به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، انسان در زندگی دوره های مختلفی را پشت سر می گذارد که یکی از مهمترین دوره ها و مراحل، جوانی است، این دوره از زندگی انسان از اهمیت بسزایی برخوردار است و سعادت دنیوی و اخروی انسان را رقم می زند و در دین اسلام هم این مرحله از زندگی يكی از نعمت های گرانبها و سرمايه ای بزرگ محسوب می شود.
اهمیت دوره جوانی را می توان در آیات قرآن و کلام اولیای دین و امامان مشاهده کرد به طوری که در حدیثی از پیامبر گرامی اسلام آمده است محبوب ترین خلایق نزد خدای عزوجل، جوان نورسته خوش سیمایی است که جوانی و زیبایی خود را برای خدا و در راه خدا و در راه طاعت او بگذارد، خداوند رحمان به وجود چنین جوانی بر فرشتگان می نازد و می فرماید: این است بنده راستین من.
با توجه به ویژگی های دوره جوانی، در احادیث متعدد بر لزوم استفاده از فرصت های زندگی در این مرحله از عمر هم بسیار تأکید شده است و در حدیثی از امام صادق (ع) آمده است دوست ندارم جوانان شما را جز در 2 حالت ببينم دانشمند يا دانش اندوز، اگرجوانى چنين نكند، كوتاهى كرده و اگر كوتاهى كرد، تباه ساخته و اگر تباه ساخت، گناه كرده است و اگر گناه كند، سوگند به آن كس كه محمد صلی الله عليه و آله را به حق برانگيخت، دوزخ نشين خواهد شد، همچنین در فرمایشی از پیامبر گرامی اسلام آمده است خداوند جوانى كه جوانى اش را در اطاعت از او بگذراد دوست دارد.
با توجه به اهمیت جوانی، آنچه می تواند انسان را سعادتمند کند دستیابی به رموز بهره مندی صحیح از این مرحله از زندگی است، رموزی که می تواند انسان را در جوانی محبوب خداوند متعال کرده و در نتیجه سعادتمندی را برای وی رقم بزند.
کارشناس مسائل دینی و مدیر حوزه علمیه خواهران استان قزوین در گفتگو با خبرنگار شبستان در قزوین در خصوص رمز محبوب شدن جوان در نزد خداوند بیان کرد: وقتی امام حسین (ع) می خواهد از حضرت علی اکبر سخن بگوید ایشان را آینه تمام نمای پیامبر می داند یعنی این جوان والا از نظر خَلق و خُلق شبیه پیامبر بود به این معنا که کردار و رفتار حضرت علی اکبر (ع) مانند پیامبر گرامی اسلام بوده است.
حجت الاسلام رضا کاظم لو اضافه کرد: از امتیازات حضرت علی اکبر (ع) این بود که مانند پیامبر گرامی اسلام از لحاظ گفتاری و رفتار بود و حال این سوال وجود دارد که چرا پیامبر (ص) عزیز شد، آنچه از آیات قرآن برمی آید این است که بزرگ شدن پیامبر گرامی اسلام برای این است که رحمت جامعه بوده و دیگر اینکه خلق عظیم داشت و شباهت حضرت علی اکبر (ع) هم از این جهت است که اخلاق خوبی داشت و رحمت برای اطرافیانش بود.
وی تصریح کرد: بنابراین منشا و راه محبوب شدن جوان در نزد خدا این است که اخلاق را بیاموزد و با اخلاق رفتار کند و رحمت برای اطرافیان باشد و می شود در جامعه، جوان بود و قدرت جوانی را داشت و در عین حال رحمت و مغفرت برای دیگران باشیم.
این کارشنای مسائل دینی تأکید کرد: رمز محبوب شدن یک جوان در محضر خدا این است، صفاتی از صفات پیامبر را در خود ایجاد و تقویت کند و برای مردم رحمت باشد و هرجا قدم می گذارد با این نیت باشد که خدمت کند.
وی توضیح داد: ما جوان در تاریخ بسیار داریم ولی برخی جوانان حضرت یوسف شده و برخی زلیخا شده اند و در روایت هم داریم که در روز قیامت از گناهکار سوال می شود چرا مبتلا شدی و می گوید من زیبا بودم و خداوند می فرماید حضرت یوسف زیبا بود یا شما، بنابراین عمل کردن به صفات برجسته پیامبر جوان را محبوب خداوند می کند و آن صفات اخلاق و حفظ آداب اجتماعی و دیگر این است که تلاش کنیم رحمت برای دیگران باشیم.
حجت الاسلام کاظم لو در ادامه در خصوص نقش تعیین کننده جوانان در جامعه امروز اظهار کرد: به برکت نظام جمهوری اسلامی و خون پاک شهدا و رهبری امام عزیز و مقام معظم رهبری، زمینه فعالیت جوان در جامعه ما فراهم شده است و مانند رژیم گذشته نیست که جوان نتواند هیچگونه اظهارنظری داشته باشد و الحمدالله امروز جوان در جامعه اسلامی ما سرنوشت ساز شده است.
وی خاطر نشان کرد: جوان اگر از حیث علمی و ادب رشد کرده باشد با حضورش در مجامع عمومی و مسائل فرهنگی می تواند در خدمت به فرهنگ و عمران جامعه اثرگذار و الگو باشد.
*
مدیر حوزه علمیه خواهران استان قزوین یادآور شد: امروز هم جوانان الگو در جامعه بسیار داریم به طوری که این جوانان ما هستند که در بحث انرژی هسته ای به این دانش دست یافتند، از مرزهای ما حفاظت کردند و ارزش های ما را نگاه داشتند بنابراین ما الگوهای فراوانی از جوانان داریم که در حفظ میهن و ارزش ها الگو هستند.
جوانی اگر چه مرحله ای زودگذر است ولی نباید فراموش کرد که راه کمال از این مسیر می گذرد به طوری که در حدیثی از پیامبر گرامی اسلام آمده است: هر کس که در جوانى خوب بندگى خدا کند، خداوند در پیرى به او حکمت مى آموزد، خداى متعال مى فرماید: و چون به رشد و کمال خویش رسید، به او حکمت و دانش عطا کردیم و در ادامه آیه مى فرماید: و نیکوکاران را چنین پاداش مى دهیم.
نظر شما