بررسی صلاحیت متقاضیان احیای کارخانه ارج

خبرگزاری شبستان: اقدامات فراوانی برای احیای کارخانه ارج در حال انجام است که در آخرین خبرها درباره بازگشت دوباره آن به چرخه تولید آمده است پس از احراز صلاحیت درخصوص تولیدکنندگان و متقاضیان، این کارخانه به مزایده گذاشته می شود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کارخانه ارج در سال 1316 در یک کارگاه کوچک واقع در خیابان سی متری تهران ایجاد شد و به تدریج توسعه یافت.در کارگاه اولیه کارهای آهنگری، ریخته گری و جوشکاری انجام می­شد و به همین دلیل نیز نام ارج از سه حرف اول سه رشته، شکل گرفت. ارج در سال 1348 با کارگاه­های متعدد و ماشین ­های جدید در زمینی به مساحت (105000 مترمربع) واقع در جاده مخصوص کرج شروع به فعالیت کرد.

 

بنابراین گزارش، کارخانه ارج از اول فروردین ماه 1352 به صورت شرکت سهامی عام درآمد و قسمتی از سهام آن در مرحله اول به کارکنان و سپس به مردم ارائه شد. پس از پیروزی انقلاب در سال 1357 با ملی شدن کارخانجات، عمده سهام آن به صنایع ملی ایران واگذار گردید که تا سال 1374 تحت پوشش این سازمان بود و پس از آن در همین سال، بخشی از سهام سازمان صنایع ملی به کارکنان ارج و مردم و عمده سهام آن به بانک ملی ایران واگذار شد.

 

این گزارش می افزاید: کارخانه ارج دچار مشکلات زیادی شد و در تاریخ ۲۱ خرداد ۱۳۹۵ شایعه تعطیلی این واحد تولیدی در میان برخی وب‌گاه‌های ایرانی منتشر شد که این خبر توسط مدیران این شرکت تکذیب شد. با فراهم شدن شرایط برای حضور سرمایه گذاران و شرکت های خارجی و مشارکت آنها در طرح ها و پروژه های کشور بسیاری از بخش ها آمادگی خود را برای استفاده از این پتانسیل اعلام کرده اند و مذاکرات با شرکت های اروپایی و آمریکایی برای احیای کارخانه های ارج و آزمایش انجام شده است.

 

عباس هاشمی، مدیر کل صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این زمینه به ایرنا گفته بود: "با شرکت های تولیدکننده لوازم خانگی «جنرال الکتریک» و «ویرپول» آمریکا و «آریستون» ایتالیا برای احیای کارخانه های متوقف شده لوازم خانگی مانند ارج و آزمایش مذاکراتی در حال انجام است. تعدادی از کارخانه های قدیمی لوازم خانگی کشور در دهه های گذشته نوسازی و بازسازی نشده و ‌تکنولوژی آنها در همان سطحی که در روز اول ایجاد شده بود، مانده است. طبیعی است که چنین کارخانه هایی نه تنها به سمت پویایی نمی رود، بلکه مسیر میرایی را طی خواهد کرد. در این ارتباط وزارت صنعت ورود پیدا کرده و به دنبال این است که کارخانه ارج و کارخانه های مشابه را به بخش خصوصی صالح واگذار کند تا آنها بتوانند با مشارکت برندهای معتبر خارجی، شرکت های مشترک ایجاد کنند."

 

حال عباس هاشمی در گفتگویی تازه با همین خبرگزاری اعلام کرده است: "برند ارج به زودی به چرخه تولید کشور باز می گردد، تاخیری در وعده‌ وزارت صنعت برای تعیین تکلیف وضعیت ارج اتفاق نیفتاده و وزارتخانه همه تلاش خود را معطوف بازگرداندن این کارخانه به چرخه تولید کرده است. پس از احراز صلاحیت درخصوص تولیدکنندگان و متقاضیان، این کارخانه به مزایده گذاشته خواهد شد و اکنون 2 خریدار جدی که مورد تایید و وثوق وزارتخانه هستند، برای حضور در مزایده معرفی شده اند. هر دوی این متقاضیان از سرمایه گذاران ایرانی مقیم خارج بوده و پول و سرمایه خارجی با خود به این پروژه خواهند آورد؛ 9 اردیبهشت ماه نیز در جلسه ای با این سرمایه گذاران، فرآیند و چگونگی واگذاری ارج به آنان اعلام شد. مزایده این کارخانه به زودی و پس از رتق و فتق همه مسائل بویژه امور حقوقی آن انجام خواهد شد. مطابق توافق های انجام شده، هر یک از خریداران به محض برنده شدن در مزایده و انجام واگذاری، بلافاصله به عقد قرارداد با تولیدکنندگان ماشین آلات و خطوط تولید خارجی اقدام می کنند تا به روز رسانی انجام شود، اما در هر حال برند «ارج» روی محصولات تولیدی این کارخانه نصب خواهد شد."

 

یادآور می شود: اکنون حدود 70 کارگر رسمی و 60 کارگر قراردادی در این کارخانه حضور دارند، اما به دلیل رقابتی نبودن فضای کار، در شرایط فعلی به صلاح نیست که تولیدی در آن انجام شود؛ این کارخانه نیازمند به روز رسانی فوری خطوط تولید و فناوری هاست.

کد خبر 626691

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha