خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ژنرال صهیونیست: ایران هستهای بد است؛ ایران متعهد به برجام بدتر، عدم تغییر در روابط تهران-پاریس، بررسی مصوبه جدیدی برای تحریم هواپیمایی ماهان از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
ژنرال صهیونیست: ایران هستهای بد است؛ ایران متعهد به برجام بدتر!
دنی دایان، ژنرال بازنشسته صهیونیست میگوید اگر چه ایران هستهای بد است اما ایران متعهد به برجام بدتر است.
وی در کنفرانس سالانه جروزالم پست اظهار داشت: اگر ایران به توافق هستهای متعهد بماند، سرانجام به بمب اتم دست خواهد یافت و برجام تنها سرعت این دستیابی را کند میکند.
وی ایران را تهدید امنیتی بزرگ برای اسرائیل دانست و ابراز داشت اسرائیل و آمریکا در خصوص تهدید ایران و نقصهای توافق هستهای همنظرند.
بررسی برخی مشکلات مرزی بین ایران و افغانستان در دیدار ظریف و عبدالله
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در کابل به سر میبرد در ادامه دیدارها با مقامات افغانستان با عبدالله عبدالله رئیس اجرایی دولت افغانستان دیدار و گفتوگو کرد.
عبدالله عبدالله در این ملاقات بر همکاریهای کنسولی و تسریع در رفت و آمد اتباع دو کشور تاکید کرد.
وی همچنین از جمهوری اسلامی برای ایجاد امکانات آموزشی به منظور تحصیل دانش آموزان افغان تشکر و قدردانی کرد.
ظریف وزیر امور خارجه کشورمان هم در این دیدار با اشاره به اینکه حدود ٣ میلیون افغان به طور قانونی و حتی غیرقانونی در ایران زندگی میکنند، افزود: جمهوری اسلامی ایران امکانات خوبی برای آوارگان و مهاجران افغان ایجاد کرده و لازم است وضعیت مهاجران غیر قانونی تبدیل به وضعیت قانونی شود.
همچنین در این ملاقات برخی مشکلات مرزی و راهکارهای حل و فصل این مشکلات نیز مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
مهر:
رویکرد «ماکرون» عمل گرایانه است/عدم تغییر در روابط تهران-پاریس
پس از مدت های طولانی حساسیت دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه دقایقی قبل با پیروز «امانوئل ماکرون» به پایان رسید.
بسیاری از تحلیلگران نتیجه انتخابات فرانسه را تعیین کننده آینده اتحادیه اروپا می دانند زیرا پس از خروج انگلستان از این اتحادیه فرانسه در کنار آلمان یکی از ستون های ادامه حیات این اتحادیه می باشد.
پیروزی امانوئل ماکرون که طرفدار ادامه حیات اتحادیه اروپا است در برابر «مارین لوپن» نامزد حزب راستگرای افراطی که مخالف ادامه عضویت فرانسه در اتحادیه اروپا می باشد و همچنین دیدگاه های ملی گرایانه سختگیرانه ای در قبال مهاجران دارد، دارای آثار و پیام هایی در داخل این کشور و جهان می باشد.
در همین راستا گفتگویی داشته ایم با پروفسور «نادر انتصار» استاد علوم سیاسی دانشگاه آلابامای جنوبی که در زیر آمده است.
انتصار درباره رویکرد خاورمیانه ای ماکرون و تغییرات احتمالی در سیاست فرانسه در قبال این منطقه و به ویژه در قبال تحولات سوریه گفت: ماکرون یک سیاستمدار تازه کار است به همین علت موضع گیری های زیادی از وی در قبال نگاه آتی فرانسه به تحولات خاورمیانه و بحران سوریه در دسترس نمی باشد. اما بر اساس دیدگاه های حامیان و مشاوران وی، تردید دارم که وی به سیاست های کنونی دولت فرانسه در خاورمیانه و سوریه ادامه دهد.
وی درباره احتمال تاثیر نتایج انتخبات فرانسه در روابط این کشور با ایران نیز گفت: همینطور فکر نمی کنم که روابط ایران و فرانسه تحت رهبری ماکرون تغییرات داشته باشد.
انتصار درباره علت پیروزی ماکرون در فرانسه و پیام های پیروزی وی گفت: جامعه فرانسه به دلایل مختلفی مثل اختلاف نظر بر سر اتحادیه اروپا، موضوع مهاجرت و مسلمانان و موضوع جهانی شدن و برخی موارد دیگر، دچار شکاف شده است.
وی در ادامه گفت: ماکرون برای از ادامه عضویت در اتحادیه اروپا طرفداری می کند و و برای حل مشکلات مذکور رویکردش کمتر بیگانه هراسی است و بطور کلی رویکرد وی در قبال این مسائل عملگرایانه است.
انتصار در ادامه تصریح کرد: پیروزی ماکرون در این انتخابات این پیام را دارد که اکثریت مردم فرانسه مخالف پوپولیسم ملی گرا و افراط گرایی سیاسی است.
درخواست اعضای کنگره از ترامپ برای اقدام جهت آزادی جاسوسان
شماری از اعضای مجلس نمایندگان کنگره آمریکا از دولت دونالد ترامپ خواستهاند دست به اقداماتی مشخص برای «آزادی بیقیدوشرط» زندانیان ایرانی-آمریکایی فعلی در ایران بزند.
در این نامه از سوی قانونگذاران هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه، از دولت ترامپ خواسته شده تابه اقداماتی دست بزند، که به آزادی زندانی دوتابعیتی و نیز افرادی که دارای اجازه اقامت در آمریکا هستند و «به دلایل سیاسی در ایران زندانی شدهاند» بیانجامد.
به نوشته پولیتیکو اعضای مجلس نمایندگان آمریکا به شهروندان بریتانیا، فرانسه، آلمان، کانادا و دیگر کشورها که در ایران زندانی هستند از کشورهای متحد واشنگتن، که شهروندان زندانی در ایران دارند، خواستهاند تا با ایجاد جبههای متحد به تلاشهایی مشترک برای آزادی شهروندان خود بپیوندند.
آنها در عین حال از دولت ایران خواستهاند به تعهدات خود عمل کرده و هرگونه اطلاعاتی که میتواند به پیدا کردن و بازگرداندن «رابرت لوینسون» به آمریکا منجر شود را در اختیار ایالات متحده قرار دهند.
لوینسون افسر سابق اف بی آی است که به استخدام سازمان سیا درآمده و بر اساس ادعای واشنگتن برای انجام کاری شخصی به خاورمیانه سفر کرده بود.
باشگاه خبرنگاران جوان:
کنگره آمریکا مصوبه جدیدی را برای تحریم هواپیمایی ماهان بررسی میکند
به گزارش رسانههای آمریکایی، کنگره این کشور در حال بررسی مصوبه جدیدی برای تحریم شرکت ماهانایر ایران است.
پایگاه خبری واشنگتن فری بیکن گزارش داد در این طرح جدید دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، موظف است فهرست تمام فرودگاههایی را که این شرکت هواپیمایی ایرانی به آنها پرواز دارد، در اختیار کنگره قرار دهد.
بر اساس طرح جدید کنگره، این اطلاعات برای افزایش اقدامات امنیتی در مورد همه هواپیماهای ورودی به آسمان آمریکا که ممکن است در فرودگاههای مورد استفاده ماهانایر توقف داشته باشند، مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
فری بیکن اعلام کرد این طرح که به طور خاص ماهانایر را هدف قرار میدهد به عنوان «نخستین اقدام کنگره علیه ماهان و دیگر شرکتهای هواپیمایی ایرانی» محسوب میشود.
این طرح در شرایطی در کنگره آمریکا کلید خورده است که شرکت هواپیماسازی بوئینگ طرحهایی به ارزش چند میلیارد دلار را برای فروش چندین فروند هواپیمای مسافربری به شرکت ایرانایر اعلام کرد.
به موجب این توافق، بوئینگ موظف است حدود 80 هواپیما در اختیار ایرانایر قرار دهد اما اقدامات کنگره تردیدهایی را درباره سرنوشت این قرارداد به وجود آورده است.
نمایندگان کنگره آمریکا برای برهم زدن اینگونه توافقها به دفعات تلاش کردهاند و از زمان ورود دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، به کاخ سفید بر شدت این اقدامات قانونگذاران آمریکایی افزوده شده است.
نظر شما