به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، مهندس فرزاد افشاری نژاد در جمع خبرنگاران با بیان اینکه آمار و تحلیل های موجود در سه دهه اخیر نشان دهنده روند کوچک شدن خانوارهای هرمزگانی است، افزود: روند تحولات جمعیت و خانوار در استان هرمزگان طی سال های 1365 تا 1395 نشان دهنده کوچک تر شدن خانوارهای هرمزگانی به تبع بعد ملی نیز هست.
وی با بیان اینکه جمعیت 762 هزار نفری استان در سال 65 به بیش از یک میلیون و 777 هزار نفر در سال 95 رسیده، افزود: با توجه به جدول روند تحولات جمعیتی در استان هرمزگان، بعد خانوار از 5.1 فرزند در سال 1365 به 3.6 فرزند در سال 1395 رسیده، این در حالیست که طی سال های اخیر در هرمزگان به عنوان دومین استان جوان کشور شاهد افزایش آمار ثبت ولادت هستیم که نشان از افزایش جمعیت دارد.
مدیر کل ثبت احوال هرمزگان اضافه کرد: کاهش بعد خانوار بدین مفهوم است که در 30 سال اخیر به دلیل تغییرات عدیده در باورها، اعتقادات، فرهنگ شهرنشینی و مشکلات اقتصادی که سبب بالا رفتن سن ازدواج و به تبع آن بالا رفتن سن فرزندآوری گردیده در نهایت کاهش فرزندآوری و کم شدن نرخ رشد جمعیت را نیز منجر شده است.
مهندس افشاری نژاد اضافه کرد: علاوه بر دلایل یاد شده «افزایش هزینههای باروری»، «افزایش نیاز و تمایل به اشتغال در زنان» و «تغییر سبک زندگی» نیز از دیگر موارد کاهش بعد خانوار به شمار می رود.
وی ادامه داد: شاید بتوان کاهش بعد خانوار را از «کوچک شدن متراژ خانهها»، «کاهش نرخ زاد و ولد» و «کمشدن شیفت مدارس» و نشانههای دیگر نیز بتوان نتیجهگیری کرد، اما در نگاهی دقیق تر، بررسی از آمارهای منتشر شده نیز این روند را تایید میکند.
مدیر کل ثبت احوال هرمزگان افزود: گزارشها از آمار بودجه خانوار نشان میدهد که حدود 20 سال پیش و در ابتدای دهه 70 بیش از 55 درصد از خانوادههای کشور دارای جمعیت بیشتر از چهار نفر (پنج نفر و بالاتر) بودند.
مهندس افشاری نژاد ادامه داد: اما با گذشت زمان در دو دهه اخیر، ساختار خانواده از نظر تعداد افراد تغییر قابل توجهی داشته است و شاید این برهه زمانی از نگاه تغییر در تعداد اعضای خانوارها، مهمترین برش از تاریخ جمعیتی کشور باشد.
نظر شما