به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، ناصر مقدسی، رییس شورای عالی جنگل مرتع و آبخیزداری در کنفرانس بلندپایه تغییرات اقلیمی ایران و اتحادیه اروپا با بیان اینکه از 13 اقلیم شناخته شده جهان 11 اقلیم در ایران وجود دارد، گفت: 6 میلیون هکتار از اراضی تولیدات کشاورزی اراضی دیم هستند.
وی با بیان اینکه بیش از 6 میلیون تن از محصولات استراتژیک از اراضی دیم برداشت می شود، خاطرنشان کرد: ایران جزو کشورهایی است که مراتع آن به خشک، متوسط و خوب تقسیم بندی می شود و این مناطق به شدت تحت تاثیر شرایط تغییرات اقلیمی قرار دارند.
مقدسی با بیان اینکه جزو ایران کشورهای کم برخوردار از نظر پوشش جنگلی است، افزود: طی 10 سال گذشته توالی و استمرار خشکسالی باعث شد تا یک میلیون هکتار از جنگلهای زاگرس دچار آفت و بیماری شوند.
وی گفت: شیوع آفات، بیماری ها و آتش سوزی در جنگل های زاگرس از پیامدهای تغییرات اقلیمی در ایران است.
وی ایران را یکی از کانون های تنوع زیست محیطی در جهان عنوان کرد و افزود: کشور ایران به تنهایی معادل کل اروپا تنوع زیست محیطی دارد به گونه ای که بالغ بر 2 هزار گونه منحصر به فرد در کشور داریم.
مقدسی با اشاره به تبعات خشکسالی در ایران گفت: بسیاری از چشمهها و رودخانههای فصلی به دلیل خشکسالی از بین رفته اند و بسیاری از رودخانههای دایمی کشور به رودخانه های فصلی تبدیل شده اند.
مقدسی تصریح کرد: تغییرات اقلیم در بخش کشاورزی، منابع طبیعی، تنوع زیستی و آب ایران تأثیرات منفی داشته است.
وی با اشاره به اینکه کشاورزی و تنوع زیستی سهم زیادی در اقتصاد و اشتغال ایران دارد، افزود: ایران دارای تجارب غنی مقابله با خشکسالی است و آماده همکاری با اتحادیه اروپا برای مقابله با تغییرات اقلیم می باشد.
نظر شما