سیاست جدید دانشگاه جامع در پذیرش دانشجو

خبرگزاری شبستان: رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: سیاست ما از مهرماه سال ۹۶ در پذیرش دانشجو این است که مراکز در راستای ماموریت و تخصص خود دانشجو بگیرند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، محمدحسین امید، رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی امروز در نشست خبری که در ساختمان این دانشگاه برگزار شد، گفت: مشکل اساسی کشور بیکاری است به همین دلیل مقام معظم رهبری امسال را سال تولید و اشتغال نامیده اند.

 

وی افزود: بدون تولید اشتغال شکل نمی گیرد و بدون تربیت نیروی ماهر نیز تولید اتفاق نمی افتد.

 

امید بیان کرد: در بحث اشتغال، تربیت نیروهایی که شغل پایدار ایجاد کنند از رسالت‌های دانشگاه جامع علمی کاربردی است.

 

وی با اشاره به تکالیف نظام آموزش عالی در برنامه ششم توسعه گفت: باید میزان دانشجوی مهارتی از 20 درصد به 30 درصد از ابتدا تا انتهای برنامه ششم توسعه برسد.

 

وی ادامه داد: اگر قرار است هدف کمی سال 1400 محقق شود یعنی باید یک میلیون و 200 هزار دانشجوی مهارتی داشته باشیم و الان نیز باید بیش از 850 هزار دانشجوی مهارتی وجود داشته باشد که اینگونه نیست.

 

رییس دانشگاه جامع بیان کرد: جمعیت دانشجوی کشور کاهش می یابد در صورتی که باید جمعیت مهارتی کشور افزایش یابد و با عددی که الان در جمعیت مهارتی داریم در شروع برنامه توسعه نیز عقب هستیم. دانشجوی مهارتی کسی است که دوره های فنی حرفه ای و علمی کاربردی را طی کرده باشد.

 

امید بیان کرد: بیش از دو سوم دانشجویان مهارتی در دانشگاه های علمی کاربردی است، 25 درصد فنی و حرفه ای و مجموع زیرنظام های دیگر نیز همین عدد است.

 

وی با بیان اینکه در دانشگاه جامع جمعیت دانشجویی زیر 500 هزار نفر است، گفت: در سال 95 چیزی بالغ بر یک میلیون و 800 هزار فرصت تحصیلی در آموزش عالی وجود داشت که از این تعداد 840 هزار ظرفیتی بود که دانشگاه جامع اعلام کرده بود در صورتی که متقاضیان واقعی زیر 700 هزار نفر بودند یعنی به ازای هر یک نفر متقاضی 3 شانس وجود داشت و این وضعیت بدی برای ما بود.

 

رییس دانشگاه جامع تصریح کرد: در نظام 3-3-6 وزارت آموزش و پرورش ما دیگر دانش اموزی که دیپلم بگیرد وارد دانشگاه جامع یا فنی حرفه ای شود نداریم بلکه همه آنان باید طی این زیرنظام پیش دانشگاهی را نیز بگذرانند که این به ضرر ما است.

 

وی تصریح کرد: نامگذاری امسال سال شکوفایی دانشگاه جامعه است به شرط اینکه به معنای واقعی دانشجو در محیط کار تربیت شود.

 

وی به انعقاد تفاهم نامه برای تربیت نیرو اشاره کرد و گفت: با منطقه پارس جنوبی در عسلویه و ماشین سازی اراک تفاهم نامه منعقد کرده ایم تا بر اساس نیاز آنان نیروی مهارتی تربیت کنیم.

 

وی بیان کرد: اگر بتوانیم شرایط لازم برای تربیت دانشجو در محیط کار را فراهم کنیم، شغل های جدید را معرفی نماییم، متناسب با مشاغل نیرو تربیت کنیم می توانیم موفق باشیم.

 

وی بیان کرد: تعداد هزار مرکز دانشگاه جامع در سراسر کشور وجود دارد که 900 مرکز فعال داریم و برخی از آنان در محیط واقعی کار نبودند.

 

امید بیان کرد: از مهرماه سال 96 برای پذیرش دانشجو سیاست مراکز باید در راستای مأموریت و تخصص خود باشد تا بتوانیم دانشجوی مهارتی تربیت کنیم.

 

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی تصریح کرد: در دنیا 15 هزار شغل شناخته شده وجود دارد که از این دسته آمارها در ایران وجود ندارد اما در حال پژوهش هستند تا مشاغل جدید را معرفی کنند که گفته می شود حدود 3 هزار شغل وجود دارد یعنی 12 هزار شغل با دنیا فاصله داریم. اگر بتوانیم سه هزار شغل خود را به 5 هزار برسانیم می توانیم اقدامات موفقیت‌آمیزی انجام دهیم البته باید مشاغل مطابق با فرهنگ و شرع ما باشد.

 

 

 

کد خبر 627394

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha