کار زیادی در نگهداری از تاریخ شفاهی و حفظ عناصر فرهنگی انجام نداده ایم

خبرگزاری شبستان: دبیر شورای پژوهشی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با ابراز تاسف از اینکه در حوزه پژوهشی اتفاق های خوبی نمی افتد، گفت: در نگهداری از تاریخ شفاهی و مباحثی که عناصر فرهنگی در آن مهم است کار زیادی را به صورت عملی انجام نداده‌ایم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، دکتر کاظم فلاحی، دبیر شورای پژوهشی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان امروز (۱۸ اردیبهشت) در همایش تجلیل از مدیران و سازمان های دولتی پیشگام استان در احیاء بایگانی راکد، با بیان اینکه علاقه مندم  تا تفکرات جدیدی که در دنیا اتفاق میافتد جامعه ما بیشتر آشنا شود، گفت: باید نگاه تلفیقی خود را پر رنگ کنیم.

 

وی با تاکید بر اینکه در برخی حوزه ها کند حرکت کرده‌ایم که یکی از آنها بحث مهم نگهداری هویتی و اسناد ملی و میهنی ما است، تصریح کرد: در خیلی از کشورها می بینیم که اسنادی از میهن و حتی استان ما وجود دارد که چقدر خوب می شود امکانی فراهم شود تا ما از این اسناد در میهن خودمان نگهداری کنیم.

 

فلاحی بیان کرد: گرچه خوشبختانه این اقدام در برخی از شهرها آغاز شده تا این بازشناسی انجام شود اما امروز بیشتر از هر روز دیگر نیاز داریم که به صورت جدی به این موضوع بپردازیم.

 

وی با اشاره به اینکه توجه به تاریخ برای همه جوامعه مهم است، اظهار کرد: در جامعه شناسی مبحثی در خصوص گذر از جوامع وجود دارد که باید مسیری را طی کنیم که از حالت اجتماعی که جوامع پیشرفته دنیا در آن هستند به وضعیت جدیدی که در آن هستیم، سوق داده شویم.

 

فلاحی بیان کرد: فرصت های خوبی است که به سرعت بخشیدن به این موضوعات فکر کنیم و برای رسیدن به این خواسته، چگونه آنرا عملی کنیم که در این زمینه مطالبات زیادی را نیز خواهند داشت.

 

وی با ابراز نگرانی از اینکه در نگهداری از تاریخ شفاهی و مباحثی که عناصر فرهنگی در مهم است کار زیادی را به صورت عملی انجام نداده‌ایم، خاطر نشان کرد: وقتی خود را مقایسه می کنیم با کشورهایی که این اسناد را به صورت مبنایی برای خود قرار ندادند اما می بینیم که  در یک ساختمان بزرگ با ۴۰۰ نفر پرسنل همه در حال اسکن برداری از اسناد و مدارک خود هستند و به شدت برای نگهداری آنها تلاش می کنند در حالی که ما تا داشتن یک مخزن که بتوانیم مدارک و اسنادمان را به صورت استاندارد نگهداری کنیم خیلی فاصله داریم.

 

فلاحی افزود: یک شبه نمی توان به این مهم دست یافت اما امیدوارم در آینده همت بلندی برای رسیدن به این هدف داشته باشیم تا صاحب همه اسناد مکتوب خود که در کشورها و شهرهای مختلف جهان است، باشیم و این میسر نیست مگر اینکه وقت بگذاریم و در آن کشورها حضور پیدا کنیم تا این آثار را جمع آوری کنیم.

 

وی در ادامه اذعان کرد:‌ متاسفانه در حال حاضر نیز در حوزه پژوهشی ما اتفاق های خوبی نمی افتد چرا که بسیاری از هنرمندان بزرگ هستند که نشانه هایی از یک سند خوب را با خود دارند و ممکن است تا چند سال دیگر اینها وجود نداشته باشند از این رو باید نگاه های ما باید دقیق تر و جدی تر بشود.

 

گفتنی است، در این همایش از رییس برنامه بودجه، رییس بیمه ایران، ریاست دادگستری، مدیر کل آموزش و پرورش استان گیلان و شهردار رشت به دلیل تلاش و پیشگامی در جهت احیای بایگانی راکد تجلیل به عمل آمد.

 

۱۹ اردیبهشت روز اسناد ملی و میراث مکتوب نامگذاری شده است.

کد خبر 627409

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha