به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان؛ مجتبی نقاشیان امروز(11 اردیبهشت) در جمع مدیران کانون مساجد شهرستان شاهرود، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه ازحمایت طرح های آموزشی وپژوهشی در کانون های مساجد این استان با هدف گسترش وترویج فعالیتهای قرآنی ،فرهنگی وهنری خبرداد وگفت: انسجام وساماندهی فعالیت ها و برنامه های قرآنی،آموزشی وپژوهشی از از اهداف واحد آموزش وپژوهش دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان است.
وی تصریح کرد: کانونهای فرهنگی هنری مساجد بهعنوان بزرگترین شبکه اثرگذاری در ترویج فرهنگ دینی در کشور، امروزه دارای صلابت و استواری معنادار بوده و با تشکیل شبکهای فراگیر بهعنوان یکی از مهمترین مراکز آگاهی دادن به جوانان در جهت تقویت عقاید دینی و رشد شخصیت جوانان برای اثرگذاری ثمربخش آنها در زندگی فردی، اجتماعی و خانوادگی مطرح است.
نقاشیان با بیان اینکه هسته های پژوهشی برای توانمندسازی کانون های فرهنگی هنری مساجد در راستای تحقق رسالت و ماموریت هایشان و رسیدن به مساجد طراز اسلامی فعالیت دارند اضافه کرد: به مجموعهاي متشكل از اعضاي كانون هاي فرهنگي هنري كه داراي علاقه و تجربه پژوهشياند و بر محور يك برنامه پژوهشي مصوب فعاليتهاي علمي دارند هسته پژوهشي گفته ميشود.
کارشناس واحد آموزش وپژوهش دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان ، تربیت محقق مسجدی در راستای احیای مسجد طراز اسلامی را از اهداف کلی هسته های پژوهشی در کانون مساجد برشمردوادامه داد:سرجمع کردن، مدون کردن، منظم کردن و نظام مند کردن مقدمات علمی پیش نیاز برنامه ریزی و طرح ریزی در حوزه مسجد طراز اسلامی ، ترویج و تقویت امر تحقیق و پژوهش محوری در کلیه تصمیم گیری ها، طرح ریزی ها و فعالیت های کانون های فرهنگی هنری، تأمین نیازهای پژوهشی ستاد عالی و کانون ها ازطریق هسته های پژوهش،ترویج و تقویت روحیه کار دسته جمعی در افراد نخبه،شناسایی و احیاء خرده فرهنگ های محلی، شهدا و خانواده های شهدا، شناسایی و ارتقاءجوانان با استعداد انقلابی نویسنده ، شناسایی و اولویت بندی مستمر مسائل و مشکلات اصیل فرهنگی- تربیتی در سطوح محلی، منطقه ای،شهری و کشوری به منظور جهت دهی به همه برنامه ها و زمینه سازی برای شناسایی، جذب و همکاری نخبگان محلی و منطقه ای برای ارتقاءسطح و عمق فعالیت های پژوهشی جهت احیای مسجد طراز اسلامی و ارتقاءجوانان با استعداد انقلابی نویسنده از اهداف عملیاتی هسته های پژوهشی عنوان شده است.
وی با تاکید برانجام دادن پژوهشهاي برنامه محور، در جهت افزايش توان و اعتلاي جايگاه علمي كانون و دستيابي روزافزون به يافتههاي علمي نوين وتلاش در کاربردی شدن نتایج پژوهش ها و به کارگیری آنها درفعالیتهای مسجد وکانون ادامه داد: هدف و عنوان هسته پژوهش،متناسب با نيازهاي آموزشی و پژوهشی مساجد و در جهت توسعه بنیه علمي اعضاء کانون در يكي از زمينههاي علمی يا كاربردي باشد.
نقاشیان با بیان اینکه هستههای پژوهش کانونهای مساجد باعث حرکت هدفدار اعضاء و به تبع سایر کانونها میشود اضافه کرد:می توان از این پتانسیل در جهت آسیب شناسایی فعالیت ها و لزوم توجه به مسائل و آسیب های اجتماعی بهره گرفت.
کارشناس واحد آموزش وپژوهش دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان ، با تاکید بر احیای کارکردهای مساجد بیان کرد: پژوهش و تشکیل هسته های پژوهشی یکی از کارکردهای مساجد و کانون های فرهنگی و هنری است که می تواند نقش موثری در شناسایی آسیب های جامعه بر عهده داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در حوزه هسته های پژوهشی ظرفیت سنجی، قابلیت سنجی و اولویت سنجی را می توان از مهم ترین شاخص های مطلوب بودن این هسته ها عنوان کرد اظهارداشت: هسته هایی که خوب نیاز سنجی کنند و به خوبی قابلیت ها و ظرفیت ها را بسنجند می توانند با بهره گیری از نیروی انسانی خلاق و پژوهشگر، نیروی محرکه ای خوبی برای تقویت و تغذیه فرهنگی و هنری کانون های مساجد شوند.
به گفته نقاشیان این هسته ها در صورت هدایت صحیح مبتنی بر یک نقشه هدفمند و جهت مند می توانند کمک بزرگی به توانمندسازی کانون های فرهنگی هنری مساجد در راستای تحقق رسالت و ماموریت خود یعنی احیای کارکرد های واقعی فرهنگی تبلیغی مساجد کنند و گام موثر و هدفمندی در مسیر تحقق مسجد طراز اسلامی بردارند.
کارشناس واحد آموزش وپژوهش دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان ،تصریح کرد:برنامه های ویژه ای را در حوزه های اقتصاد مقاومتی، جمعیت، خانواده، بصیرت، کارآفرینی، امربه معروف و نهی از منکر در استان سمنان تدارک دیدهایم که کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان سمنان به کمک ما میآیند تا آن را انجام دهند.
وی همچنین درخصوص طرحهای مختلف از جمله آموزش مدیران وائمه جماعت،طرح ربیع القرآن، طرح تلاوت نورو... نیز مطالبی را بیان کرد.
نظر شما