خبرگزاری شبستان: این روزها اگر به در و دیوار شهر تهران نگاه کنیم، حتما به تابلوهای تبلیغاتی نوزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن برخورد می کنیم که عموم علاقه مندان را به بازدید از این نمایشگاه که در محیطی سرشار از معنویت آخرین دستاوردهای قرآنی نظام اسلامی را به نمایش گذاشته است، برخورد می کنیم. اگر به این دعوت لبیک گفته باشی با ورود به مصلای امام خمینی (ه) و مشاهده شور و شوق علاقه مندانی که تنها با عشق قرآن خود را به این مصلا رساندهاند، خدا را شکر می کردی که در کشوری زندگی می کنی که اینچنین به قرآن و دستاوردهای آن توجه و اهتمام می شود.
هرچه به شبستان اصلی مصلا و سالن اصلی برپایی نمایشگاه قرآن نزدیک تر میشدی، این شوق و شور دوچندان میشد و عناوین بخشها به اندازیای وسوسه انگیز بود که نمی توانستی در لحظه انتخاب کرده و به بازدید بپردازی.
این هیجان و شعف بازدیدکنندگان تنها به درون شبستان مصلای امام راحل محدود نمیشد، بلکه با ورود به محوطه بیرونی که محل استقرار بخشهای رصد و استهلال و هنرهای مفهومی بود، بازدیدکنندگانی تجمع کرده بودند تا برای رصد اجرام آسمانی با تلسکوپ های پیشرفته و گرفتن نوبت برای حضور در سانسهای 40 دقیقهای بخش هنرهای مفهومی که با ترکیب نور، صوت، تصویر و تئاتر برترین مفاهیم قرآنی را ارائه میکرد، نوبت بگیرند.
با این حال داستان نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در اینجا به پایان نمیرسید و فقط برگزاری نشستهای تخصصی، کارگاههای آموزشی و یا محافل انس با قرآن نبود که استقبال بازدیدکنندگان را برمی انگیخت، بلکه تدارکات مختلف هر لحظه به این موج تلاطم بیشتری میبخشید. آنچنان که به محض بلند شدن بانگ «الله اکبر» اذان بازدیدکنندگان را میدیدی که خود را به شبستان اصلی برای اقامه نماز جماعت میرسانند. انگار نه انگار که آنها ساعات طولانی لب از طعام و شراب بستهاند و باید ضعف بر آنها پیش و بیش از هیجان و شوق ناشی از حضور در نمایشگاه قرآن غلبه یافته باشد.
این همهمه نه تنها آزاردهنده نبود بلکه احساس شادی را نیز برای مستمعین به همراه داشت که حضور چهرههای مختلف سیاسی، فرهنگی و علمی کشور که معمولا در این نمایشگاه که معمولا از حضور در امکان پر رفت و آمد امتناع میکنند، این مهم را اثبات میکرد.
تلاش متولیان برپایی نمایشگاه بین المللی قرآن برای تداوم فضای معنوی ایجادشده برای بازدیدکنندگان باعث شد که حتی پس از اتمام فعالیت بخشهای درونی، برنامههای این ترفجگاه مذهبی در محوطه بیرونی با برگزاری مراسم شبهای نورانی ادامه بیابد. این مراسم که هر شب با برپایی محفل نورانی انس با قرآن با حضور چهرههای ممتاز و بین المللی قرائت قرآن کشور از ساعت 22 و 30 دقیقه آغاز میشد با سخنرانیهای اخلاقی و الهام گرفته از کتاب الهی به کار خود ادامه می داد و آنچنان مباحث مطرح شده در آن برای مخاطبان جذاب و خواستنی بود که تا یک بامداد علی رغم مشغلههای فردای خود، نشسته و از آن فیض میبردند.
این شور و اشتیاق که به دلیل بهره مندی از عطر معنویت ضیافت الهی رنگ و بویی خاص یافته بود آنچنان اثری داشت که هر بیننده ای را به تفکر واداشته و او را ناخودآگاه به عظمت دستاوردها و فعالیت های قرآنی فرامی خواند.
و اما این ایستگاه جذاب که عنوان نوزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن را یافته امروز در حالی به کار خود پایان می دهد که در یک رکوردشکنی بی سابقه توانست بالغ بر 2 میلیون و 250 هزار بازدیدکننده را با خود همراه کند و در بهار قرآن بهاری حقیقی از علاقه مندی روزه داران الهی به ساحت مقدس وحی را بارور کند.
اگرچه عمر کوتاه نوزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن امروز به پایان می رسد، اما اقدامات انجام شده در آن، بستر بارور شدن نهالی به نام علم قرآنی را فراهم کرده و بسترسازی های خود را در عرصه های متنوع همچون دشمن شناسی، ضرورت بیداری اسلامی در برابر دشمنان و آموزش و پژوهش های قرآنی انجام داده است.
پایان پیام/
نظر شما