افتتاح شد و قرار است تا پایان اردیبهشت برپا باشد. بناست از این گونه نمایشگاه ها در آینده در مراکز علمی، فرهنگی، تحقیقاتی و پژوهشی به منظور معرفی چهره های ماندگار کشورمان به همه دنیا برپا شود.

 

شاهرخی با بیان اینکه ایده نمایشگاه " چهره‌های ماندگار زبان و ادبیات فارسی " را آقای حدادعادل دادند، عنوان کرد: سه سال پیش به دعوت آقای حدادعادل به دفتر ایشان رفتم. آقای حدادعادل گفتند که می‌خواهند موزه‌ای با عنوان " چهره‌های ماندگار زبان و ادبیات فارسی " در لابی فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی داشته باشند. ایده، ایده جالبی بود و ما کار را انجام دادیم. قرار است وقتی نمایشگاه " چهره های ماندگار زبان و ادبیات فارسی " در حوزه هنری تمام شد، آثار را جمع آوری کنیم. این آثار به فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی منتقل می شود و در لابی آنجا به عنوان موزه برای همیشه ماندگار خواهد شد.

 

این نقاش در مورد چگونگی تهیه آثار نمایشگاه " چهره‌های ماندگار زبان و ادبیات فارسی " اظهار داشت: یک تعداد از چهره ها در قید حیات نبودند و عکس آنها کمیاب بود. برخی از این چهره ها فقط یک عکس، آن هم عکس شناسنامه داشتند. برخی دیگر از اساتید از اعضای پیوسته فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی هستند و ما به واسطه برنامه شخصی امکان دسترسی به آنها را نداشتیم و از عکس های آنها استفاده کردیم. بدین ترتیب منابع ما کم بود و کیفیت بعضی عکسها پایین بود. از ابتدا تا انتهای این پروژه سه سال، نه به طور پیوسته، طول کشید.

 

 

شاهرخی که تا کنون نمایشگاه هایی در داخل و خارج کشور برگزار کرده است، خاطرنشان کرد: مجموعه ای که قرار است در فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی موزه شود، شامل 52 اثر است، در حالی که در نمایشگاه " چهره های ماندگار زبان و ادبیات فارسی " 47 اثر موجود است. 5 اثر باقیمانده آماده است اما به خاطر فضای نمایشگاه، نتوانستیم آنها را اضافه کنیم.

 

این نقاش جوان تصریح کرد: در حال حاضر قرار است، این کار را با چند مرکز علمی پژوهشی از جمله قوه قضاییه و وزارت علوم ادامه دهیم. در قوه قضاییه طرح مان مطرح و تایید شد و قرار است نمایشگاهی از چهره قضات کشورمان را داشته باشیم. امیدوارم همانگونه که قرار است این اتفاق در قوه قضاییه رخ دهد در سایر مراکز علمی، پژوهشی، فرهنگی و تحقیقاتی شاهد آن باشیم و این موزه را در تمام مراکز داشته باشیم.

 

وی با اشاره به تهیه کتاب نمایشگاه " چهره های ماندگار زبان و ادبیات فارسی " بیان کرد: بناست که دانشنامه این نمایشگاه به چاپ برسد. در یک صفحه تصویر نقاشی شده و در صفحه روبرو توضیحات اجمالی در مورد زندگینامه شخصیت ها، آثار و فعالیت های آنها را خواهیم داشت. کارهای نقاشی از آثار نمایشگاه " چهره های ماندگار زبان و ادبیات فارسی " انجام شده است و کتاب دانشنامه این نمایشگاه به زودی به چاپ می رسد. البته قرار است ما در مورد شخصیت های قضات نیز چنین دانشنامه ای داشته باشیم. برای هر گروهی که نمایشگاه به پا می کنیم، کتاب آنها را نیز چاپ خواهیم کرد.

 

گفتنی است، نمایشگاه نقاشی " چهره های مااندگار زبان و ادبیات فارسی " تا 31 اردیبهشت ماه هر روز از ساعت 8 صبح تا 18 به نشانی خیابان سمیه، تقاطع حافظ در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری میزبان علاقه مندان است.

 


گفتگو از مریم داوری

کد خبر 627782

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha