تا سرشت مان را تغییر ندهیم پیشرفت سرنوشت ما نمی شود

خبرگزاری شبستان: دانشیار دانشگاه تهران با بیان اینکه سرنوشت یک ملت در گروی سرشت آن است، گفت: از حکمت و مدنیت جاودان شرقی- ایرانی گرفته تا حکمت و حکومت متعالی صدرایی- امام خمینی(ره) و ... جملگی عنصر پیشرفت ساز در جامعه ماست.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، ششمین کنفرانس «الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت(تعمیق و تکمیل الگوی پایه پیشرفت)» صبح امروز چهارشنبه، ۱۳ اردیبهشت در سالن همایش های کتابخانه ملی برگزار شد.

 

بنابر این گزارش، دکتر علیرضا صدرا، رئیس اندیشکده سیاست مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با موضوع «گفتمان سیاسی، امنیتی دفاعی، اقتصادی، تدابیر و آمایش؛ مبادی و محورهای پنج گانه» در این کنفرانس به سخنرانی پرداخت.

 

صدرا به عنوان دومین سخنران در این کنفرانس با بیان اینکه گفتمان پیشرفت ساحت های مدنی، اجتماعی و سیاسی را در بر می گیرد، اظهار کرد: در این گفتمان، پیشرفت در دو ساحت مادی و معنوی مطرح می شود که بر این اساس پیشرفت به معنای توسعه مادی و تعالی معنوی است.

 

وی ادامه داد: همچنین، پیشرفت دو بعد باطنی و ظاهری دارد که در بعد ظاهری امور کنشی و روش بیرونی مورد توجه قرار می گیرد و بعد باطنی نیز شامل مولفه های ارزشی، بینشی و منشی درونی است.

 

صدرا با اشاره به دوساحتی بودن انسان پیشرو به عنوان محرک و متحرک پیشرفت، اظهار کرد: متناظر با همین موضوع جامعه انسانی و مدنی به مثابه متعلق و حتی به اعتباری غایت پیشرفت نیز دوساحتی است و از آنجا که نظام مدنی، اجتماعی و سیاسی انسان دوساحتی است لذا فرآیند حرکت پیشرفت در جامعه نیز دوساحتی خواهد بود.

 

رییس اندیشکده سیاست مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با اشاره به آیه «إِنَّ اللَّهَ لَا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ» و با تایید بر این مطلب که سرنوشت یک جامعه در گروی سرشت آن است، بیان کرد: هدف پیشرفت توسعه اقتصادی، توأمان با تعادل سیاسی در جهت تعالی فرهنگی، معنوی و اخلاقی است که از این موارد به عنوان علت مادی، علت صوری و علت فاعلی-غایی پیشرفت می توان نام برد، به تعبیری مردم علت فاعلی میانی و علت مادی و علت غایی پیشرفت هستند. دولت علت فاعلی قریب و مباشر پیشرفت و نظام سیاسی جمهوری اسلامی و سیاسی پیشرفت علت صوری و ساختاری آن است.

 

صدرا ادامه داد: پیشرفت، توسعه و تولید آسایش جسمانی و بدنی ظاهری است و فراسوی آن تعالی و تضمین آرامش باطنی و مدنی است و بدین ترتیب فرابرد پیشرفت را می توان فرارفت خواند لذا این پیشرفت باید بنیادین، جامع، نظام‌مند و هدفمند باشد بدین معنا که ناشی از فطرت، عقل، قلب و تعالی طلب انسانی بوده، همه جانبه باشد و تا کمال و سعادت مدنی، حقیقی و یقینی واقعی امتداد یابد.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: این در حالی است که توسعه تک ساحتی مادی ظاهری از غرایز توسعه و تنازع طلب بشری طبیعی آغاز شده و به آسایش و لذت جسمانی بدنی می ‌انجامد.

 

صدرا با اشاره به مواهبی که کشور ما از آن برخوردار است، ابراز کرد: مواهب متنوع و سرشار سرزمینی، اقلیمی، جوی و فضایی زیست، موقعیت برجسته پایانه ای کشور، موقعیت راهبردی منطقه ای و فرامنطقه ای که می توان از آن با عنوان بارانداز تمدن‌ها یاد کرد سرمایه مدنی جاودان ملی و فراملی از مواهبی است که ما را در پیشرفت یاری خواهد کرد.

 

وی با اشاره به برخی دیگر از عناصر راهگشا در مسیر پیشرفت گفت: از حکمت و مدنیت جاودان شرقی- ایرانی گرفته تا حکمت و حکومت متعالی صدرایی- امام خمینی(ره)، که جامع عقلانیت، وحیانیت و سیاست است و تعلق، تعمق، تدین و تدبیر را تجمیع کرده و توحید، توسعه، تعادل و تعالی را در خود دارد، عنصر پیشرفت ساز در جامعه ماست.

 

صدرا در پایان خاطرنشان کرد: الگوی پایه پیشرفت ما توحیدی، دربرگیرنده دو ساحت مادی و معنوی، دارای دو بعد باطنی و ظاهری و نیز تعادل بخش و تعادل آفرین است. این الگو شامل الگوی توسعه اقتصادی، تعادل سیاسی و تعالی فرهنگی، معنوی و اخلاقی متعالی است و به تعبیری الگوی توسعه متعالی و برین است که جایگزین توسعه تک ساحتی، تنازعی مادی و ظاهری نامتعادل و نامتعالی است.

 

 

 

کد خبر 626268

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha