ارائه طرحی تازه علیه ایران در مجلس نمایندگان آمریکا/ موگرینی: متعهدیم «برجام» پا برجا بماند

خبرگزاری شبستان: ارائه طرحی تازه علیه ایران در مجلس نمایندگان آمریکا، موگرینی: متعهدیم «برجام» پا برجا بماند، سفیر دمشق در وین: ایران نقش بسیار مثبتی در سوریه دارد از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ارائه طرحی تازه علیه ایران در مجلس نمایندگان آمریکا، موگرینی: متعهدیم «برجام» پا برجا بماند، سفیر دمشق در وین: ایران نقش بسیار مثبتی در سوریه دارد از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

ارائه طرحی تازه علیه ایران در مجلس نمایندگان آمریکا

قانونگذاران آمریکایی طرحی ضد ایرانی به مجلس نمایندگان این کشور ارائه و بر لزوم «آزادی همه گروگان‌های آمریکایی» تاکید کردند.

«الینا راس لتینن» رئیس جمهوریخواه کمیته فرعی خاورمیانه و شمال آفریقا در مجلس نمایندگان آمریکا به همراه برخی دیگر از هم قطاران جمهوریخواه و دموکرات خود، طرحی با این مضمون به مجلس نمایندگان ارائه داده است: «ایران باید همه گروگان‌های امریکایی را بی قید و شرط آزاد کند».

به گفته این مقام ارشد کنگره آمریکا، این طرحی فراحزبی است و حمایت اعضای هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات را پشت سر خود دارد.

این عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان از فلوریدا پس از ارائه پیشنهاد و طرح، بیانیه‌ای صادر و ادعاها و تهمت‌های بی اساسی به ایران زده کرده است.

در بیانیه آمده است: «نتیجه واضح باج دادن در ازای بازگرداندن گروگان‌ها، دادن انگیزه دوباره برای گروگانگیری بیشتر  است و این همان چیزی است که دقیقا پس از پرداخت 1.7 میلیارد دلار باج به ایران در ازای گروگانها صورت گرفت».

این عضو ارشد کنگره ادعاهای مقامات آمریکایی در خصوص پرونده «سیامک نمازی» و «باقر نمازی»، «نزار زکا» و برخی دیگر از آمریکایی‌های ایرانی‌تبار بازداشت شده در ایران را تکرار کرده است.

این عضو مجلس نمایندگان بار دیگر پرونده «رابرت لوینسون» و ادعای قدیمی آمریکاییها درباره مفقود شدن این عضو سابق اف‌بی‌آی در ایران را تکرار و بر لزوم پاسخگویی تهران در این باره تاکید کرده است.

این طرح تازه، علاوه بر لتینن، امضای سه نماینده دیگر کنگره به نام‌های «تد پو»، «تد دوچ» و «نیتا لووی» را هم به همراه خود دارد.

منافع مشترک سوریه، روسیه، ایران و حزب‌الله نگران‌ کننده است

«آوی دیختر» رئیس کمیته امور خارجی پارلمان رژیم صهیونیستی با اشاره به انتشار اخبار بد در خصوص جنگ با مبارزان حزب‌الله در سوریه گفت که «حزب‌الله» در سوریه با تشکیلات یک ارتش و به شیوه‌های ارتش مبارزه می‌کند.

دیختر در جلسه امروز کنست تاکید کرد: «گروه‌های مسلح کوچک در آنجا وجود ندارد، بلکه آنچه هست جنگ گردان‌ها و لشگر با کمک نیروی هوایی روسیه و توپخانه آن، استفاده گسترده از سلاح‌های پیشرفته و دقیق و همکاری با نیروهای بیگانه اعم از سوریه، روسیه و ایران هست.»

به نوشته وبگاه شبکه «المیادین» دیختر همچنین افزود که مهم این است بفهمیم دور آتی جنگ با حزب‌الله، در صورت وقوع آن، کاملا از لحاظ شکل و اهمیت آن متفاوت از جنگ دوم لبنان خواهد بود.

دیختر که پیشتر وزیر اطلاعات و رئیس دستگاه امنیتی رژیم صهیونیستی نیز بود، تأکید کرد که ارتش اسرائیل باید برای این جنگ برنامه‌ریزی کند و آنگونه که ما اطلاع داریم آمادگی‌های مناسب برای آن را انجام داده‌اند.

رئیس کمیسیون امور خارجه و امنیت کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی در ادامه اظهار داشت که از دیدگاه این رژیم منافع مشترک و مستقیم بین سوریه، روسیه، ایران و حزب‌الله واقعا نگران‌کننده است زیرا این اتفاقات در فاصله واقعا نزدیک اسرائیل رخ می‌دهد و پیآمدهایی برای ابزارهای جنگی و شیوه‌های جنگ خواهد داشت و ارتش اسرائیل و نهادهای امنیتی وابسته به آن بایستی برای مقابله با آن آمادگی داشته باشند.

وی همچنین تصریح کرد: «برای ما کاملا روشن است که ما در شمال خاورمیانه جدید قرار داریم و این مسئله مشخصا برای ما خوب نیست.»

باشگاه خبرنگاران جوان:

موگرینی: متعهدیم «برجام» پا برجا بماند

فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و معاون کمیسیون اروپا در سخنانی در هفتمین نشست سالانه موسسه دانشگاهی اروپا برای بررسی عملکرد اتحادیه اروپا که در شهر فلورانس ایتالیا برگزار شد در بخشی از اظهاراتش درباره توافق هسته ای برجام گفت:«به نظرمن، توافق (برجام) موفق بوده است. این توافق سبب شده است جهان و بخشی از جهان که ما در آن قرار داریم، امن تر شود.

معتقدم دولت جدید آمریکا می داند که به مخاطره انداختن توافق هسته ای ایران با طرح یک مسیر جدید یا حرکت در مسیری متفاوت و برچیدن توافق، به نفع هیچکس در این منطقه نیست. به هرحال، من بارها گفته ام که اتحادیه اروپا به شدت متعهد است که این توافق، همچنان پابرجام بماند.»

مجری این برنامه خطاب به موگرینی گفت:«یکی از موضوعاتی که شما برای به نتیجه رسیدن آن ، بسیار تلاش کردید، توافق هسته ای ایران بود. آیا شما در حال حاضر، اطمینان خاطر دارید که ایالات متحده از این توافق دست نخواهد کشید یا اگر ایالات متحده این توافق را کنار بگذارد، این اقدام سبب نخواهد شد ایران هم به نوعی این توافق را کنار بگذارد؟»

موگرینی در پاسخ گفت:« من درباره توافق هسته ای ایران بارها به صورت مفصل و طولانی با دوستان آمریکایی مان صحبت کرده ام. معتقدم آنها درک می کنند که اولا این توافق، توافقی بین المللی است که اتحادیه اروپا به همراه ایالات متحده، روسیه، چین و آلمان و فرانسه و انگلستان و ایران درباره آن مذاکره کردند و شورای امنیت سازمان ملل متحد، از آن حمایت کرد و آژانس بین المللی انرژی اتمی بر ان نظارت می کند. آژانس بین المللی انرژی اتمی پنج گزارش در یک و نیم سال گذشته منتشر کرده و در آن گفته است که ایران کاملا تعهداتش را اجرایی کرده است.

بنابراین، این توافق، توافقی بین المللی است و به یک کشور خاص تعلق ندارد و طرف آمریکایی نمی تواند به تنهایی آن را کنار بگذارد. درعین حال، از آنجا که این توافق ازامنیت بین المللی درمقابل اشاعه هسته ای محافظت می کند به کل جامعه بین المللی تعلق دارد. ثانیا این توافق، توافقی نتیجه بخش است.

وی افزود: ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده است بازنگری هایی ازجانب آمریکا برای بررسی نتیجه بخش بودن این توافق شروع شده است. به نظرمن، این بازنگری اساسا درباره نظام راستی آزمایی و پایش آژانس بین المللی انرژی اتمی و پنج گزارشی خواهد بود که آژانس بین المللی انرژی اتمی به ما عرضه کرده است و در آن گفته است که ایران به همه تعهداتش عمل کرده است.»

وی خاطرنشان کرد:«براساس هماهنگی هایی  که تحت نظر ما است، شش کشور (حاضر در گروه پنج بعلاوه یک) دور هم جمع می شویم تا پایش اجرای توافق را ارزیابی کنیم. این مسئله فقط درباره تعهدات هسته ای (ایران) نیست بلکه درباره تعهدات خود ما هم است. ما تعهدات اقتصادی داریم که از منظر رفع تحریمها است. جامعه بین المللی نیز باید به این تعهداتش پایبند باشد.»

سفیر دمشق در وین: ایران نقش بسیار مثبتی در سوریه دارد

«بسام صباغ» روز جمعه در حاشیه برگزاری نمایشگاه عکس دو رسانه روسی در وین، به خبرنگار ایرنا گفت: ایران و روسیه دوستان و متحدان قدرتمند ما هستند که نقش بسیار مثبتی در تحولات سوریه دارند و ما به همکاری نزدیک با این کشورها ادامه خواهیم داد.

رئیس نمایندگی سوریه در سازمان های بین المللی مستقر در وین، به برگزاری دور تازه مذاکرات آستانه با تقدیر از نقش ایران در این رویداد اشاره کرد و افزود: علت اصلی حضور ما در هر مذاکره ای ایجاد صلح و ثبات در سوریه و حفظ وحدت و تمامیت ارضی کشورمان است.

در چهارمین دور از مذاکرات دو روزه سوری آستانه که به ابتکار ایران، روسیه و ترکیه شکل گرفته، مسائل مختلفی برای حل سیاسی بحران سوریه با حضور هیات های دولتی و نمایندگان مخالفان، دی میستورا نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه، هیات های نظارتی آمریکا، اردن و همچنین قزاقستان به عنوان میزبان بررسی شد.

حسین جابری انصاری و سدات اونال معاونان وزیران خارجه ایران و ترکیه و الکساندر لاورنتیف نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور سوریه، عصر پنجشنبه و در پایان نشست سوری-سوری در پایتخت قزاقستان، تفاهم نامه تشکیل چهار منطقه کاهش تنش در سوریه را امضا کردند که آغاز برنامه ریزی برای اجرای آن 16 اردیبهشت اعلام شده است.

روز جمعه نمایشگاه عکسی در محل ساختمان نمایندگی دائم روسیه نزد سازمان های بین المللی در وین برگزار شد که در آن عکس های فتوژورنالیست های خبرگزاری اسپوتنیک و شبکه خبری VGTRK روسیه از تحولات میدانی سوریه به نمایش در آمد.

صباغ برگزاری این نمایشگاه عکس را اقدام بسیار مهمی دانست که حاصل تلاش خبرنگارانی است که جان خود را به خطر انداخته اند تا حقیقت را در پیش چشم افکار عمومی قرار دهند.

رویترز: مذاکره ایران با یک موسسه مالی انگلیسی برای تامین اعتبار خرید هواپیما

خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام وزارت راه و شهرسازی ایران نوشت دولت جمهوری اسلامی ایران برای تامین منابع مالی لازم جهت خرید هواپیماهای جدید خود با یک صندوق مالی انگلیسی وارد مذاکره شده است.

این خبرگزاری همچنین به نقل از برخی منابع مدعی شد ایران به دلیل امتناع بانک‌های بزرگ اروپایی از ورود به قرارداد خرید هواپیما مجبور شده است بهای 3 فروند هواپیمایی که تاکنون تحویل گرفته را نقدا پرداخت کند.

ایرنا:

سفیر دمشق در وین: ایران نقش بسیار مثبتی در سوریه دارد

سفیر سوریه در وین با تقدیر از نقش مثبت جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات آستانه ، بر ادامه همکاری با ایران برای ایجاد صلح و حفظ تمامیت ارضی کشورش تاکید کرد.

«بسام صباغ» روز جمعه در حاشیه برگزاری نمایشگاه عکس دو رسانه روسی در وین، به خبرنگار ایرنا گفت:ایران و روسیه دوستان و متحدان قدرتمند ما هستند که نقش بسیار مثبتی در تحولات سوریه دارند و ما به همکاری نزدیک با این کشورها ادامه خواهیم داد.

رئیس نمایندگی سوریه در سازمان های بین المللی مستقر در وین، به برگزاری دور تازه مذاکرات آستانه با تقدیر از نقش ایران در این رویداد اشاره کرد و افزود: علت اصلی حضور ما در هر مذاکره ای ایجاد صلح و ثبات در سوریه و حفظ وحدت و تمامیت ارضی کشورمان است.

در چهارمین دور از مذاکرات دو روزه سوری آستانه که به ابتکار ایران، روسیه و ترکیه شکل گرفته، مسائل مختلفی برای حل سیاسی بحران سوریه با حضور هیات های دولتی و نمایندگان مخالفان، دی میستورا نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه، هیات های نظارتی آمریکا، اردن و همچنین قزاقستان به عنوان میزبان بررسی شد.

حسین جابری انصاری و سدات اونال معاونان وزیران خارجه ایران و ترکیه و الکساندر لاورنتیف نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور سوریه، عصر پنجشنبه و در پایان نشست سوری-سوری در پایتخت قزاقستان، تفاهم نامه تشکیل چهار منطقه کاهش تنش در سوریه را امضا کردند که آغاز برنامه ریزی برای اجرای آن 16 اردیبهشت اعلام شده است.

به گزارش ایرنا، روز جمعه نمایشگاه عکسی در محل ساختمان نمایندگی دائم روسیه نزد سازمان های بین المللی در وین برگزار شد که در آن عکس های فتوژورنالیست های خبرگزاری اسپوتنیک و شبکه خبری VGTRK روسیه از تحولات میدانی سوریه به نمایش در آمد.

صباغ در گفت وگو با ایرنا، برگزاری این نمایشگاه عکس را اقدام بسیار مهمی دانست که حاصل تلاش خبرنگارانی است که جان خود را به خطر انداخته اند تا حقیقت را در پیش چشم افکار عمومی قرار دهند.

وی یادآورشد: اکنون شاهد اخبار جعلی و تبلیغات سوء فراوانی بخصوص از طریق شبکه های اجتماعی هستیم و نشان دادن چنین عکس هایی که از نزدیک صحنه واقعیت گرفته شده برای اطلاع افکار عمومی از حقیقت بسیار مهم است.

 

کد خبر 626679

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha