لبنیات ایران به ۳۰ کشور دنیا صادر می‌شود

خبرگزاری شبستان:معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی با اشاره به آخرین وضعیت صادرات محصولات لبنی کشور گفت: امروز لبنیات ایران به ۳۰ کشور دنیا صادر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان وبه نقل ازروابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، حسن رکنی در همایش تحقق اقتصاد مقاومتی در زمینه کشاورزی استان سمنان اظهار داشت: اقدامات بسیار ارزشمندی برای تولیدات شیر و لبنیات و نیز بهره‌وری در مصرف آب در راستای اقتصاد مقاومتی در جهاد کشاورزی انجام‌شده است.

 

وی با اشاره به اینکه تراز تجاری محصولات پروتئینی کشور افزایش‌یافته است عنوان کرد: با توجه به بهبود عملکرد تولید محصولات لبنی و شیر و تولید تخم‌مرغ و دیگر محصولات پروتئینی، تراز تجاری این محصولات امسال به منفی ۳٫۱ میلیارد دلار رسیده است.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی با اشاره به اینکه تراز تجاری این محصولات در طول دولت یازدهم بیش از پنج میلیارد دلار افزایش‌یافته است اضافه کرد: تراز تجاری محصولات پروتئینی کشور در سال ۹۲ منفی ۸٫۱ دلار بوده است و اکنون شاهد افزایش پنج هزار میلیارد دلاری آن هستیم.

 

رکنی تصریح کرد: اکنون در برخی تولیدات به‌ویژه لبنیات، شرایطی پیداکرده‌ایم که می‌توانیم محصول خود را به بیش از ۳۰ کشور دنیا عرضه کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی برای غنی‌سازی سبد غذایی مردم برنامه‌ریزی کرده است عنوان کرد: برنامه‌ای آغازشده است تا بتوانیم با اجرای آن سرانه مصرف مواد پروتئینی در کشور را افزایش دهیم.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی با مقایسه مصرف مواد پروتئینی در کشور با میانگین مصرف این مواد در دنیا اضافه کرد: به دنبال این هستیم که میزان مصرف آن مواد را در کشور به بیش از ۱۶۰ کیلوگرم به ازای هر فرد برسانیم.

 

رکنی عنوان کرد: در کنار آن نیز توأم با افزایش مصرف، وزارت جهاد کشاورزی به دنبال افزایش برنامه صادرات مواد پروتئینی است.

 

معاون امور دام و طیور وزیر جهاد کشاورزی گفت: جهاد کشاورزی شاگرد اول حوزه اقتصاد مقاومتی در سطح کشور طی سال۹۵ بوده است.

 

رکنی افزود: تولید شیر در سال ۹۵ به بیش از۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسید همچنین در این سال رکورد صادرات محصولات لبنی شکسته شد چرا که ایران اسلامی در این سال ۸۵۰ هزار تن محصولات لبنی به خارج صادر کرد.

 

وی ادامه داد: استفاده از نهال‌های اصلاح شده در حوزه باغبانی، توسعه سامانه های نوین آبیاری، افزایش کیفیت در سطح زیر کشت، تغییر الگوی کشت، آموزش کشاورزان، اجرای طرح به ‌نژادی، کشاورزی مکانیزه و ... از جمله طرح های وزارتخانه در سال۹۵ برای تحقق اقتصاد مقاومتی بود.

 

تغییر الگوی کشت، آبیاری و مکانیزاسیون اولویت کشاورزی استان سمنان

استاندار سمنان  نیز در این همایش گفت: آبرسانی مجهز، تغییر الگوی کشت، مکانیزه کردن کشاورزی از مهمترین برنامه های استان برای تحقق اقتصاد مقاومتی در چهارچوب تولید کشاورزی است.

 

محمد رضا خباز ضمن بیان اینکه تلاش کشاورزان و همت مدیران در خودکفایی گندم، افتخار بزرگی است که به دست آمده است، ابراز داشت: یکی از اقدامات مهم در زمینه این موفقیت ارزشمند، نگاه ویژه به کشاورزی مکانیزه است که در استان نیز باید پیگیری شود.

 

وی افزود: درسال های اخیر تغییر الگوی کشت با توجه به خشکسالی های مداوم، الگوی آبیاری ویژه با اعتبارات بلاعوض ارائه شده و همچنین مکانیزاسیون با تسهیلات آسان، سه اقدامی بود که در استان سمنان برای تحقق شعار سال به کار گرفته شد لیکن این اقدامات در سال جاری نیز تداوم خواهند داشت.

 

استاندار سمنان در پاسخ به منتقدانی که آب مجازی را بهترین جایگزین برای کشت سنتی می دانند، تاکید کرد: شاید وارد کردن گندم بسیار ارزان تر از تولید آن در کشور باشد اما وارد کردن آن حتی با قیمت پائین‌تر از بهای تمام شده، خدمت به کشاورز کانادایی و استرالیایی است.

 

خباز با بیان اینکه کاهش نرخ تورم و بهره بانکی در دستور کار دولت است و این مهم در پروسه اجرایی خود در دست اقدام قرار دارد، تاکید کرد: با این تسهیلات می توان به سمت کشت جایگزین و مکانیزاسیون به خصوص در بخش آبیاری رفت.

 

وی با بیان اینکه برای تحقق اهداف اقتصاد مقامتی گاهی نیاز است هزینه کرد، ادامه داد: اقتصاد مقاومتی نسخه شفابخش اقتصاد کشور ما خواهد بود و ما را از بروز مشکل در نواسانات اقتصادی مصون می دارد.

 

استاندار سمنان اقتصاد مقاومتی را به معنی بهره وری بالا قلمداد کرد و گفت: اقتصاد مقاومتی استفاده از فرصت های جدید است و به معنای ریاضیت کشیدن و سختی کشیدن نیست.

 

صادرات ۳۰ میلیون دلار محصولات کشاورزی از سمنان هدف‌گذاری شد

در ادامه رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سمنان با اشاره به اینکه‌ صادرات بیش از ۳۰ میلیون دلار محصولات کشاورزی از سمنان هدف‌گذاری شده است گفت: تسهیلات کم‌بهره در بخش کشاورزی افزایش یابد تا پاسخگوی نیازهای تولیدکنندگان در بخش کشاورزی باشد.

 

علی‌اصغر جمعه‌ای اظهار داشت: بسیاری از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ازجمله رونق تولید و افزایش اشتغال در استان سمنان با همکاری و تعامل دستگاه‌های اجرایی استان و تولیدکنندگان تحقق‌یافته است.

 

وی با تأکید بر اینکه در گزارش‌های اداره گمرک در چند سال گذشته هیچ‌گونه صادراتی از استان سمنان در بخش کشاورزی انجام‌نشده است تصریح کرد: تشکل‌های اقتصادی با هماهنگی و همکاری سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در سال 94 بر اساس آمار گمرک سمنان بیش از 9 میلیون دلار صادرات محصولات کشاورزی در سامانه گمرک ثبت‌شده است.

 

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان با اشاره به اینکه این آمار در سال گذشته به بیش از 22 میلیون دلار افزایش‌یافته خاطرنشان کرد: با همکاری فعالان اقتصادی و کشاورزی برای صادرات بیش از 30 میلیون دلار از محصولات کشاورزی استان سمنان هدف‌گذاری کردیم.

 

وی با اشاره به نقش سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در تحقق این هدف افزود: تمام پیشرفت‌های اقتصادی در حوزه کشاورزی با حمایت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی از واحدهای تولیدی و همراهی دولتمردان محقق شده است.

 

جمعه‌ای با اشاره به‌صرفه جویی 15 مترمکعب از مصرف منابع آبی استان سمنان اذعان کرد: در بخش کشت گلخانه‌ای پیشرفت چشمگیری در استان حاصل نشده و برای رسیدن به‌مراتب بالاتر در این بخش هدف‌گذاری کردیم.

 

وی تصریح کرد: درباره تولید محصولات استراتژیک در میزان سطح کشت تغییری حاصل نشده است؛ بلکه میزان عملکرد و برداشت از سطح کشت را افزایش داده و مصرف آب را با یک مدیریت جهادی کاهش دادیم.

 

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان رسالت فعالان اقتصادی در بخش کشاورزی را رسیدن به خودکفایی در تولیدات کشاورزی عنوان کرد و گفت: با رسیدن به خودکفایی در مایحتاج خوراکی مردم می‌توانیم معنای واقعی تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور را درک و لمس کنیم.

 

وی با تأکید بر فراگیری بیمه کشاورزی برای تولیدکنندگان گفت: این مسئله باید در دستور کار دولت قرار گیرد تا به اهداف والایی که در بخش کشاورزی و تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی برنامه‌ریزی‌شده دست‌یابیم.

 

افزایش ۹.۴ درصدی تولید محصولات کشاورزی استان سمنان ‌

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان نیز در این همایش گفت: تولید محصولات کشاورزی استان سمنان در دو سال گذشته ۹.۴ نسبت به پیش از آن افزایش‌یافته است.

 

سید حسن میرعماد ضمن تبریک اعیاد شعبانیه اظهار داشت: باوجود کمبود اعتبارات و نقدینگی در کشور با مدیریت جهادی برخی مسئولان در عرصه کشاورزی بیش از 90 درصد از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی استان سمنان در این بخش محقق شد.

 

وی با تأکید بر لزوم مدیریت مصرف آب برای تولید کشاورزی پایدار افزود: سال گذشته در پنج هزار هکتار از اراضی استان سمنان سیستم نوین آبیاری اجرا شد و بیش از 44 میلیارد تومان اعتبار برای انجام این طرح به استان سمنان اختصاص یافت.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان بیان کرد: درنتیجه اجرای طرح سیستم نوین آبیاری در استان سمنان در سال گذشته 15 میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفه‌جویی شد.

 

وی با اشاره به افزایش 9.4 درصدی تولید محصولات کشاورزی خاطرنشان کرد: در سال 94 میزان تولید محصولات کشاورزی یک‌میلیون و 440 هزار تن بود که در سال 95 به یک‌میلیون و 570 هزار تن افزایش‌یافته است.

 

میرعماد با اشاره به میزان تولید محصولات استراتژیک تصریح کرد: در سال 94 به میزان 505 هزار تن و در سال 95 به میزان 672 هزار تن محصولات استراتژیک در استان سمنان تولیدشده است که میزان افزایش آن در سال گذشته 32.8 درصد پیش‌بینی‌شده است.

 

وی با تأکید بر اینکه این پیشرفت حاصل افزایش عملکرد تولیدکنندگان در واحد سطح است گفت: در سال 95 پیش‌بینی تولید 107 هزار تن تولید گندم را در سطح استان سمنان داشتیم که عملکرد جهاد کشاورزی استان با تولید 120 هزار تن گندم ارزیابی‌شده است.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی با بیان اینکه میزان تولید گندم در سال 95 به نسبت سال 94 با رشد 37 درصدی مواجه شد اذعان کرد: در سال 92 میزان تولید گندم در استان سمنان 52 هزار تن اعلام‌شده است و با حمایت دولت و کمک تولیدکنندگان به پیشرفت تولید 120 هزار تن گندم رسیدیم.

 

وی با اشاره به اینکه تعداد کشاورزان در بخش کشاورزی تغییری نکرده گفت: سطح کشت به استان سمنان اضافه نشده است بلکه تغییر الگوی کشت و افزایش عملکرد در واحد سطح سبب موفقیت بخش کشاورزی در تحقق سیاست‌های اقتصادی مقاومتی در استان است.

 

میرعماد با بیان اینکه در سال 92 دولت برای خرید گندم به کشاورزان 44 میلیارد تومان پرداخت کرد تصریح کرد: در سال 93 این مبلغ به 70 میلیارد تومان، در سال 94 به 84 میلیارد تومان و در سال گذشته به 126 میلیارد تومان افزایش یافت.

 

وی با اشاره به اینکه میزان درآمد کشاورزان در طی این سال‌ها افزایش‌یافته است خاطرنشان کرد: در سال 94 میزان تولید چغندرقند در استان سمنان 95 هزار تن بود و در سال گذشته میزان تولید چغندرقند 165 هزار تن بوده است.

 

رئیس جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه دولت در سال 92 برای خرید چغندرقند 15 میلیارد تومان هزینه کرده است افزود: در سال 93 از سوی کارخانه‌ها با مبلغی بالغ‌بر 22 میلیارد تومان برای خریداری چغندرقند به تولیدکنندگان پرداخت شد.

 

وی با بیان اینکه در سال 94 این مبلغ به 30 میلیارد تومان رسید تصریح کرد: در سال گذشته خرید چغندرقند از تولیدکنندگان به 42 میلیارد تومان رسیده است که درامد حاصل از فروش چغندرقند برای تولیدکنندگان 3 برابر افزایش یافت.

 

میرعماد با اشاره به عملکرد جهاد کشاورزی در تولید دانه‌های روغنی در استان سمنان اظهار داشت: سه هزار و 628 تن تولید دانه‌های روغنی جزو تعهدات این سازمان به وزارت کشور است.

 

وی افزود: عملکرد سازمان جهاد کشاورزی در تولید دانه‌های روغنی چهار هزار و 128 تن پیش‌بینی شد که با پیشرفت 114 درصدی در این حوزه مواجه شدیم.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به تعهد این سازمان در تولید 51 هزار تن جو در سال گذشته خاطرنشان کرد: در برنامه اقتصاد مقاومتی میزان عملکرد جهاد کشاورزی در تولید جو در استان سمنان 58 هزار تن عنوان‌شده که با پیشرفت 113 درصدی در این بخش مواجه هستیم.

 

وی با اشاره به برخی اقدامات سازمان جهاد کشاورزی در امور دام و طیور اذعان کرد: این سازمان در تولید تخم‌مرغ 15 هزار تن تعهد داشت که در سال گذشته 18 هزار تن تولید کرد و در سال 94 میزان تولید تخم‌مرغ 11 هزار و 500 تن بود که این آمار حاکی از پیشرفت مطلوب تولید تخم‌مرغ در استان سمنان است که مدیون راه‌اندازی واحدهای تولیدی راکد هستیم.

 

میرعماد با بیان اینکه برای تولید آبزیان در سال گذشته بر روی هزار تن هدف‌گذاری کردیم افزود: در سال 95 تولید آبزیان به 970 تن رسید و این در حالی بود که تعهد سازمان جهاد کشاورزی برای تولید 700 تن آبزی بود.

 

وی افزایش ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی را یکی دیگر از اقدامات مهم سازمان جهاد کشاورزی در چند سال اخیر عنوان کرد و گفت: ضریب مکانیزاسیون در سال 94 به 1.43 اسب بخار بود که تا پایان سال 95 به 1.85 اسب بخار رسید و در حدود 30.7 درصد افزایش داشته است.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه در سال گذشته 335 دستگاه تراکتور و کمباین به عرصه کشاورزی استان وارد شد خاطرنشان کرد: در سال گذشته 14.5 میلیارد تومان تسهیلات در اختیار بهره‌برداران بخش کشاورزی برای نو سازی تجهیزات و خریداری ماشین‌آلات قرارگرفته است.

 

وی از پرداخت 51 میلیارد تومان مجموع تسهیلات در استان سمنان برای افزایش ضریب مکانیزاسیون در بخش کشاورزی خبر داد و گفت: سال گذشته نرخ تسهیلات از سوی دولت از 21 درصد به 15 درصد کاهش یافت و هدف از این کار ارتقا کیفیت ماشین‌آلات بخش کشاورزی در استان سمنان بود.

 

میرعماد با اشاره به طرح‌های دولت در سال گذشته برای افزایش رونق تولید در بخش کشاورزی بیان کرد: تا پایان اسفندماه سال گذشته 549 واحد نیمه فعال و غیرفعال تسهیلات رونق تولید دریافت کردند.

 

وی افزود: این واحدها 96 میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردند و متوسط سرمایه‌گذاری برای هر واحد نیز 175 میلیون تومان است و هزار و 135 نفر اشتغال‌زایی انجام‌شده است.

 

در پایان این مراسم از فعالان حوزه کشاورزی استان سمنان با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی تقدیر به عمل آمد.

 

 

کد خبر 625476

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha