باید دانش‌آموزان کارآفرین پرورش دهیم/ضرورت توسعه آموزش فنی و حرفه‌ای

خبرگزاری شبستان:نماینده مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت توسعه آموزش فنی و حرفه ای گفت: فارغ‌التحصیلان مدارس و دانشگاه‌ها مهارت لازم برای جذب بازار کار ندارند لذا باید دانش‌آموزان را کارآفرین پرورش دهیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، داود محمدی، نماینده مجلس شورای اسلامی و دبیر کل انجمن اسلامی معلمان در نشست خبری که برگزار شد، گفت: آماده سازی نیروی انسانی و ساماندهی مسایل تعلیم و تربیت از اهداف انجمن اسلامی معلمان است.

 

وی افزود: این انجمن همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی تأسیس شد و موسسان اولیه آن شهید رجایی و شهید باهنر هستند.

 

نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: انجمن اسلامی معلمان در سراسر کشور دارای دفتر است و فعالیت های تاثیرگذاری در روند تعلیم و تربیت داشته است.

 

وی تصریح کرد: پایه فکری اعضای این انجمن مبانی اسلامی و اعتقادی است که در دو حوزه تعلیم و تربیت و مسایل سیاسی و صنفی فعالیت می کنیم.

 

محمدی بیان کرد: انجمن اسلامی ایران پس از انقلاب اسلامی به دنبال معیشت معلمان بوده است اما دغدغه ما صرفا مسایل معیشتی نیست بلکه به منزلت اجتماعی معلمان نیز توجه داریم.

 

وی تصریح کرد: در مجلس شورای اسلامی نیز احساس کردیم متولیان، امر آموزش و پرورش را مسئله اصلی کشور نمی دانند. یکی از دغدغه های ما تلاش بر افزایش سهم آموزش و پرورش از بودجه عمومی است.

 

محمدی بیان کرد: در بودجه سال 96 تا حدودی این اتفاق افتاد و سعی کردیم تا وضعیت بودجه را بهبود دهیم اما با توجه به مشکلات بودجه دولت بیش از این نتوانستیم به افزایش سهم بودجه کمک کنیم.

 

وی تاکید کرد: مندرجات سند تحول بنیادین باید اجرا شود چرا که در این باره مصوبات خوبی داشته ایم و مهم است که قوانین عملیاتی شوند.

 

وی درباره دولتی یا غیر دولتی بودن نظام تعلیم و تربیت نیز بیان کرد: نظام تعلیم و تربیت می تواند حاکمیتی و مشارکتی باشد، مردم مشارکت کنند و حاکمیت نظارت داشته باشد، تردیدی نیست که باید مشارکت مردم را جذب کنیم.

 

محمدی بیان کرد: سند تحول بنیادین خطوط کلی آموزش و پرورش را مشخص کرده است و در جهت اجرای آن نیاز به احکام داریم. سند تحول کلیات را مطرح کرده است و ما نیاز به احکام داریم که هنوز مصوب نشده است.

 

وی تصریح کرد: دولت و آموزش و پرورش موظف به اجرای سند تحول بنیادین هستند.

 

وی با بیان اینکه اجرای بندهای سند تحول بنیادین به ملزومات و پیش نویس نیاز دارد، گفت: یکی از بندهای سند تحول بنیادین اجرای نظام 3-3-6 بود اما وزارت آموزش و پرورش در زمانی که این بند را اجرا کرد مناسب اجرا نشد. یکی از مشکلات سند تحول بنیادین شکل اجرا است که بیان نکردم.

 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در رابطه با کتاب های درسی نیز گفت: تعلیم و تربیت عناصر مختلف دارد که یکی از آنان کتاب درسی، فضای آموزشی و مهمتر از همه فضایی است که در آن آموزش حاکم است. مشکلی که در تعلیم و تربیت در همه دنیا وجود دارد این است که چگونه افراد را تربیت کنیم که با سرعت تحولات و تغییرات به روز خود را تطبیق دهند یعنی باید آنان را خلاق بار بیاوریم.

 

وی بیان کرد: به لحاظ کتاب درسی خیلی مشکل نداریم بلکه باید افرادی را در جامعه پرورش دهیم که به طور عملی در جامعه مفید باشند. ضرورت دارد مدارس فنی حرفه ای و هنرستان ها توسعه یابند.

 

وی بیان کرد: متاسفانه فارغ التحصیلان دانشگاه ها و مدارس توانایی های لازم را برای اشتغال ندارند و پس از فارغ التحصیلی نمی توانند جذب بازار کار شوند لذا باید کارآفرینی را یاد دهیم که قسمت اعظم آن به فنی حرفه ای بازمی گردد. 

کد خبر 625889

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha