خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بر اساس آمار وزارت بازرگانی چین میزان مبادلات تجاری ایران و چین در سال 2014 با رشدی 13/31 درصدی نسبت به سال 2013 به بیش از 58/51 میلیارد دلار رسیده و چین به بزرگترین شریک تجاری ایران و متقابلا جمهوری اسلامی ایران در جایگاه بیست و پنجمین شریک تجاری چین در بین کشورهای جهان قرار گرفته است. در سال 2014 میزان صادرات چین به ایران بالغ بر 34/24 میلیارد دلار شده است که این رقم نسبت به سال 2013 معادل 07/72 درصد رشد داشته است. این در حالی است که میزان صادرات چین به ایران در سال 2013 معادل 14/14 میلیارد دلار بوده است. در مقابل واردات چین از کشورمان در سال 2014 بالغ بر 50/27 میلیارد دلار بوده که نسبت به سال 2013 معادل 3/8 درصد افزایش نشان می دهد. در سال 2/13 میزان کل واردات چین از ایران بالغ بر 39/25 میلیارد دلار بوده است.
بنابراین گزارش، سیر صعودی مبادلات تجاری ایران و چین تاکنون ادامه داشته است و در حال حاضر شاهد افزایش 14 میلیارد دلاری صادرات ایران به چین هستیم. ایرنا در این زمینه خبر داده است: "افزایش حدود 2 برابری واردات از چین را می توان نشانی از موفقیت برجام در عرصه کشتیرانی ارزیابی کرد که سبب شد تا کشتی های چینی به جای امارات، بار دیگر در بنادر ایرانی پهلو بگیرند. در دولت یازدهم در مجموع 43 میلیارد و 727 میلیون دلار کالا از چین وارد کشور شده است که این رقم در دولت قبل 26 میلیارد و 274 میلیون دلار بود."
این گزارش می افزاید: سنگ آهن، کروم، کنستانتره و گریدهای مختلف سنگ آهن، کنستانتره مس، گوگرد، انواع سنگ مرمر و تراورتن عمده محصولات غیرنفتی هستند که از بنادر ایران به مقصد چین بارگیری می شوند. ماشین آلات و تجهیزات، ماشین آلات و دستگاه های الکتریکی و الکترونیکی، چدن، آهن و فولاد، قطعات منفصله ماشین آلات راهسازی، مواد پلاستیکی بیشترین واردات ایران از این کشور را به خود اختصاص می دهد. واردات کالاهایی چون پوشاک، تلفن همراه، پلی استر، مواد شیمیایی، لوازم خانگی و تجهیزات مخابراتی سهم پررنگی در سبد وارداتی ایران از چین دارند.
یادآور می شود: بر اساس آمارهای مرکز تجارت بین الملل آی.تی.سی(ITC - یکی از سازمان های بین اللمللی مرتبط با تجارت در ژنو) منتشر کرده، این کشور در سال 2015 با صادرات 2.3 ترلیون دلار، در رتبه نخست کشورهای صادرکننده دنیا قرار گرفته است و در صادرات بسیاری از رشته های کالایی در مقام نخست قرار دارد.این کشور حدود یک سوم صادرات تجهیزات الکترونیکی، 20 درصد بازار ماشین آلات و تجهیزات صنعتی، 36 درصد بازار جهانی پوشاک و رتبه نخست صادرکنندگان محصولات پلاستیکی را در جهان در اختیار دارد.
از دیگر سود، سهم 46 درصدی این کشور از بازار صادرات اسباب بازی و نیز پیش رو بودن آن در صادرات کالاهای صنعتی، سرمایه ای و واسطه ای نظیر آلومینیوم، کائوچو، پنبه، شیشه، محصولات نساجی، فلزات پایه، محصولات چوبی، ماهی، ریل و راه آهن، کود، محصولات شیمیایی و غیر ارگانیک، مصنوعات فلزی، کفش، آهن و فولاد، سبزیجات و محصولات خوراکی، گوشت، کود، مغزی جات، پوست پرنده، نمک و گوگرد، فرش، ابزارهای موسیقی، مواد منفجره و ابریشم برکسی پوشیده نیست که سبب شده در صادرات این محصولات مقام نخست جهان را داشته باشد.
نظر شما