به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، مراسم افتتاحیه سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران صبح امروز ۱۲ اردیبهشت ماه با حضور «علی لاریجانی» رییس مجلس شورای اسلامی، «سیدرضا صالحی امیری» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «سیدعباس صالحی» رییس نمایشگاه کتاب در مجتمع نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار شد.
صالحی امیری در این مراسم طی سخنانی با تجلیل روز معلم و تبریک به مناسبت اعیاد شعبانیه، نمایشگاه کتاب را یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی بعد از انقلاب دانست و گفت: کتاب در اندیشه امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری جایگاهی ویژه در تحول انسانی دارد و وظیفه همه ماست که آن را حفظ کنیم. از همه دست اندرکاران برپایی نمایشگاه کتاب تشکر می کنم چراکه در بحبوحه انتخابات، مهمترین رویداد فرهنگی و اولویت فرهنگی کشور فراموش نشد.
وی با اشاره به واگذاری امور به تشکل های نشر در برپایی نمایشگاه کتاب، تصریح کرد: همزمان با برپایی سی امین دوره نمایشگاه کتاب، می توانیم افق های پیش رو را ترسیم کنیم و آمادگی داریم که کلید نمایشگاه کتاب سال آینده را به صنوف واگذار کنیم و همه نهادهای غیردولتی در برگزاری نمایشگاه کتاب نقش اساسی ایفا کنند. امیدواریم در سی و یکمین نمایشگاه کتاب، صنوف به عنوان میزبان مسئولان وزارت ارشاد باشند.
صالحی امیری با بیان اینکه برای رسیدن به این جایگاه باید نگاهی بلند به آینده داشته باشیم، با طرح چند سوال در این زمینه، اظهار کرد: در این ارتباط باید ببینیم آینده کتاب به کدام سمت می رود؟ جمعیت کتاب خوان ما در کجا قرار دارد و اقتصاد نشر در چه وضعیتی است؟ سرانه مطالعه چقدر می شود؟
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تحول در عرصه کتاب و کتابخوانی در عصر دیجیتال و تکنولوژی، با ارائه آماری از کتاب های منتشر شده از سال 91 تاکنون توضیح داد: در سال 91 حدود 64 هزار و 151 عنوان کتاب منتشر شده که این رقم در سال 92 به 66 هزار کتاب رسیده است. در سال 93 حدود 73 هزار و 712 جلد و در سال 94 به 81 هزار و 327 عنوان رسیده است. در سال گذشته به 88 هزار و 504 عنوان رسیده است که این آمارها بیانگر تحول در کیفیت و کمیت نشر در ایران است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به بحث دیپلماسی فرهنگی و تاکید بر اقتصاد نشر، گفت: امسال علاوه بر حضور ناشران داخلی، فرصت های اقتصادی هم برای حلقه نشر به وجود آمده است و صنعت نشر ایران در مبادلات بینالمللی یکی از اهداف نمایشگاه کتاب تهران است که دیپلماسی فرهنگی این اتفاق را امسال رقم زده است. از طرف دیگر، وجهه بینالمللی نمایشگاه امسال تقویت شده و این اتفاق در منطقه کم نظیر است و ما میتوانیم دیپلماسی فرهنگی را در تبادل فرهنگی با کشورها گسترش دهیم.
وی در پایان سخنانش با اشاره به ایتالیا و استانبول به عنوان مهمانان ویژه نمایشگاه کتاب، از حضور وزیر فرهنگ صربستان و معاون وزیر فرهنگ و گردشگری ایتالیا در نمایشگاه کتاب تهران تشکر کرد.
نظر شما