برگزاری اولین سمینار بین المللی آموزشی گرد و خاک  در خوزستان/ پرداخت ۳۰۰ میلیارد ریال برای جبران خسارت سیل

خبرگزاری شبستان: مدیرکل مدیریت بحران خوزستان، از برگزاری اولین سمینار ملی و بین المللی آموزشی گرد و خاک در این استان خبر داد و اظهار داشت: خوزستان امروز بحران خیزترین استان کشور در همه زمینه هاست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، کیامرث حاجی زاده، مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان امروز (11 اردیبهشت) در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: کلکسیون بحران ها در خوزستان کامل است و می توان گفت این استان امروز بحران خیزترین استان کشور در همه زمینه هاست.

 

وی با بیان اینکه 41 حادثه غیرمترقبه در جهان شناسایی شده که 31 مورد در ایران و 21 مورد در خوزستان اتفاق می افتد، افزود: بر این اساس خوزستان یکی از استان های پرحادثه کشور است که در آن باید همه دستگاه های هشدار دهنده مجهز باشند.

 

حاجی زاده ادامه داد: بیش از یک دهه است گرد و غبار به بحران های استان خوزستان اضافه شده که مقابله با آن نیازمند اتخاذ تدابیر و مدیریت بحران ویژه است و از سویی تنوع مختلف اقلیمی که متفاوت از سایر استان ها و منطقه می باشد، برنامه ریزی های لازم برای پیشگیری و مدیریت بحران را ضروری می سازد.

 

وی خاطر نشان کرد: مدیریت بحران شامل مراحلی همچون آمادگی، مقابله، بازسازی و ... است و باید در هر لحظه آمادگی کامل داشته باشیم اگرچه معتقد هستیم اصل پیشگیری بسیار حائز اهمیت و بهتر از درمان است.

 

مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان با تاکید بر اینکه اگر در حوزه پیشگیری موفق عمل کنیم، در سایر حوزه ها مشکلی نخواهیم داشت، اذعان داشت: آموزش و پژوهش یکی از مهم ترین اقدامات در حوزه پیشگیری است که براین اساس کمیته آموزش، علمی و فنی را با حضور اساتید فرهیخته در استان تشکیل داده ایم.

 

وی برگزاری سمینار ملی و بین المللی سیلاب و گرد و خاک را از نتایج تشکیل کمیته آموزش آموزش عنوان کرد و ادامه داد: این اولین سمینار بین المللی آموزشی با موضوع گرد و خاک است که 14 اردیبهشت با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، سفیر مقیم سازمان ملل در ایران، معاونت وزیر کشور و رئیس ستاد بحران کشور برگزار می شود.

 

حاجی زاده خاطر نشان کرد: آسیب شناسی استان از نظر حوادث و آموزش تصمیم سازان استان مهمترین هدف برگزاری سمینار بینالمللی آموزشی گرد و خاک است.

 

وی همچنین ازبرنامه ریزی برای برگزاری 20 سمینار و کارگاه آموزشی دیگر در سال جاری خبر داد و گفت: سمینار سیل در شوشتر یا دزفول، سمینار تنش آبی در شمال شرق استان و سمینار مهار و پیشگیری از آتش سوزی در ماهشهر برگزار می شود.

 

مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان از وجود 13 سالن چند منظوره مدیریت بحران در استان خبر داد و گفت: برخی از این سالن ها تعطیل یا تبدیل به انبار شده بودند که در حال حاضر راه اندازی دوباره این سالن ها در دستورکار قرار دارد.

 

وی با اشاره به بازنگری شاخص تعطیلی مدارس در زمان گرد و غبار تصریح کرد: کارگروهی با حضور اداره کل محیط زیست، اساتید دانشگاه و بهداشت و درمان برای تعیین شاخص های جدید در زمینه تعطیلی مدارس تشکیل شده که با در نظر گرفتن استانداردهای جهانی و ملی و با ملاحظات استانی برای تعطیلی مدارس و ادارات در زمان گرد و غبار تصمیم گیری خواهد کرد.

 

حاجی زاده به برخی دیگر از اقدامات مدیریت بحران در زمینه مقابله با گرد و غبار اشاره کرد و گفت: آبگیری هورالعظیم از اقدامات ستاد بحران برای مقابله با گرد و غبار بوده که از سال گذشته آغاز شده است.

 

وی خاطر نشان کرد: نهال کاری و بیابان زدایی نیز در حال انجام است و تمام موانع برای رسیدن به آب در طرح بیابان زدایی و نهال کاری خوزستان برداشته شده و آب اندازی برای کانال های آبیاری را انجام خواهیم داد.

 

مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان با بیان اینکه بیشترین توجه به خوزستان در این دولت بوده اذعان داشت: دولت با همه توان برای حل  مسائل مشکلات خوزستان پای کار آمده و شهامت این نیز وجود دارد که هر جا مشکل و ضعفی باشد به آن اعتراف کرده و از مردم عذرخواهی کنیم.

 

وی در ادامه سخنان خود به خسارت سیل کشاورزان اشاره کرد و گفت: امسال برای جبران خسارت سیل از محل اعتبارات بحران 300 میلیارد ریال به دستگاه های استان اختصاص داده شده که در این راستا ترمیم سیل بندها در برخی نقاط استان از جمله بخش شعیبیه شوشتر آغاز شده است.

 

حاجی زاده همچنین از پرداخت 200 میلیون تا 300 میلیون ریال تسهیلات کم بهره برای بازسازی و تعمیر منازل مسکونی روستاها و شهرهای کوچک خوزستان خبر داد و افزود: 447 میلیارد ریال تسهیلات برای جبران خسارت و تعمیر و بازسازی خانه های روستایی و شهرهای کوچک به بانک های استان ابلاغ شده است.

 

وی توضیح داد: سقف تسهیلات برای بازسازی منازل روستایی 200 میلیون ریال با نرخ چهار درصد و برای منازل شهری 30 میلیون ریال با نرخ پنج درصد است که متقاضیان می توانند برای دریافت این تسهیلات با مراجعه به بانک ها اقدام کنند.

 

کد خبر 625866

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha