به گزارش خبرنگارکتاب شبستان، کتاب " فقیرها و چند داستان دیگر " اثر ژیگموند موریتس با ترجمه محمود تفضلی مشتمل بر 116 صفحه برای چهارمین بار از سوی موسسه انتشارات امیرکبیر منتشر و روانه بازار کتاب شد.
فقیرها مجموعه ای است شامل 6 داستان اثر ژیگموند موریتس نویسنده مجاری الاصل. محور اصلی این داستان ها فقراست که به شکل هنرمندانه بیان شده است. آثار ژیگموند موریتس در زمان خود محرک بزرگ و نیرومندی برای انقلاب بود و نیش قلمش مستقیما طبقات جبار و ظالم و حاکمان متجاوز را مورد حمله قرار داد. داستان فقیرها در این مجموعه بیانگر این شعار نویسنده است که نبرد اصلی در جامعه نبرد میان دو طبقه ثروتمندان و فقیران است که در واقع از هم جدا بوده و در برابر یکدیگر قرار دارند.
کتاب " فقیرها و چند داستان " دیگر شامل 6 داستان با عناوین هفت شاهی، فاجعه، آخور چوبی، یک بار سیر شدن، تحصیل مجانی در دبیرستان و فقیرهاست.
در قسمتی از داستان" آخور چوبی " می خوانیم: «در این وقت دو پسر جوان فکر می کردند که با بازگشت از گورستان و از برکت مرگ پدر بیچاره شان می توانند لااقل برای یک بار شکمی از عزا درآورند اما دوباره صاحبخانه که برایشان دلمه کلم فرستاده بود با خودشان می گفتند که آدم بسیار نازنینی است. با وجود این چند روز پیش به آنها گفته بود که باید خانه را خالی کنند تا وقتی که پیرمرد زنده بود آنها هم ناچار در خانه مانده بودند اما از فردا باید جای دیگری را برای خود پیدا می کردند زیرا مستاجر جدید از همین حالا خودش را حاضر کرده بود و منتظر بود که خانه خالی شود و اسباب کشی کند.
در بخشی از این کتاب آمده است: دو مرد فقير در كنار بالايي مزرعه زمين را ميكندند، هر دو، بيل به دست پهلو به پهلوي هم كار ميكردند، پيرمرد پيوسته حرف ميزد و جوان آنقدر بيحال بود كه هر وقت پيرمرد با پرحرفيهاي بيهودهاش اسباب زحمت او ميشد مثل اينكه ديگر نميتواند كار كند دست از كار ميكشيد. كارگز جوان، مرد نيرومندي بود، موهاي سياهي داشت، لباس كهنه قهوهاي رنگي پوشيده بود، يك پوتين سربازي به پا و يك كلاه خيلي كهنه سربازي به سر داشت، از كلاههايي كه به جز بر سر سربازيهاي خيلي خسته و بيرمق ديده نميشود، سربازهايي كه گاهي در كوجهها به چشم ميخورند كه پس از ده، پانزده يا بيست ماه كه در جبهه جنگ در خندقها گذراندهاند خود را بيراده و ناتوان ميكشانند.
گفتنی است، کتاب " فقیرها و چند داستان دیگر " اثر ژیگموند موریتس با ترجمه محمود تفضلی مشتمل بر 116 صفحه در شمارگان هزار نسخه با قیمت چهار هزار و پانصد تومان برای چهارمین بار چاپ و روانه بازار کتاب شده است.
نظر شما