چاپ یازدهم «چگونه یک نماز خوب بخوانیم» کتابی از حجت الاسلام «علیرضا پناهیان»

خبرگزاری شبستان:چاپ یازدهم «چگونه یک نماز خوب بخوانیم» اثرحجت الاسلام علیرضا پناهیان را نشر «بیان معنوی» به سفارش موسسه فرهنگی و انتشاراتی «ستاد اقامه نماز» چاپ کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان،« تصور رایج از نماز خوب این است که نماز خوب، همان نماز عاشقانه‌ای است که وصفش را در مورد  اولیاء خدا شنیده‌ایم. خیلی‌ها تصور می‌کنند نماز خوب یعنی نمازی که از اول تا آخر آن اشک بریزی، از اول تا آخر در نماز از خوف خدا بترسی و بلرزی... در صورتی‌که منظور از نماز خوب این نیست و معیار نماز خوب هم چنین چیزهایی نیست.»

آنچه در بالا خواندیم بخش کوتاهی از کتاب چگونه یک نماز خوب بخوانیم اثر حجت الاسلام پناهیان است که نشر بیان معنوی به تازگی چاپ یازدهم آن را روانه بازار نشر کرده است.

این کتاب 220 صفحه‌ای از زاویه‌ای جدید و کاملاً کاربردی و روان‌شناسانه به سوال بسیار مهم «چگونه یک نماز خوب بخوانیم؟» پرداخته است و مهم‌ترین آثار و فواید روحی و روانی نماز را که اغلب به آن توجه نمی‌شود را به زبان ساده و تحلیلی توضیح داده است.

 حجت الاسلام پناهیان در توضیح اثردر متن کتاب نوشته است:

« قصد ما نصیحت کردن نیست، بلکه یکی دو رمز و راز دربارۀ نماز وجود دارد که کمتر گفته شده است و ما می‌خواهیم در مورد آن رموز به گفتگو بنشینیم و ببینیم چقدر راحت می‌توان با نماز به مراتب بلند معنوی رسید، ولی متأسفانه ما خودمان را از بهره‌برداری از چنین عبادت پراثری محروم کرده‌ایم.»

در بخشی از متن کتاب می خوانیم:

«ز هر عارف و عالمی درمورد راه رسیدن به مراتب معنوی سوال می‌کنی، به «نماز» تاکید می‌کند. اگر واقعا نماز اینقدر مهم و تاثیرگزار است، چرا روی ما تاثیر نمی‌گذارد؟! ما این همه نماز که خوانده‌ایم، چرا هنوز عارف نشده‌ایم؟ اگر نماز، معراج مومن است و لذت دارد، چرا ما هیچوقت از نماز خواندن لذت می‌بریم؟! تازه نماز برای ما یک کار تکراری و ملال آور هم شده است! اِشکال نماز ما کجاست؟! چه کار کنیم تا نماز ما را رشد بدهد و بر روی ما تاثیر بگذارد؟

ما خدا را دوست داریم. اما این دوستی ما را وادار نمی‌کند که روزی پنج بار نماز بخوانیم. ما غالباً نمی‌توانیم سر نماز با خدا عشق‌بازی کنیم. نماز خیلی سریع ما را خسته می‌کند. حتی بعضی وقت‌ها موقع اذان حالمان گرفته می‌شود و حوصله نداریم سراغ نماز برویم. پس خدایی که می‌داند ما اکثراً با نماز رابطة قشنگی نداریم، چرا آن را برای ما واجب کرده است؟ آیا بهتر نیست خدا صبر کند تا ما عاشق و عارف شویم، آنگاه برویم نماز بخوانیم؟ اگر شما به کسی دستوری بدهی و بدانی که او نمی‌تواند آن دستور را درست انجام دهد، هم حرفت را و هم خودت را سبک کرده‌ای. پس چرا خداوند حکیم دستور خودش را سبک کرده است؟! خدایا تو که می‌دانی بندگان تو از نماز خواندن عشق نمی‌کنند. پس چرا نماز را بر همه واجب کردی؟ خدایا تو که می‌دانی بندگان تو عموماً سر نماز توجه پیدا نمی‌کنند، پس چرا نماز را بر همه واجب کردی؟ خدایا تو که می‌دانی مردم، از اینکه روزی پنج بار نماز بخوانند، خسته می‌شوند و نماز برای آنها ملال‌آور می‌شود، پس چرا نماز را واجب کردی؟ خداوند در پاسخ می‌فرماید:...»

 نویسنده در این اثر با پاسخ دادن به پرسش هایی چون،« چرا نماز خوب خواندن را برای خودمان اینقدر مشکل کرده‌ایم؟»،« چرا نماز در ما زیاد تأثیر نمی‌گذارد؟»،«چگونه از نماز لذت ببریم؟»،« وقتی حال نماز خواندن نداریم، چگونه خودمان را قانع کنیم که نماز بخوانیم؟»،«  تصورات اشتباه ما در مورد نماز خوب، چقدر به نماز ما ضربه می‌زند؟»،« اصلی‌ترین و مهمترین ویژگی نماز خوب چیست؟»و... در تلاش است که مفاهیم عمیق و معنوی نماز را برای مخاطبان تشریح کند.

چاپ یازدهم «چگونه یک نماز خوب بخوانیم» اثرعلیرضا پناهیان را نشر بیان معنوی به سفارش موسسه فرهنگی و انتشاراتی ستاد اقامه نماز چاپ کرده است.

کد خبر 626254

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha