سفارش امیرمومنان(ع) برای مشورت دادن به حاکمان

خبرگزاری شبستان: امیرمومنان(ع) می فرمایند: «از گفتن حق و مشورت عادلانه خودداری نکنید، زیرا من در نظر خود (به عنوان یک انسان) فراتر از آن نیستم که مرتکب خطا شوم و در اعمال خود از اشتباه ایمن باشم، جز آنکه خدا مرا از نفسم کفایت و حفظ کند».

به گزارش گروه اندیشه خبرگزاری شبستان: مشورت دهی به حاکمان اسلامی می تواند از ابعاد مشارکت سیاسی در عرصه های اجتماعی باشد. امیرمومنان(ع) می فرمایند: «از گفتن حق و مشورت عادلانه خودداری نکنید، زیرا من در نظر خود (به عنوان یک انسان) فراتر از آن نیستم که مرتکب خطا شوم و در اعمال خود از اشتباه ایمن باشم، جز آنکه خدا مرا از نفسم کفایت و حفظ کند»(1).

 

مصداق دیگر مشارکت مردمی را می توان در اصل مسلم اسلامی «امر به معروف و نهی از منکر» دانست. امیرمومنان(ع) می فرمایند: «همه نیکی ها و جهاد در راه خدا، در برابر امر به معروف و نهی از منکر بیش از قطره ای (آب دهان) در برابر دریای خروشان و عمیق نیست»(2).

 

قیام در برابر ظلم

شایسته است مسلمان ضد ستم قیام کند و این از مهمترین آموزه های دینی به شمار می آید و قیام سالار شهیدان(ع) تاریخ بشر، حضرت امام حسین(ع) در برابر ستم امویان ناپاک از نمونه های بارز آن است. آن حضرت(ع) در این باره خطاب به امت اسلامی چنین فرمودند: «آیا نمی بینید که به حق عمل نمی شود و از باطل خودداری نمی گردد؟ در چنین شرایطی سزاوار است که مومن از جان اش بگذرد و به دیدار پروردگارش بشتابد»(3).

 

آن حضرت(ع) در ادامه می فرماید: آگاه باشید: «این ناپاک، مرا میان دو چیز (جنگ یا پذیرش ذلت) مخیر گذاشته است، اما ذلت از ما بسیار دور است.»

منابع:

مفاتیح الحیات آیت الله جوادی آملی

1.نهج البلاغه-خطبه 216

2.نهج البلاغه- حکمت 374

3.تحف العقول-صفحه 245

کد خبر 627329

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha