به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام پناهیان در همایش سراسری تکریم اندیشه گفت: آموزش و پرورش هدفش رساندن به حکمت نباشد این رسالت درست نیست آموزش و پرورش باید تولید حکمت و علم را نیز آموزش دهد تعلیم و تربیت یکی از سه بخش مهم رسالت انبیاست.
وی اظهار کرد: در جامعه ما تعلیم و تربیت از ابتدا توسط استعمارگران طراحی شد آنها می خواستند کارمند دانشیار برای پروژه های خود تربیت کنند و از طریق فرانسوی ها و انگلیسی ها این نوع آموزش و پرورش در کشور طراحی شد و این امر اتفاقی نبود. امروز ما شاهدیم که بهترین نیروها در آموزش و پرورش هستند اما خروجی این نهاد چیست؟ آموزش و پرورش مذهبی تر از سال های قبل است اما به شدت خروجی های آن فاجعه آمیز است زیرا نتیجه خروجی این دستگاه در شان جامعه اسلامی نیست.
استاد پناهیان افزود: 90 درصد طلاق ها، ضعف مدیریت ها، مشکلات اقتصادی، مشکلات فرهنگی را آموزش و پرورش می دانم. چه کرده ایم که افراد سست عنصر وارد زندگی مشترک می شوند در آموزش و پرورش چکار می کنیم آیا وظیفه اقتصاد و فرهنگ اینگونه است؟ آیا همه چیز به دولت وابسته است. این فرهنگ معیشتی ماست.
وی گفت: آموزش و پرورش رسالتش بزرگتر از نتیجه ای است که می بینیم اما مشکل اینجاست که نتیجه و خروجی آن و ارزیابی از این خروجی به 20 سال بعد موکول می شود وقتی که دانش آموز پایان نامه دکترا می گیرد و آموزش و پرورش نتیجه علمی خود و خلاقیت خود را ارایه می دهد وقتی می بینیم در عرصه خدمت با ایثار خدمت رسانی نمی شود انجاست که آموزش و پرورش خود را نشان می دهد.
استاد پناهیان اظهار کرد: آموزش و پرورش رسالتش کمتر از شبکه های اجتماعی و ماهواره نیست امروز دانش آموزان بیش از یک سوم وقت خود را در مدرسه می گذرانند و اگر مدرسه برای پدر و مادرها برنامه ای نداشته باشد این مدرسه ناقص الخلقه است نباید اجازه دهد والدین با ناآگاهی در خانه اقداماتی انجام دهند که شخصیت کودک خراب شود مدرسه ای که حرفی برای پدر و مادر نداشته باشد حرفی برای و دانش آموز هم ندارد.
وی افزود: مادران و پدران باید بدانند در ارتباط با فرزندان خود چگونه عمل کنند امروز آموزش و پرورش ثابت شده است که از توانمندیهای سالم برخوردار نیست وقتی شوق به تجارت و مهارت و ثروت در جوان ایرانی نباشد باید به آموزش و پرورش گفت: در تعلیم و تربیت موفق نبوده اید بارها تمنا کرده ام که آموزش و پرورش نیاز به تحول و اردوی آموزشی چند روزه دارد سند تحول که مورد تاکید رهبر انقلاب است باید راهکارهای این تحول را نیز تدوین کرد اما کسی گوش نداد.
وی گفت: ما درس عقیدتی به دانش آموزش نمی دهیم اما شخصیتی به او می دهیم که به او بگویند باتقواست شخصیتی که خود دارا باشد می تواند ایمان بیاورد.
وی افزود: متاسفانه در حوزه علمی و نهادهای انقلابی بر تعلیم و تربیت آنچنانکه که باید نپرداخته ایم و تعلیم و تربیت مدرسه موفق نبوده است نمرات عالی بچه ها به هر کسی که بدهند دارای امتیاز درس خواندن است مدرسه موفق مدرسه ای است که در 14 سالگی بدون فشار دانش آموز درس بخواند. مدارس سپاه باید ده برابر شوند مردم دوست دارند بچه های قوی داشته باشند اما قبل از دبستان نیز باید کودکان در مهدهای اسلامی مهارت های قوی شدن را بیاموزند.
وی تاکید کرد: مشکل ما بی دینی در جامعه نیست بلکه غیرنظام مند نگاه کردن به دین است تعلیم و تربیت کار ساده و پرسودی است که نتوانسته ایم به آن بپردازیم.
نظر شما