دنیای امروز نیازمند شناخت اسلام است/دشمنان اسلام، آدرس داعش و وهابیت را به جای اسلام می‌دهند

خبرگزاری شبستان:آیت الله نوری همدانی با بیان این که دنیای امروز محتاج شناخت اسلام است، گفت: دشمنان اسلام نمی‌گذارند که اسلام در دنیا شناخته شود...

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت‌الله نوری همدانی، مرجع تقلید شیعیان امروز(11 اردیبهشت) در دیدار مدیر جامعه‌الزهرا‌(سلام‌الله‌علیها) و جمعی از دانش‌آموختگان این مؤسسه، با اشاره به ایام باسعادت ماه مبارک شعبان، عنوان کرد: مسئله اشتغال به علوم اسلامی توفیق بزرگی است و این نعمت باید مورد توجه قرار گیرد.

 

هر فردی نمی‌تواند در راه تحصیل علوم اسلامی گام بردارد

 

مرجع تقلید شیعیان با بیان این که هر فردی نمی‌تواند در راه تحصیل علوم اسلامی گام بردارد و حرکت کند، اظهار داشت: در احادیث اسلامی بر تحصیل علم و دانش افزایی تأکید زیادی شده است، از جمله پیامبر گرامی اسلام(صلّی‌الله‌علیه‌وآله) می‌فرماید: «إذا جاءَ المَوتُ لِطالِبِ‏العِلمِ وهُوَ عَلى هذهِ الحالَةِ ماتَ وهُوَ شَهیدٌ؛
هر گاه جوینده دانش در حال آموختن علم مرگش فرا رسد ، شهید مرده ‏است».

 

آیت الله نوری همدانی افزود: در احادیث اسلامی تأکید شده است که خداوند کسانی که در راه تحصیل علم کوشا هستند، دوست دارد؛ همچنین پیامبر گرامی اسلام(صلّی‌الله‌علیه‌وآله)می فرمایند: إنَّ طـالِبَ العِلمِ تَـبسُطُ لَـهُ الـمَلائکَةُ أجـنِحَتَها وتَستَغفِرُ لَهُ؛ فـرشتگان بـال‌هاى خـود را براى جوینده دانش مى ‏گسترانند و برایش آمرزش مى‏طلبند».

 

وی تصریح کرد: تعبیرهای زیادی برای جویندگان علم و دانش وجود دارد که حاکی از آن است که کسانی که در راه فرا گرفتن علوم اسلامی حرکت می‌کنند توفیق بزرگی کسب کرده اند و مورد عنایت اهل بیت(علیهم‌السلام) هستند.

 

اخلاص اولین گام در راه طلبگی است

 

مرجع تقلید شیعیان یادآور شد: این راه که شما طلبه‌ها در پیش گرفته اید، راه ساده ای نیست، بلکه راه شیخ مفیدها، شیخ صدوق‌ها و شیخ طوسی‌ها است که نیاز به همت بلند و اراده و تصمیم قاطع و جدیت دارد.

 

آیت الله نوری همدانی، اولین گام در راه طلبگی را اخلاص عنوان کرد و ادامه داد: انسان برای تقرب به خداوند این راه اخلاص را پیش می‌گیرد.

 

وی بیان داشت: کتاب «منیة المرید فی ادب المفید و المستفید»، تألیف شهید ثانی به این موضوع می‌پردازد که چگونه می‌توانیم در آینده شخصیتی موثر در عالم اسلام و دنیا باشیم که می‌تواند برای طلاب مفید باشد، همچنین کتاب «آداب المتعلمین»، تألیف خواجه نصیرالدین طوسی در فصل اول به موضوع اخلاص می‌پردازد که اولین مرحله برای تقرب به خداوند است.

 

همه برکت و ثمرات علم در اخلاص است

 

مرجع تقلید شیعیان تصریح کرد: طلبه ای که در راه تحصیل علوم اسلامی گام برمی دارد، همه جوانی، فرصت، امکانات و اوقات خود را در طبق اخلاص می‌گذارد تا در این عرصه موفق شود.

 

آیت الله نوری همدانی افزود: پیامبر گرامی اسلام(صلّی‌الله‌علیه‌وآله) می‌فرماید که هر که چهل صبح در اشتغال و کار خود برای خدا با اخلاص حرکت کند، خداوند راه‌های علم را از قلب او بر زبانش جاری می‌کند.

 

وی تأکید کرد: همه برکت و ثمرات علم در اخلاص است و پس از آن باید با همت بلند تحصیل کرد و به درس خواندن سطحی نباید اکتفا کرد تا در آینده فقیهی توانا باشید.

 

شناخت معارف اسلامی برای طلاب ضروری است

 

مرجع تقلید شیعیان در ادامه به آیه 122 سوره توبه اشاره کرد و افزود: خداوند در این آیه می‌فرماید: « وَ ما کانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا کَافَّةً فَلَوْ لا نَفَرَ مِنْ کُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَ لِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ؛ شایسته نیست مؤمنان همگی(بسوی میدان جهاد ) کوچ کنند چرا از هر گروهی از آنان، طایفه ای کوچ نمی کند تا در دین آگاهی یابند و به هنگام بازگشت بسوی قوم خود، آنها را بیم دهند؟! شاید(از مخالفت فرمان پروردگار) بترسند و خودداری کنند».

 

آیت الله نوری همدانی ادامه داد: در اسلام دو نوع «نفر» از جمله «نفر در جهاد» و «نفر در طلب علم» توصیه شده است که مهاجرت کردن به مراکز علمی از جمله حوزه‌های علمیه، «نفر در طلب علم» است که طلاب در راه تفقه و فهم و درک عمیق معارف اسلامی نفر می‌کنند.

 

وی عنوان کرد: فقه به معنای شناخت معارف اسلامی در همه ابعاد است و اسلام در تمام ابعاد زندگی اسلام، برنامه و دستور داده است، بنابراین شناخت معارف اسلامی برای طلاب ضروری است.

 

ابعاد معارف اسلامی چیست؟

 

مرجع تقلید شیعیان معارف اسلامی را به 10 بعد معارف اعتقادی، عبادی، اخلاقی، اقتصادی، مدنی و معاشرتی، فرهنگی، سیاسی، حکومتی، قضایی و جهادی تقسیم بندی کرده و ادامه داد: معارف اسلامی اعتقادی شامل ایمان، اعتقاد، باورهای قلبی و علم کلام از اهمیت ویژه ای برخوردار است و طلاب باید با بهره گیری از این معارف، شک و شبهه و تردید را با دلیل و برهان پاسخ دهند.

 

آیت الله نوری همدانی اضافه کرد: معارف عبادی برای است این که بین خدا و انسان رابطه ای برقرار باشد که این رابطه بر اساس ایمان و محبت محکم می‌شود، همچنین یک سلسله از احکام اسلام مربوط به معارف عبادی است که باید به آنها توجه شود.

 

وی در ادامه به معارف اخلاقی اشاره کرد و اظهار داشت: اسلام عنایت دارد که مسلمانان از نظر روحیات اخلاقی دارای فضائل اخلاقی باشند و خود را از اخلاق رذیله دور بدارند.

 

در اسلام فقر نداریم، بلکه عارضه ای است که به وجود آمده است

 

مرجع تقلید شیعیان، کتاب فارسی معراج السعادت از ملااحمد نراقی و همچنین کتاب عربی جامع السعاده از ملامهدی نراقی از جلمه کتاب‌های اخلاقی مفید عنوان کرد و سپس به موضوع معارف اقتصادی اشاره و تصریح کرد: اسلام به جنبه اقتصادی انسان‌ها و آنچه که جنبه مالی و اقتصادی دارد و در چرخه زندگی انسان‌ها موثر است توجه دارد.

 

آیت الله نوری همدانی تأکید کرد: در اسلام فقر نداریم، بلکه عارضه ای است که به وجود آمده است، اگر درست معارف اقتصادی اسلام عملی شود، فقر ریشه‌کن می‌شود و همه از زندگی نسبتا مرفهی برخوردار می‌شوند.

 

اسلام به معارف فرهنگی توجه ویژه دارد

 

وی در ادامه معارف مدنی و معاشرتی را پنجمین بعد معارف اسلامی خواند و افزود: در رساله امام سجاد(علیه السلام) معارف مدنی و معاشرتی بیان شده است، همچنین معارف فرهنگی، ششمین بعد معارف اسلامی است و اسلام به این موضوع عنایت دارد که همه انسان‌ها دارای سواد، علم و فرهنگ در سطح بالا باشند.

 

مرجع تقلید شیعیان با بیان این که معارف فرهنگی به آموختن علم، درس خواندن و بیان و ... تأکید دارد، اضافه کرد: ادبیات یکی از پایه‌های مهم علم است و تا در ادبیات به ویژه ادبیات عربی تخصص نداشته باشیم، نمی توانیم محقق باشیم.

 

امام خمینی(ره) ولایت فقیه را احیا و عملی کردند

 

آیت الله نوری همدانی با اشاره به این که معارف سیاسی هفتمین بعد معارف اسلامی است، عنوان کرد: اسلام از سیاست جدا نیست، سیاست به معنای مدیریت است و نص آن به خداوند برمی‌گردد.

 

مرجع تقلید شیعیان تأکید کرد: انسان کرامت دارد و نمی توان سرنوشت آنها را به مستکبران و ایادی آنها سپرد، به همین دلیل امام خمینی(ره) ولایت فقیه را احیا و عملی کردند، زیرا جامعه به رهبر نیاز دارد وشکی در آن نیست، مدیر و رهبر جامعه باید باتقوا، عادل، مدیر و مدبر و شجاع باشد.

 

دشمنان اسلام سعی در جدایی دین از سیاست دارند/ اسلام دینی توأم با سیاست است

 

آیت الله نوری همدانی با بیان این که یکی از معارف اسلامی معارف سیاسی اسلام است، گفت: دشمنان اسلام سعی کردند که دین را از سیاست جدا کنند، اما سیاست ما عین دیانت ما و دیانت ما عین سیاست ماست.

 

وی به معارف حکومتی اشاره و عنوان کرد: اسلام دینی است که با سیاست توأم است و حاکم دینی و معارف حکومتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

 

مرجع تقلید شیعیان، معارف جهادی را از جمله ابعاد معارف اسلامی برشمرد و افزود: جهاد غیر از جنگ است و شرایط خاصی دارد؛ جهاد برای اعلای کلمه اسلام است، بنابراین معارف جهادی هم یکی از معارف اسلامی است .

 

دنیای امروز نیازمند شناخت اسلام است/دشمنان آدرس اسلام را اشتباه می دهند

 

آیت الله نوری همدانی در ادامه اظهار داشت: بانوان طلبه با اخلاص و با همت بلند و اراده قاطع جدیت و کوش در این راه گام بردارند و معارف اسلام را یاد بگیرند تا در کشورهای خود چراغ و پرچمی باشند.

 

وی با بیان این که دنیای امروز محتاج شناخت اسلام است، تصریح کرد: دشمنان اسلام نمی‌گذارند که اسلام در دنیا شناخته شود و برای این کار آدرس غلط می‌دهند، یعنی به جای اسلام، آدرس داعش  و وهابیت را می‌دهند.

 

طلاب بین الملل باید چراغی برای نشان دادن معارف اسلام و اهل بیت(علیهم‌السلام) باشند/ مومن باید جهادگر و نسبت به جامعه دلسوز باشد

 

مرجع تقلید شیعیان  بیان داشت: قرآن و اهل بیت(علیهم‌السلام) مرکز ی است که ما آداب دین خود را از این مرکز‌ها یاد می‌گیریم، بنابراین طلاب بین الملل باید چراغی برای نشان دادن معارف اسلام و اهل بیت(علیهم‌السلام) در جای جای دنیا باشند.

 

آیت الله نوری همدانی با بیان این که شما طلبه‌ها باید مبارز باشید، گفت: اسلام بی‌تفاوت بودن نمی خواهد؛ اسلام به معنای جهاد و مبارزه است؛ بنابراین مومن باید جهادگر و نسبت به جامعه دلسوز باشد تا جلوی نقشه‌های استکبار را بگیرد.

 

طلاب با قلم و بیان شیوا روحیه جهادی را در جامعه احیا کنند

 

وی با بیان این که امام خمینی (ره ) فرهنگ جهاد را احیا کردند، گفت: طلبه‌ها و اساتید باید با قلم و بیان به میدان بیایند و روحیه جهادی را در شاگردان و جامعه خود احیا کنند.

 

مرجع تقلید شیعیان بیان کرد: سه کتاب «صحیفه نور» در 22 جلد، کتاب «وصیت نامه امام» و کتاب «دفتر تبیان» در 50 جلد باید کتاب‌های بالینی طلاب باشد و به آن رجوع کنند.

 

تهیه و تنظیم: زهرا قربانی

کد خبر 625852

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha