خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: دیدار عوامل موساد با «روحالله زم» در مالزی، وجود قابلیتهای مین روبی برای ایران برتری محسوب میشود، اروپا به دلیل ترس از مواضع ترامپ درپی تقویت میانه روهای ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
وجود قابلیتهای مین روبی برای ایران برتری محسوب میشود
«ژورنال ارتش آمریکا» در شماره ماه آوریل پیرامون توانایی ایران در کسب قابلیتهای مین روبی نوشت: ارتش ایران با برگزاری رزمایشهای سالیانه آخرین قابلیتها و فن آوریهایش را نشان میدهد.
رزمایش دریایی «ولایت -95» نیز به همین منظور در اسفند سال گذشته در خلیج فارس و شمال اقیانوس هند صورت گرفت .
بر این اساس، مین روبی ترکیبی صوتی ، مغناطیسی با قابلیت بکارگیری در کشتی و بالگرد از جمله سه توانمندی است که نیروی دریایی ایران مدعی کسب آن شده است.
این نشریه با اشاره به انجام عملیات موفقیت آمیز مین روبی در رزمایش ولایت-95 و اینکه رسانههای ایران اعلام کردهاند این فن آوری پیشتر تنها در اختیار آمریکا بوده و اینک ایران نیز بدان دست یافته، نوشت: در حالیکه هیچ مدرکی دال بر موفقیت ایران در این زمینه موجود نیست اما وجود چنین قابلیتهای مین روبی برای این کشور برتری محسوب میشود.
ژورنال مذکور در خاتمه نسبت به امکان بستن تنگه هرمز از سوی ایران و ایجاد منطقه دسترسی ممنوع ابراز تردید کرد.
این نشریه بیشتر نیز در گزارشی دیگر به پرتاب اژدرهای جدید از سوی ایران اشاره و نوشته بود: ایران میگوید زیردریایی کلاس «غدیر» 95 فوتی هم فن آوری رادار گریزی و هم قابلیت پرتاب موشک و اژدر را دارد.
در حالیکه این اظهارات شاید غلو باشند، اما این زیردریایی نه تنها میتواند خطوط کشتیرانی غیرنظامی بلکه نظامی را با توجه به باریک بودن نسبی خلیج فارس تهدید نماید.
این ژورنال با اشاره به ساخت اژدرهای پیشرفته از سوی ایران نوشت: در حالیکه مشخص نیست اژدر «والفجر» به همان اندازه هوشمند باشد که وزیر دفاع ایران گفته است اما تصمیم ایران در نمایش زیردریایی غدیر و اژدر والفجر مبین این نکته است که آنها به طور فزاینده هم بر دکترین دریایی و راهبردهای ویژه نواحی «دسترسی ممنوع» تمرکز کردهاند.
دیدار عوامل موساد با «روحالله زم» در مالزی
سایت تحلیلی-امنیتی و روسیزبان تهنووار Tehnowar که عمدتا اخبار روسیه و اوکراین را پوشش میدهد، گزارشی در ارتباط با تلگرام و برنامه سرویس های امنیتی آمریکایی و صهیونیستی برای استفاده از این شبکه اجتماعی در انتخابات آتی ریاست جمهوری ایران منتشر کرده است.
براساس این گزارش، برپایه پژوهشی که اخیرا انجام شده است برخی از سرویسهای جاسوسی از جمله «سیا» و «موساد» تلاش میکنند که از برنامه پیامرسان «تلگرام» برای تأثیرگذاری بر انتخابات ریاستجمهوری ایران استفاده کنند.
تلگرام برنامه پیامرسان رایگانی است که هماکنون کاربران گوشیهای هوشمند در سراسر جهان استفاده گستردهای از آن دارند.
براساس دادههای آماری «پاولا دوروف» بنیانگذار تلگرام در حال حاضر 25 میلیون کاربر ایرانی از برنامه تلگرام استفاده میکنند؛ تلگرام در پیروزی اصلاحطلبان در انتخابات اخیر مجلس در اسفند 94 نقش کلیدی داشت.
سایت تهنووار در ادامه به نقل از مقامات تلگرام مدعی میشود، از زمان ورود برنامه تلگرام به ایران مقامات این کشور همیشه درباره فیلترکردن یا استفاده آزاد از آن اختلاف داشتهاند.
این وبسایت روسیزبان در بخش دیگری از گزارش خود به استفاده وسیع ایرانیها از تلگرام اشاره میکند و مینویسد: محبوبیت این شبکه اجتماعی در بین مردم ایران بسیاری از نهادهای امنیتی و اطلاعاتی خارجی را ترغیب کرده تا در راستای تأثیرگذاری بر انتخابات و فضای سیاسی ایران از این برنامه استفاده کنند.
روزنامه «گاردین» در فوریه 2016 با انتشار گزارشی دراینباره نوشت: با وجود استفاده فراگیر تلگرام در میان مردم ایران درحال حاضر نمیتوان با این شبکه اجتماعی اقدامات اساسی انجام داد.
همچنین در فوریه 2017 وبسایت روزنامه «تایمز او اسرئیل» گزارشی را درباره استفاده گسترده تلگرام در ایران منتشر کرد که خیلی زود آن را از خروجی سایت خود حذف کرد؛ بر پایه این گزارش شماری از مقامات بلندپایه ارتش و نهادهای امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل نشستهای مشترک و منظمی را برای نحوه تأثیرگذاری بر انتخابات ریاستجمهوری ایران برگزار میکنند. تایمز او اسرائیل به نقل از منابع اطلاعاتی خود میافزاید که هماکنون نشستهای امنیتی و اطلاعاتی نیز در ترکیه و مالزی درباره بهترین شیوههای ممکن تأثیرگذاری بر روند انتخابات ایران به صورت منظم برگزار میشود.
براساس گزارش TEHNOWAR، سازمان اطلاعاتی اسرائیل (موساد) به شدت در پی همکاری اطلاعاتی و امنیتی با سازمان اطلاعات ترکیه (MIT) است؛ ترکیه نزدیکترین کشور همسایه به ایران است که شمار زیادی از شهروندان ایرانی را در خود جای داده است که بیشتر آنها نزدیک به جریانهای اپوزیسیون هستند. عناصر سازمان موساد همچنین اخیرا با برخی از ادمینهای کانالهای تلگرامی ایرانی دیدار کرده و به آنها وعده دادهاند اگر در روند انتخابات ریاستجمهوری از دستورالعملهای سازمان موساد پیروی کنند، از آنها پشتیبانی خواهد کرد.
در بخشی از این گزارش آمده است: اعضای موساد و سازمان سیا همچنین با برخی از فعالان شبکههای اجتماعی ایران از جمله «بابک اجلالی» و «روحالله زم» مدیران یکی از کانالهای سیاسی معروف تلگرامی در ایران نشستهای مخفیانهای در کشور مالزی داشتهاند که در این دیدارها شیوههای گوناگون استفاده از شبکه اجتماعی تلگرام و بهترین شیوه استفاده از این برنامه برای تأثیرگذاری بر انتخابات ریاستجمهوری ایران بررسی شده و درنهایت تصمیمهایی در اینباره اتخاذ شدهاست.
نویسنده گزارش در پایان با اشاره به نزدیک شدن زمان انتخابات میافزاید: باید تا 29 اردیبهشت منتظر باشیم که ببینیم آیا اقدامات مذکور میتواند تلگرام را به بازیگری کلیدی در انتخابات ریاستجمهوری ایران تبدیل کند یا نه؟پاسخ این سؤال در هفتههای آتی مشخص خواهد شد، اما سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی ایران بنا بر تجربه سالهای گذشته نهایت تلاش خود را به کار خواهند بست که از هر گونه آشوب و تنش احتمالی در انتخابات آتی جلوگیری کنند.
مهر:
آمریکا به قربانیان اقدامات تروریستی ایران غرامت پرداخت کرد!
شبکه الجزیره مدعی شد که آمریکا بیش از یک میلیارد دلار به خانوادههای قربانیان تروریسم ایران و گروگانهای آمریکایی در ماجرای اشغال لانه جاسوسی به عنوان غرامت پرداخت کرده است.
شبکه الجزیره در این گزارش ضد ایرانی خود نوشت: تحریم های اقتصادی اغلب یک وسیله سیاسی خشن بوده است که تاثیرات مختلفی بر اراده دولت ها دارد و فرقی نمی کند که کوبا، کره شمالی و یا آفریقای جنوبی باشد.
ادامه تحریمهای آمریکا علیه ایران، به دهها خانواده آمریکایی این رضایت شخصی را داده است که شروع به دریافت پولهای نقد به عنوان غرامت از دست دادن یا زخمی شدن عزیزانشان در اقداماتی که از نظر آمریکا اقدامات دولتی در جهت حمایت از تروریسم تلقی می شود، کنند.
درمیان دریافتکنندگان این پول، ۵۳ آمریکایی هستند که در سال ۱۹۷۹ به مدت ۴۴۴ روز در سفارت آمریکا در تهران گروگان گرفته شده اند.
این شبکه در ادامه نوشت: تاکنون بیش از یک میلیارد دلار از محل صندوقی که توسط کنگره آمریکا تاسیس شده، پرداخت شده است. این پول از طریق تنبیه و جریمه حدود ۹ میلیارد دلاری دولت آمریکا علیه بانک فرانسوی «بی ان پی پاریباس» به خاطر انتقال سپردههای سودانی، ایرانی و کوبایی از طریق سیستم مالی به دست آمده است.
این گزارش مدعی است که ایران در حمله سال ۱۹۸۳ به سفارت آمریکا در بیروت لبنان که طی آن ۶۳ نفر شامل ۱۷ آمریکایی کشته شدند، دست داشته است.
همچنین در پایان می نویسد که یک دادگاه در آمریکا اعلام کرد که این حمله توسط حزب الله لبنان و با تایید و کمک مالی مقامات ایرانی انجام گرفته است.
پلیس ترکیه یک تبعه ایرانی را در «زُنگولداغ» بازداشت کرد
یک شهروند ایرانی در بندر «زُنگولداغ» (Zonguldak) ترکیه توسط پلیس این کشور بازداشت شده است.
این رسانه همچنین مدعی است که دو موشک ضد تانک نیز توسط پلیس ضبط و توقیف شده است.
در این خبر ادعا شده است در خودروی فرد مذکور قطعاتی از موشک ضد تانک پیدا شده است.
فرد مذکور با کشتی «جنگ» از اوکراین به بندر زنگولداغ آمده است.
اطلاعات بیشتری در این خصوص گزارش نشده است.
اروپا به دلیل ترس از مواضع ترامپ درپی تقویت میانه روهای ایران است
رویترز در گزارش خود می نویسد: به گفته دیپلماتهای اروپایی، اتحادیه اروپا که نگران مواضع تند «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا، علیه ایران است، میکوشد پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۱۹ مه (۲۹ اردیبهشت) تهران را متقاعد کند اروپا به تعهدات خود در قبال توافق هستهای پایبند است و وعده برخورداری ایران از مزایای اقتصادی آن همچنان پابرجاست.
کمیسر انرژی اتحادیه اروپا در نخستین روزهای هفته جاری در رأس هیئتی متشکل از بیش از ۵۰ شرکت اروپایی در یک گردهمایی تجاری در تهران حضور یافت. حضور وی در تهران، تازهترین اقدام اروپا برای ایجاد پیوندهای جدید بازرگانی میان ایران و این اتحادیه در ۱۶ ماهی که تهران برنامه هستهای خود را در ازای کاهش تحریمها تعدیل کرده است، محسوب میشود.
از میان ۶ قدرتی که نقش مهمی در شکلگیری توافق هستهای ایفا کردند (آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، روسیه و چین)، کشورهای اروپایی بیشترین فشار را بر اثر تحریمهای نفتی علیه ایران تحمل کردند و از ذوب شدن یخی که به باور آنها برای دیپلماسی اروپایی یک پیروزی محسوب میشود، بیشترین منفعت را به دست میآورند.
«میگوئل آریاس کانِتِه،» کمیسر انرژی اتحادیه اروپا در دیدار با «علیاکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، بر پایبندی اروپا به توافق هستهای سال ۲۰۱۵ مهر تأیید زد و اعلام کرد انتظار دارد سایرین نیز به آن پایبند باشند.
در ادامه این مطلب آمده است: اما اگر این اتحادیه نتواند شرکتهای اروپایی را در برابر تحریمهای باقیمانده آمریکا مصون نگاه دارد و در تشویق بانکهای بزرگ برای تجدید نظر در سیاست ۱۰ ساله حذف ایران از سامانه تبادلات مالی بینالمللی ناکام بماند، قدرت و نفوذ آن نیز محدود باقی میماند. مبحث تعامل با بانکهای بینالمللی، موضوع اصلی یک کنفرانس بزرگ دیگر در تهران بود که روز شنبه و با حضور بانکهای مرکزی ایران و آلمان انجام شد.
برخی از شرکتهای غربی (هواپیماسازانی نظیر بوئینگ و ایرباس، و خودروسازانی نظیر پژو-سیتروئن و رنو) به ایران بازگشتهاند؛ اما تعداد زیادی از آنها هنوز از بیم اعمال سیاستهای سختگیرانهتر ترامپ با استناد به قوانینی پیچیده برای تعامل با ایران، از بازگشت به این کشور امتناع کرده اند.
سرعت و حجم سرمایهگذاریهای غرب، به کانون تلاشهای رقبای «حسن روحانی» رئیسجمهور ایران، در انتخابات ریاست جمهوری ماه مه بدل شده است. آنها از سیاست تعامل وی با غرب انتقاد میکنند و معتقدند توافق هستهای سال ۲۰۱۵، امتیازاتی را که وی وعده آنها را داده بود به همراه نیاورده است.
در این میان دیپلماتهای اروپایی نگرانند موضع خصمانهتری که از سوی دولت ترامپ اتخاذ شده است بتواند پیش از انتخابات به اصولگرایان کمک کند؛ گرچه نشانهای مبنی بر تمایل آمریکا برای خروج از توافق هستهای مشاهده نمیشود.
باشگاه خبرنگاران جوان:
ادعای سفیر عربستان: ایران قصد تسلط بر یمن را دارد
"محمد الجابر"، سفیر عربستان در یمن، مدعی شد ایران قصد دارد بر این کشور تسلط پیدا کند تا فعالیت تروریستی داعش و القاعده را در منطقه گسترش دهد.
این دیپلمات سعودی در حالیکه در سخنانش هیچ اشارهای به تجاوز نظامی عربستان به خاک یمن و تجهیز و حمایت مالی این کشور از تروریسم نکرد، در ادامه ادعاهایش افزود: ایران میخواهد همانطور که بر عراق و سوریه مسلط شده، کنترل اوضاع را در یمن نیز در دست بگیرد.
وی درباره انجام مانور نظامی مشترک عربستان با هشت کشور آفریقایی و حوزه خاورمیانه با نام "عملیات توفان قاطع" که در سال 2015 برگزار شد گفت: ما از انجام این رزمایش چندین هدف داشتیم؛ متوقف کردن ایران برای آسیب رساندن به مردم یمن، ریشهکن کردن القاعده و داعش در یمن و حمایت کردن از دولت مشروع و قانونی این کشور.
منظور دیپلمات سعودی از "دولت مشروع" یمن، دولت "عبدربه منصور هادی" رئیس جمهور فراری این کشور است.
"محمد الجابر" در تلاش برای توجیه تجاوز نظامی عربستان به یمن که در کنار کشته و مجروح کردن صدها هزار نفر، فقر و قحطی شدید را برای مردم این کشور به ارمغان آورده است، مدعی شد: دخالتهای ایران در یمن این نگرانی را بوجود آورده بود تا در این کشور جنگ داخلی رخ دهد، به همین دلیل عربستان به این مسئله ورود پیدا کرد.
الجابر همچنین مدعی شد شاهزاده "محمدبن سلمان"، جانشین ولیعهد سعودی، به شیوخ قبایل یمن اطمینان داده است دلیل برگزاری مانور نظامی طوفان قاطع، حفظ هویت عربی یمن است.
اسپوتنیک: همکاری ایران و روسیه می تواند ادامه یابد
خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی نوشت: بنا به گفته سرگئی چمزوف رئیس شرکت «روستک»، روسیه به قرارداد تحویل سامانه دفاع هوایی اس 300 به ایران در سال 2016 به طور کامل عمل کرده است.
چمزوف در نشستی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در کرملین این مسئله را تایید کرد.
این یکی از دشوارترین قراردادها بین ایران و روسیه طی سال های اخیر به شمار می رود که با موفقیت به اجرا درآمده است. اکنون سامانه دفاع هوایی اس 300 بخشی از پدافند هوایی ایران است.
شعیب بهمن تحلیلگر مسائل سیاسی در ایران به این موضوع پرداخته است که همکاری نظامی - فنی ایران و روسیه در آینده به چه شکل خواهد بود و دو کشور آماده اند درباره چه پروژه های دیگری گفتگو کنند.
وی گفت اجرای قرارداد تحویل سامانه های دفاع هوایی اس 300 با مشکلاتی روبرو شد اما پس از حل و فصل آنها، با موفقیت به اجرا درآمد. این مسئله زمینه ای مناسب را برای گسترش و توسعه همکاری نظامی - فنی جدید بین ایران و روسیه فراهم کرده است به ویژه با توجه به این واقعیت که دو کشور از اهداف و منافع مشترک در منطقه و سیاست بین المللی برخوردارند.
بهمن تصریح کرد با توجه به سطح اعتماد بین ایران و روسیه می توان اجرای پروژه های جدید را بین دو کشور به همراه همکاری های نظامی پیش بینی کرد.
وی گفت طی شش ماه گذشته مذاکراتی فعالانه درمورد خرید تسلیحات دیگر از روسیه توسط ایران از جمله جنگنده های چند منظوره «سوخو 30» و همچنین تانک های پیشرفته «تی 90» بین دو کشور وجود داشته است.
این تحلیلگر ایرانی افزود در ایران تمایل زیادی به ادامه همکاری با روسیه در زمینه نظامی - فنی و خرید تسلیحات بیشتر وجود دارد.
مهدی سنایی سفیر ایران در روسیه اوایل هفته گذشته گفت تحویل سامانه های موشکی اس 300 روسیه به ایران بازتاب اعتماد در همکاری دوجانبه بین تهران و مسکو در عرصه دفاعی است.
ایرنا:
نوری المالکی بر گسترش روابط عراق و ایران تاکید کرد
معاون رئیس جمهور عراق روز یکشنبه در دیدار سفیر ایران در بغداد، بر ضرورت گسترش هرچه بیشتر روابط دو کشور در همه زمینه ها تاکید کرد.
نوری المالکی در دیدار ایرج مسجدی سفیر ایران در عراق که ازهفته گذشته کار خود را رسما در بغداد شروع کرده است، بر اهمیت و ضرورت کار مشترک برای ارتقای سطح همکاری های ایران و عراق در همه زمینه ها تاکید کرد و خواستار گسترش افق های همکاری میان دو کشور شد.
براساس بیانیه صادره از دفتر نوری المالکی، وی همچنین شرایط منطقه را بسیار سخت و همراه با زایمانی دردناک توصیف کرد و گفت که برای عبور از این مرحله نیازمند رفتارهایی متناسب با ماهیت این مرحله و چالش های آن هستیم.
این بیانیه اضافه کرده که ایرج مسجدی نیز دراین دیدار ضمن اشاره به 'اهمیت گشودن افق های وسیع برای همکاری های دو جانبه، در خدمت به منافع دو ملت همسایه'، تمایل ایران را به استمرار حمایت از عراق در همه زمینه ها اعلام کرد.
مسجدی پس از ورود به عراق ، با ابراهیم جعفری وزیر خارجه ، سلیم الجبوری رئیس پارلمان و حیدرالعبادی نخست وزیر عراق دیدار و گفت وگو کرد و استوارنامه خود را در دیداری با فواد معصوم رئیس جمهور این کشور، تقدیم وی کرد.
نظر شما