به گزارش خبرنگار شبستان، سردار سیدمسعود زاهدیان، رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر امروز در نشست خبری ضمن تبریک ایام شعبانیه با اشاره به تشریح فعالیتهای پلیس در سال 95 گفت: در سال گذشته اقدامات پلیس با افزایش 15 درصدی کشفیات مواد مخدر همراه بود و بالغ بر 631 تن و 124 کیلو انواع مواد مخدر در سطح کشور کشف شد که 77 درصد از این میزان در مرزها و استانهای حاشیه شرقی کشور صورت گرفته است که این نشاندهنده تمرکزی است که در مرزها برای جلوگیری از ورود مواد مخدر داشتیم.
وی از افزایش 35 درصدی جمعآوری معتادان متجاهر در سال گذشته خبر داد و افزود: این رقم با توجه به پشتیبانی خوب ستاد مبارزه با مواد مخدر برای ایجاد زیرساختهای نگهداری این افراد در پایان سال 95 صورت گرفته است به گونهای که ظرفیت مراکز ماده 15 و 16 که مربوط به معتادان متجاهر میباشد را افزایش دادند و با حمایت و پشتیبانی دستگاه قضایی و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر این توفیقات خوب به دست آمد و بحمدالله تاثیرات خوبی هم در جامعه داشته است.
سردار زاهدیان در ادامه تصریح کرد: جمعآوری معتادان متجاهر در کاهش سرقتهای خرد و جرایم خانوادگی بسیار موثر بوده است و امیدواریم با افزایش نیازمندیهایی که برای حل مشکل در این حوزه وجود دارد و تکمیل زیرساختهای مربوطه باز هم در سال جدید در جمعآوری خرده فروشان مواد مخدر اقدامات خوبی صورت گیرد. همچنین همکاری دستگاه قضایی و پلیس در افزایش دستگیریها و پاکسازی برخی مناطق خردهفروشان صورت گرفت که این امر هم با توجه به اقداماتی که در سال گذشته انجام شده بود، دنبال میشود.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: همچنین ما در سال 95 در گروههای استانی که به سه گروه تقسیم شده بود اجرای طرحهای عملیاتی را دنبال کردیم که نهایتا با رشد اقدامات در استان ها مواجه بودیم. با اقدامات صورت گرفته در سطح استانها حدود 139 هزار و 699 نفر جمعآوری شدند که نسبت به سال گذشته 35 درصد رشد را شاهد بودیم. در سال 95 در جمعآوری و در درگیریهایی که با قاچاقچیان در نقاط مختلف کشور صورت گرفت در مبارزه با قاچاق مواد مخدر در نقطه مرزی 16 درصد افزایش داشتیم.
وی ادامه داد: 485 تن و 375 کیلو مواد مخدر در استانهای شرقی و حاشیه کشور کشف شد که 67 درصد مواد مخدر مکشوفه را شامل می شود.
وی با اشاره به برنامههای منطقهای پلیس مبارزه با مواد مخدر اذعان کرد: در این راستا پلیس کشور افغانستان در دورههای برنامههای مبارزه با مواد مخدر ما شرکت کردند. همچنین همکاریهایی با پلیس آلمان، ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس داشتیم و اطلاعاتی که ما در این زمینه انتقال دادیم چند اقدام خوب بین المللی در راستای مبارزه با مواد مخدر صورت گرفت.
وی با اشاره به به همکاری پلیس مواد مخدر ایران با پلیس روسیه و سریلانکاتصریح کرد: نقش پلیس ایران در این همکاری ها، مهم و برجسته بوده است.
وی به فعالیت پلیس در فضای مجازی اشاره کرد و افزود: پرونده «اسپایدار» موردی بود که ضربه مهلکی به آن وارد شد. این مورد با ایجاد یک شبکه گسترده عنکبوتی سعی کرده بود جوانان ما را به سمت مصرف مواد بیشتر سوق دهد و این دام را در پارتی های شبانه در بین جوانان متمول برگزار می کرد که از طعمه ها قصد بازاریابی هم داشتند.
سردار زاهدیان افزود: این مورد رصد شد و فعالیت های آن برای همیشه متوقف گردید. والدین باید دقت بیشتری به رفتارهای جوانان و نوجوانان خود داشته باشند و رفتارهای فرزندان را در فضای مجازی رصد و مدیریت کنند.متاسفانه در شبکه های مجازی و کانال های تلگرامی مصرف مواد مخدر و نحوه تولید و تهیه آن آموزش داده می شود.
سردار زاهدیان حضور پلیس مبارزه با مواد مخدر در سال گذشته در فضای مجازی را یکی دیگر از اقدامات مهم این پلیس عنوان کرد و افزود: با افرادی که در فضای مجازی اقدام به خرید و فروش مواد مخدر می کردند، برخورد کردیم. آنها با فروش بیشتر مواد مخدر در شبکه های مجازی سعی کرده بودند جوانان ما را به سمت مصرف بیشتر مواد سوق دهند به همین دلیل در پارتیهایی که در تهران برگزار می شد آنها با شرکت در این پارتیها اقدام به فروش مواد مخدر میکردند.
وی با اشاره به کشف هفت و نیم کیلویی کوکایین توسط یک خانم بولیویایی در تهران خاطرنشان کرد: عناصر این شبکه دستگیر شدند. مدیر این شبکه در یکی از استانهای شرقی کشور دستگیر و در اختیار دستگاه قضایی قرار گرفت.
سردار زاهدیان خاطر نشان کرد: بررسی های پلیس نشان می دهد که این فرد شمالی همسر غیر ایرانی داشته که وی نیز در جریان توزیع مواد مخدر نقش داشته در بررسی دیگر فعالیت های این باند سه خانم بولیویایی دیگر نیز در ایران فعالیت قاچاق مواد می کردند و اعتراف کرده اند که طی سه مرحله اقدام به ورود موادمخدر به ایران کرده اند. بررسی های بیشتر درباره فعالیت این باند همچنان ادامه دارد و در حال حاضر همه زیر شاخه ها و سرشاخه های اصلی آن شناسایی و دستگیر شده اند.
سردار زاهدیان با اشاره به اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر به عنوان یکی دیگر از برنامه های پلیس مبارزه با مواد مخدر در سال گذشته اذعان کرد: در این راستا بالغ بر یک و نیم میلیون نفر در آموزش های چهره به چهره پلیس تحت آموزش های پیشگیری از اعتیاد قرار گرفتند و تمرکز ما بیشتر در نقاط حاشیه ای و نقاطی بودکه بیشتر برای ایجاد آسیب مستعد بودند، 14 مرکز چالش آسیب در دستور کار ما قرار گرفت که 2 منطقه در تهران و 11 کلانشهر دیگر هر کدام مراکز مشاوره و پیشگیری از اعتیاد را راه اندازی کردند.
وی با اشاره به فعالیت های فرهنگی و آموزشی ستاد مبارزه با مواد مخدر در بحث مشاوره و پیشگیری در خانواده ها و مدارس، افزود: در تهران در دو منطقه مراکز تخصصی پیشگیری و مشاوره اعتیاد راه اندازی شده است. وظایف این مراکز به این نحو است که هم در مراجعات حضوری و هم به صورت چهره به چهره خدمات مشاوره ای ارائه می دهند.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر با مواد با اشاره به اقدامات این پلیس در ایام نوروز گفت: با توجه به اقدامات ما که از 25/12/95 آغاز کردیم و تا 15 فروردین ادامه داشت بالغ بر 27 تن و 378 کیلو کشفیات مواد مخدر در ایام تعطیلات نوروز داشتیم. تلاش همکاران ما در این ایام به صورت شبانه روزی بوده و توانستند کنترل خوبی بر مواد مخدر و جمع آوری معتادان متجاهر نسبت به سال گذشته داشته باشند و با همکاریهایی که با ستاد مبارزه با مواد مخدر صورت گرفت 7 هزار نفر تحت نگهداری قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه برنامه ما در سال جدید بیشتر تمرکز بر شناسایی باندها و شبکه های اجتماعی و جمع آوری معتادان متجاهر خواهد بود، افزود: از ابتدای سال تا به امروز 75 تن مواد مخدر کشف کردیم که امیدواریم با رشد 15 درصدی تلاشهای ما در این زمینه مثمرثمر باشد.
سردار زاهدیان به برگزاری جشنواره فیلم های ۱۱۰ ثانیه ای اشاره کرد وافزود: این جشنواره در نیمه دوم امسال برگزار می شود و داوری فیلم هایی که در بخش مبارزه با مواد مخدر است، بر عهده ماست و امیدواریم فیلم های خوبی در این زمینه ارائه شود که درد جامعه و راهکارحذف آسیب های اجتماعی درگیر با مواد مخدر باشد.
سردار زاهدیان تصریح کرد: در هفته ناجا جشنواره رسانه و امنیت اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد برای روزنامه نگاران برگزار می شود و از خبرنگاران این حوزه تقدیر خواهد شد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص واکنش پلیس مبارزه با مواد مخدر در حذف اعدام توسط دستگاه قضایی اظهار کرد: ما مجری قانون هستیم، هر چیزی را که قانون تصویب کند ما اجرا می کنیم ولی نظر تخصصی ما این است حذف اعدام باعث تجری قاچاقچیان می شود در صورتی که این قانون تصویب شود مطمئنا افرادی که به دنبال سودجویی بیشتری هستند بیشتر درگیر قاچاق مواد مخدر می شوند. نبایستی از یک سری افرادی که سلامت 80 میلیون نفر را به خطر می اندازند به راحتی عبور کنیم و باعث شویم آنها از برخورد قانونی معاف شوند، در واقع مواد مخدر نیز یکی از ابزارهای جنگ نرم است، نباید با تصویب این قانون باعث شویم آنها از عدالت فرار کنند و به سزای اعمالشان نرسند هرچند اعتقاد ما این است که مجلس هم با تصویب این قانون مصالح کشور را در نظر گرفته است ولی به اعتقاد بنده در بعضی جاها نیز قوانین مشکل دارد.
سردار زاهدیان با اشاره به فعالیت باندهای بین المللی در تهران، اظهارداشت: اعضای دستگیر شده گل و ال اس دی و ماری جوآنا به ایران قاچاق می کردند ۹ نفر تبعه خارجی بودند که با ۴۰ نفر در ایران در ارتباط بودند در مجموع ۶ کیلوگرم مواد از آنها کشف شد و همچنین همه ابزار ارتباطی که در اختیار این باند بود نیز شناسایی شد ۶ ماه به صورت شبانه روزی فعالیت این باند در حال رصد بود و سرانجام دستگیر شدند این افراد به صورت گسترده اقدام به توزیع موادمخدر روانگردان در مهمانی ها می کردند.
وی در مورد رصد آرایشگاهها و مراکز عمومی توسط این پلیس گفت: ما به طور متوسط هفتهای دو تا سه بار در مراکز عمومی مثل آرایشگاهها از این موارد داریم.
این مقام ارشد نیروی انتظامی در خصوص مواد مخدر در تیبکهای گیاهی گفت: تا حالا چیزی در این مورد ثبت نشده است.
سردار زاهدیان تعداد معتادان در کشور را 2 میلیون و 800 نفر عنوان و خاطرنشان کرد:تولید مواد مخدر در افغانستان افزایش یافته و به تبع آن حجم موادی که به سمت کشور ما میآید؛ اما کشفیات بالای ما نشاندهنده افزایش تلاش نیروهای مرزبانی و پلیس مبارزه با مواد مخدر است.
نظر شما