معافیت مالیاتی کمک های  وزارت ارشاد به موسسه های فرهنگی/ شرکت «گروه توسعه هنر ایران» تاسیس شد

خبرگزاری شبستان: کاراندیش گفت: سازمان امور مالیاتی را متقاعد کردیم کمک های وزارت ارشاد به موسسه های فرهنگی بلاعوض نیست و از پرداخت مالیات معاف شدند و شرکت "گروه توسعه هنر ایران" را برای واگذاری فعالیت های فرهنگی و هنری به بخش خصوصی تاسیس کردیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی حوزه وزارتی خبرگزاری شبستان، نشست خبری معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه بحث معافیت های مالیاتی موسسات فرهنگی و هنری با حضور علی اصغر کاراندیش، معاون توسعه  مدیریت و منابع انسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز19اردیبهشت،  در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

 

کاراندیش در این نشست گفت:یکی از مسائلی که در حوزه فرهنگ و هنر و رسانه سال های طولانی است با آن مواجه هستیم ، مسائل مالیاتی است که برخی از آنها در طول چند سال گذشته در جلسات سازمان امور مالیاتی و وزارت ارشاد حل و فصل شده است.

 

وی افزود:یکی از مسائلی که مشکل ایجاد کرده بود بحث کمکی بود که از طرف وزارت خانه ارشاد برای فعالیت به موسسات فرهنگی و هنری پرداخت می شد، سازمان امور مالیاتی در برنامه های خود در آمد اتفاقی را مشمول بر25درصد مالیات می کرد. طی جلسات  متعدد و فشرده ای که برگزار کردیم وبا گفت و گوی مدیرکل دفتر حقوقی و امور مالکیتی وزارت خانه با همکاران سازمان امور مالیاتی مسئله را حل کردیم که این کمک ها در راستای انجام فعالیت است نه بلاعوض و به تفاهم رسیدیم .

 

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزیر ارشاد در ادامه توضیح داد:در جلسه ای که با وزیر و مسئولان سازمان مالیاتی و اهالی فرهنگ و هنر مطرح شد افرادی مشخص شدند برای پیگیری و این مسئله مطرح شد و سازمان امور مالیاتی را متقاعد کردیم که این کمک ها بلاعوض نیست، بعد از اینکه این مطلب مشخص شد پذیرفتند و به این چهارچوب رسیدیم که زمانی که مسولان امور مالیاتی می خواهند پرونده این موسسات را پیگیری کنند آن بخش از اعتباراتی که از وزارت ارشاد کمک گرفته اند از پرداخت مالیات معاف شوند.

 

 وی بیان کرد: وقتی به موسسه ای کمک می کنیم تفاهم نامه ای منعقد می شود، در واقع  برای هر کمکی که می گیرند تفاهم نامه ای می بندیم. مقابل این کمک ها موسسات باید فعالیت هایی را انجام بدهند و تا پایان خرداد ماه سال بعد طبق قانون، دریافت کنندگان کمک های بلاعوض گزارش حسابرسی قانونی خود را به وزارت ارشاد ارائه بدهند. تاییدیه زیحساب این موسسات به عنوان مدرک باید ارائه شود تا کمک هایی که دریافت کرده اند از دریافت مالیات معاف شود.اگر در این پیگیری ها مشخص شود مبلغی از آن باقی مانده و هزینه نشده آن مبلغ شامل مالیات می شود.

 

وی تصریح کرد: به توافق رسیدیم وحدت رویه ای ایجاد شود برای رسیدگی به پرونده موسسات مالیاتی ، ابتدا اینکه آموزش مدیران موسسات و روش هایی که باید اظهارنامه را ارائه کنند و حوزه هایی که مورد آموزش قرار گرفته اند و توجیه شده اند پرونده هایشان مورد بررسی قرار گیرد.

 

وی افزود: مورد دیگری که پیگیری کردیم معافیت مندرج در بند لام قانون اصلاحی مالیات های مستقیم بود که به موجب آن یک سری از مشاغل از پرداخت مالیات معاف هستند ، بند لام مقرر کرده است که فعالیت های فرهنگی و هنری و قرآنی از پرداخت مالیات معاف هستند،دولت باید برای تبیین این آیین نامه اجرایی تعریف کند و مصادیق فعالیت های فرهنگی و قرآنی و هنری در آن پیش بینی شود.این همکاری در دولت قبل وجود نداشتتا  دستورالعمل مصادیق بند لام را بازبینی کنیم.بعد از بازبینی بسیاری از فعاالیت های فرهنگی، هنری، قرآنی ،انتشاراتی ،مطبوعات، کانون های مساجد ، رسانه های دیجیتال در زیر مجموعه وزارت ارشاد مشمول این معافیت شدند و توانستیم حوزه گسترده تری را تعمیم بدهیم.

 

وی همچنین در پاسخ به این پرس که وزارت ارشاد برای ارائه مجوزهای فرهنگی چند درصد دریافت می کند، گفت: وزارت ارشاد برای صدور هیچ مجوزی پول نمی گیرد و تنها وزارت خانه ای است که برای کمک به اهالی فرهنگ و هنر هیچ وجهی دریافت نمی کند. یکی از ایرادهایی که بعضی از مراکز از ما میگیرند این است که چرا برای مجوزها وجهی دریافت نمی کنید که اعتبار وزارت خانه بیشتر شود، اما چون دولت یازدهم معتقد است باید حمایت گر باشیم پولی برای صدور مجوز کنسرت ها و غیره دریافت نمی کنیم.

 

کاراندیش بیان کرد:یکی از کارهای بزرگی که انجام دادیم این بود وزیر ارشاد و مدیرعامل تامین اجتماعی تفاهم نامه افزایش 12 هزار نفری تعداد بیمه شدگان اهالی فرهنگ و هنر و رسانه را امضا کردند . در گذشته 18هزار و 700نفر از اهالی فرهنگ و هنر و قرآنی توسط صندوق هنر مشمول بیمه بودند و به موجب اقداماتی که انجام دادیم توانستین اعتبارات لازم را بگیریم و 12 هزار نفر را به این جمع اضافه کنیم.

 

وی همچنین از تاسیس شرکتی با عنوان "گروه توسعه هنر ایران" خبر داد و گفت:جلساتی با بخش خصوصی داشتیم و البته با مدیرعامل بانک آینده، تا این شرکت را برای تقویت اقتصاد فرهنگ و هنر و گسترش فعالیت های فرهنگی و هنری تاسیس کنیم.ما بنا داریم دولت تنها نقش سیاست گذاری و حمایت داشته باشد ، بنابراین افرادی از بخش های مختلف دعوت شدند و در نهایت این شرکت با سرمایه 100 خصوصی شکل گرفت ، اعضا و مجمع مشخص شدند.

 

کاراندیش افزود:برای اولین بار در 3 سال گذشته به 21 استان رفتیم و با ولی فقیه، استاندار و همکاران وزارت ارشاد و دیگر قشرهای فرهنگی استان  دیدار و گفت و گو و بازدید میدانی داشتیم ،کل مسائل فرهنگی و هنری استان ها مورد بررسی و دسته بندی قرار گرفت .

 

وی با بیان اینکه نتیجه این سفرها افزایش اعتبارات استانی بود، توضیح داد: به انجمن های فرهنگی و هنری کمک های خوبی شد و آثار فاخر فرهنگی و هنری شناسایی شدند و نیروهای نخبه در حوزه فرهنگ و هنر تحت آموزش قرار گرفتند.

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 627640

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha