به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حسین شبانی امروز (10اردیبهشت) در دومین جلسه ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرائم و تخلفات انتخاباتی در خراسان جنوبی اظهار کرد: در بحث نیروهای نظارتی از چند ماه قبل آموزش ها آغاز شده و تاکنون ناظر و مقام نظارتی در استان نداریم که در بحث انتخابات ورود پیدا کرده باشد.
وی با تاکید بر اینکه مجریان و ناظران انتخابات به هیچ وجه حق ورود به عرصه انتخابات را ندارند، افزود: همه ناظران خود را موظف به قوانین می دانند و انتظار است مسئولان اجرایی نیز در انتخابات ها دخالت نکنند.
کارشناس مسئول حقوقی دفتر نظارت و بازرسی انتخابات خراسان جنوبی گفت: اما متاسفانه در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری، مقامات اجرایی استان ورود پیدا کردند و فرماندار شهرستانی در جلسه ای رسمی اعلام می کند من یک رأی دارم و آن هم به فلان کاندیدا است، این تبلیغ است چرا با آن برخورد نمی شود.
شبانی بیان کرد: همچنین مقام ارشد استانی در نماز جمعه اهل سنت به نفع دولت تبلغ کرده است اما چرا برخورد نمی شود اکنون آقای روحانی یک کاندیداها است ضمن اینکه رئیس دولت است اما نمی توان له یا علیه کاندیدا تبلیغ کنیم.
وی با اشاره به لزوم رعایت ماده 68 و 73 قانون انتخابات ریاست جمهوری، تصریح کرد: بر این اساس انجام هرگونه فعالیت تبلیغاتی از تاریخ اعلام رسمی اسامی نامزدها له یا علیه نامزدهای ریاست جمهوری از میز خطابه نماز جمعه و یا هر وسیله دیگری که جنبه رسمی و دولتی دارد و فعالیت کارمندان در ساعات اداری و همچنین استفاده از وسایل و سایر امکانات وزارتخانه ها و ادارات، شرکتهای دولتی و مؤسسات وابسته به دولت و نهادها و مؤسساتی که از بودجه عمومی ( به هر مقدار ) استفاده می کنند و همچنین در اختیار گذاشتن وسایل و امکانات مزبور ممنوع بوده و مرتکب، مجرم شناخته می شود و مقامات اجرایی و نظارت انتخابات حق تبلیغ له یا علیه هیچیک از داوطلبان انتخاباتی را نخواهند داشت تخلف از این قانون جرم محسوب می شود.
کارشناس مسئول حقوقی دفتر نظارت و بازرسی انتخابات خراسان جنوبی تاکید کرد: با تعامل و هماهنگی تلاش کنیم انتخابات خوبی برگزار شود باید جلوی تخلفات انتخاباتی گرفته شود در غیر این صورت به مشکل خواهیم خورد.
شبانی افزود: با افرادی که علیه شورای نگهبان و اعضای هیات های نظارت جسارت و توهین کنند برخورد قضایی انجام می شود.
نظر شما