اسپوتنیک: همکاری ایران و روسیه می تواند ادامه یابد/پسته؛ جدیدترین عامل اختلاف میان ایران و آمریکا!

خبرگزاری شبستان: اندیشکده دفاع از دموکراسی‌ها: باید تحریم‌های ایران را افزایش داد، اسپوتنیک: همکاری ایران و روسیه می تواند ادامه یابد، ترامپ: برجام اثر منفی بر اقتصاد آمریکا دارد از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اندیشکده دفاع از دموکراسی‌ها: باید تحریم‌های ایران را افزایش داد، اسپوتنیک: همکاری ایران و روسیه می تواند ادامه یابد، ترامپ: برجام اثر منفی بر اقتصاد آمریکا دارد از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

ترامپ: برجام اثر منفی بر اقتصاد آمریکا دارد

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا در مراسم یکصدمین روز آغاز دوره ریاست‌جمهوری خود در پنسیلوانیا اعلام کرد که توافق هسته‌ای ایران اثر منفی بر اقتصاد آمریکا داشته است.

بنا بر گزارش شبکه «فاکس نیوز»، ترامپ در ادامه سخنرانی خود گفت، «ما هر توافقی را که از منافع کشورمان حفاظت نکند، متوقف خواهیم کرد...تعهد به توافق هسته‌ای با ایران به منافع آمریکا آسیب خواهد رساند».

رئیس‌جمهوری آمریکا در ادامه اعلام کرد که دولت او طی صد روز گذشته دستاوردهای بسیاری داشته است که از جمله این دستاوردها می‌توان به امضای 29 فرمان اجرایی اشاره کرد که در تاریخ آمریکا بی‌سابقه بوده است.

وی در بخش دیگری از سخنرانی خود تأکید کرد: «ما در آغاز راه برای بازگرداندن شکوه سابق به آمریکا هستیم... دولت قبل یک آشوب و هرج و مرج بی‌سابقه برای ما به ارمغان گذاشته است... اما ما تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا آمریکا را به جایگاه اصلی خود بازگردانیم».

رئیس‌جمهوری آمریکا در ادامه یک بار دیگر ایجاد دیوار مرزی با مکزیک را متعهد شد و اشاره کرد: «ما دستاوردهای بسیاری در زمینه ایجاد امنیت و کنترل مرزها داشته‌ایم».

ترامپ افزود: «دولت بسیار ضعیف قبلی اجازه داده بود که هزاران و هزاران نفر از اعضای گروه‌های جنایتکار وارد مرزهای ما شوند... از زمان به قدرت رسیدن من، ما موفق شده‌ایم 73 درصد ورود غیرقانونی از سمت مرزهای جنوبی خود را متوقف کنیم... ما به دیوار احتیاج داریم و این دیوار را خواهیم ساخت تا اطمینان حاصل کنیم که امنیت شما تضمین شده است... ما از جان مردم آمریکا حفاظت می‌کنیم...ما تمام گروه‌های جنایتکار و کارتل‌های قاچاق را که وارد کشور شده‌اند نابود خواهیم کرد».

وی در بخش دیگری از اظهاراتش به مسئله کره شمالی اشاره کرد و گفت: «چین احتمالا به ما درباره موضوع کره شمالی کمک خواهد کرد... من صادقانه معتقدم که رئیس‌جمهور چین سخت در تلاش است تا به مسئله کره شمالی رسیدگی کند».

رئیس جمهوری آمریکا به موضوع داعش و اقدامات تروریستی نیروهای داعش در جهان نیز اشاره کرد و گفت: «ما قصد داریم تروریست‌های اسلام‌گرای افراطی را خارج از کشورمان نگه داریم...نیازی نیست اعتراف کنیم که چه کسانی می‌خواهند آمریکایی‌های بی‌گناه را بکشند و به آنها آسیب برسانند....ما به تلاش خود پایان نخواهیم داد تا زمانی که داعش نابود شود.»

ترامپ در پایان تأکید کرد: «ما با یکدگیر آمریکا را دوباره قدرتمند خواهیم ساخت و دوباره آمریکا را سربلند و باشکوه خواهم داشت...ما دوباره آمریکا را ایمن خواهیم ساخت».

اندیشکده دفاع از دموکراسی‌ها: باید تحریم‌های ایران را افزایش داد

«زوی کان» تحلیلگر اندیشکده دست راستی «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» در یادداشتی در نشریه آمریکایی «هیل» نوشته است که واشنگتن باید فشارها بر ایران را افزایش دهد.

در بخشی از این یادداشت آمده است: «دولت آمریکا در ماه‌های آینده باید تحریم‌ها را بر دیگر ناقضان حقوق بشر در ایران بیشتر  کرده، کمک‌های مالی قابل توجهی به سازمان‌های حامی حقوق بشر در ایران ارائه کرده و با مخالفان دولت ایران نیز به طور علنی ملاقات نماید.»

تحلیلگر این اندیشکده نزدیک به تل‌آویو، افزود: «این باید بانک‌ها و شرکت‌های بین‌المللی را به واسطه خطر داد و ستد با ایران و زیر سئوال رفتن اعتبارشان به خاطر همکاری با حکومتی مذهبی، محتاط کند.»

کان با متهم کردن ایران به حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر، نوشته است که باید از این دو بهانه برای منزوی کردن ایران در سازمان‌های بین‌المللی تلاش کرد.

این نشریه در خاتمه عنوان نوشت: «برخلاف سکوت «باراک اوباما» ریس جمهور سابق آمریکا در برخورد با اعتراض‌های ضد دولتی سال 2009 در ایران، دونالد ترامپ باید از موقعیت خود برای اعتراض به نقض حقوق بشر ایران، استفاده کند.»

نباید بوئینگ و ایرباس جدیدی در ایران پرواز کند

«کلیفورد می» موسس «اندیشکده دفاع از دموکراسی ها» که به شدت رویکرد ضد ایران دارد اخیرا در مطلبی به دولت «دونالد ترامپ» رییس جمهور این کشور توصیه می‌نماید تا  قرارداد فروش هواپیماهای ساخت شرکت‌های بوئینگ و ایرباس با ایران نباید اجرایی شوند.

نویسنده این مطلب با طرح کمک‌های ایران به دولت « بشار اسد»  رییس جمهور سوریه و دروغگو خواندن ایران نوشته است: ترامپ باید بوئینگ و دیگر شرکت‌های آمریکایی را ترغیب نماید تا درصدد جذب سرمایه های خارجی باشند اما در واقع  او نباید اجازه دهد تا بوئینگ یا هر شرکت آمریکایی دیگر در کمک به جنایتکاران جنگی مشارکتی داشته باشند.

در بخش دیگر این مطلب آمده است: اینک باید دست کم امتیاز توافق‌های فروش هواپیما به ایران معوق شده و با توجه به نقش آن‌ها در کمک رسانی به دولت سوریه بازنگری در این قرارداد‌ها صورت گیرد.

مهر:

رویکرد ترامپ نسبت به ایران در نخستین دوره ۱۰۰ روزه

یورو نیوز در گزارش خود می نویسد: دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در حالی دوره ۱۰۰ روزه ‌اش به پایان می‌رسد که تنش لفظی میان آمریکا و جمهوری اسلامی ایران بار دیگر پس از توافق هسته‌ای بالا گرفته است.

ترامپ در دوران تبلیغات انتخاباتی‌اش بارها از توافق اتمی ایران با ۵ + ۱ انتقاد کرده بود. وی دسامبر سال گذشته نیز این توافق را «افتضاح» و «آغازی بر یک پایان» خواند.

وی همچنین با اشاره به حضور نظامی ایران در منطقه، هزینه ۳ میلیارد دلاری دولت پیشین آمریکا را در عراق در حالی «حیف و میل» نامید که به نفوذ ایران در این کشور افزوده می‌شود.

از سویی دیگر آزمایش‌های موشکی ایران نیز بهانه‌ای تازه برای ترامپ بود تا بر شدت انتقادش نسبت به «برجام» بیافزاید. به تازگی «علی حاجی‌زاده» فرمانده هوافضای سپاه پاسداران با اشاره به حمله موشکی آمریکا به یکی از مواضع داعش در افغانستان به وسیله «مادر همه بمب‌ها» گفته است: «در برابر مادر بمب‌های آمریکا ما پدر بمب‌ها را در اختیار داریم.»

از نگاه رییس جمهور ایالات متحده آمریکا «برجام» زمانی به امضا رسیده که حکومت ایران در مرحله آخر حیاتش به سر می‌برده است. وی سوم فوریه در توییتر هشدار داد که «ایران با آتش بازی می‌کند.» و افزود: «آن‌ها قدردان رییس‌جمهور اوباما نیستند که چقدر با آن‌ها مهربان بود.»

نزدیک شدن قایق‌های تندروی سپاه به ناوگان دریایی ایالات متحده در خلیج فارس نیز بارها تنش‌زا شد و در فهرست اخبار رسانه‌های دو کشور قرار گرفت. همچنین «ممنوعیت موقت سفر اتباع ایران به ایالات متحده» در هر دو فرمان اجرایی ترامپ مبنی بر تعلیق روادید شهروندان شماری از کشورهای مسلمان لحاظ شده است.

در پایان خبرگزاری فرانسه با انتشار این تصویر عملکرد ۱۰۰ روزه ترامپ را نمایش داده است.

باشگاه خبرنگاران جوان:

اسپوتنیک: همکاری ایران و روسیه می تواند ادامه یابد

خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی نوشت: بنا به گفته سرگئی چمزوف رئیس شرکت «روستک»، روسیه به قرارداد تحویل سامانه دفاع هوایی اس 300 به ایران در سال 2016 به طور کامل عمل کرده است.

چمزوف در نشستی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در کرملین این مسئله را تایید کرد.

این یکی از دشوارترین قراردادها بین ایران و روسیه طی سال های اخیر به شمار می رود که با موفقیت به اجرا درآمده است. اکنون سامانه دفاع هوایی اس 300 بخشی از پدافند هوایی ایران است.

شعیب بهمن تحلیلگر مسائل سیاسی در ایران به این موضوع پرداخته است که همکاری نظامی - فنی ایران و روسیه در آینده به چه شکل خواهد بود و دو کشور آماده اند درباره چه پروژه های دیگری گفتگو کنند.

وی گفت اجرای قرارداد تحویل سامانه های دفاع هوایی اس 300 با مشکلاتی روبرو شد اما پس از حل و فصل آنها، با موفقیت به اجرا درآمد. این مسئله زمینه ای مناسب را برای گسترش و توسعه همکاری نظامی - فنی جدید بین ایران و روسیه فراهم کرده است به ویژه با توجه به این واقعیت که دو کشور از اهداف و منافع مشترک در منطقه و سیاست بین المللی برخوردارند.

بهمن تصریح کرد با توجه به سطح اعتماد بین ایران و روسیه می توان اجرای پروژه های جدید را بین دو کشور به همراه همکاری های نظامی پیش بینی کرد.

وی گفت طی شش ماه گذشته مذاکراتی فعالانه درمورد خرید تسلیحات دیگر از روسیه توسط ایران از جمله جنگنده های چند منظوره «سوخو 30» و همچنین تانک های پیشرفته «تی 90» بین دو کشور وجود داشته است.

این تحلیلگر ایرانی افزود در ایران تمایل زیادی به ادامه همکاری با روسیه در زمینه نظامی - فنی و خرید تسلیحات بیشتر وجود دارد.

مهدی سنایی سفیر ایران در روسیه اوایل هفته گذشته گفت تحویل سامانه های موشکی اس 300 روسیه به ایران بازتاب اعتماد در همکاری دوجانبه بین تهران و مسکو در عرصه دفاعی است.

پایگاه آمریکایی: پسته؛ جدیدترین عامل اختلاف میان ایران و آمریکا!

پسته به جدیدترین عامل ایجادکننده اختلاف میان ایران و آمریکا تبدیل شده است. وبسایت "ساکرامنتو بی" در مطلبی نوشت: پسته حالا به جدیدترین عاملی تبدیل شده است که به اختلافات ایران و آمریکا دامن می‌زند.

به نوشته این پایگاه اینترنتی، درحالیکه دو کشور برای تعیین سیاست‌های جدید در مباحث مهمی همچون فناوری هسته‌ای با یکدیگر به بحث و جدل مشغولند، تولیدکنندگان پسته در کالیفرنیا مأموریت دیگری دارند. آن‌ها در حال لابی کردن برای ادامه وضع تعرفه‌هایی سنگین بر پسته خام وارداتی از ایران هستند.

ایرانیان امیدوارند تعرفه 241 درصدی که از اواسط دهه 80 قرن گذشته بر پسته این کشور وضع شده است حذف شود؛ معضلی که صادرات پسته ایران را به آمریکا با مشکل روبرو کرده است. مقامات فدرال باید به زودی در این خصوص تصمیم‌گیری کنند.

بازرگانان ایرانی که در آمریکا در حوزه صادرات پسته ایران به آمریکا فعالیت می‌کنند به «کمیسیون تجارت بین‌المللی» این کشور گفته‌اند صنعت پسته ایران حتی در صورت حذف تعرفه کنونی، تنها تأثیری اندک بر بازار آمریکا خواهد داشت. به همین دلیل، مقامات فدرال و تولیدکنندگان پسته در آمریکا نباید نگران پیامدهای حذف این تعرفه سنگین باشند.

به باور یکی از این بازرگانان، رقابت برای بازار مفید است و حالا دیگر شرایط با سال 1985 متفاوت است.

اما مقامات ارشد صنعت پسته آمریکا که روز پنجشنبه در جلسه کمیسیون تجارت بین‌المللی آمریکا حضور یافته بودند، درباره افزایش تأثیر روزافزون ایران بر صنعت جهانی پسته هشدار دادند. آن‌ها معتقدند حذف تعرفه پسته ایران، می‌تواند تولیدکنندگان آمریکایی را با مشکل روبرو کند.

در ادامه این مطلب آمده است: همه بر این نکته صحه می‌گذارند که پس از سال 1985 و وضع تعرفه‌ای سنگین بر پسته ایران، صنعت تولید و عرضه پسته در آمریکا – و به خصوص در کالیفرنیا – شکوفا شد. در سال 1985 تنها 47 هزار هکتار از مزارع آمریکا به کشت و تولید پسته اختصاص داشت. اما بنا بر اعلام کمیسیون تجارت، تا سال 2015 و در حالی که دیگر از پسته ایرانی در آمریکا خبری نبود، این رقم تنها در ایالت کالیفرنیا به 232 هزار و 655 هکتار رسید.

در سال کشاورزی 2014 – 2015، تولید پسته آمریکا از 512 میلیون پوند (232239293.44 کیلوگرم) فراتر رفت. تولیدکنندگان پسته در کالیفرنیا و مقامات این ایالت مدعی هستند کیفیت پسته آن‌ها از کیفیت پسته ایران بهتر است.

کمیسیون پسته کالیفرنیا در سال 1985 مدعی شد ایران با صادرات پسته خود، بازار آمریکا را اشباع کرده است. کمیسیون تجارت بین‌المللی نیز با نظرات آن‌ها موافقت و در سال 1986، تعرفه‌ای سنگین بر پسته ایران وضع کرد. در آن زمان، پسته خام تولید ایران 42 درصد از نیاز بازار آمریکا را تأمین می‌کرد؛ در حالیکه سهم پسته تولیدشده در آمریکا از بازار این کشور 56 درصد بود.

واردات پسته ایران از سال 1987 تا اوایل سال 2000 به طور کامل ممنوع شد. این ممنوعیت در سال 2000 برای مدت کوتاهی لغو شد؛ ولی واردات پسته ایران بار دیگر در سپتامبر سال 2000 ممنوع شد. دولت اوباما این ممنوعیت را در ژانویه سال 2016 لغو کرد. هم‌اکنون سهم تولیدکنندگان پسته آمریکایی از بازار این کشور بیش از 99 درصد است.

گفته می‌شود کمیسیون تجارت بین‌المللی آمریکا تا پایان ماه ژوئن نظر خود را درباره پابرجا ماندن و یا لغو این تعرفه اعلام خواهد کرد.

 

 

کد خبر 625373

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha