به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، مجتبی حیدری، معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی (9 اردیبهشت) درنشست خبری با اصحاب رسانه که در آستانه برگزاری چهاردهمین دوره مسابقات علمی وعملی هنرستان های کشور به میزبانی استان مرکزی برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت ماه شعبان و اعیاد شعبانیه گفت: اهمیت آموزش های فنی و حرفه ای در سند تحول آموزش و پروش به خوبی مشهود است.
وی با اشاره به اینکه در هزاره سوم آموزش و تربیت فنی و حرفه ای فرا راهبرد برای توسعه پایدار و تحقق اهداف و چشم اندازهای کشور است، ادامه داد: اگر بخواهیم جامعه کارآفرین و افرادی صاحب فن و دانش داشته باشیم باید به فنی و حرفه ای توجه ویژه بشود.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش به فرمایشات مقام معظم رهبری نیز در رابطه با آموزش های فنی و حرفه ای اشاره کرد و گفت: رهبر انقلاب در بیانات خود فرمودند ما به علم نیاز داریم ولی به پنجه های کارآفرین بیشتر احتیاج است و باید به آن توجه ویژه بشود.
وی ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش نیز در سند تحول به این بحث پرداخته و تجدید نظر در برنامه درسی بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
حیدری اضافه کرد: در بحث بین الملل هم موضوع آموزش و مهارت به عنوان یک اصل اساسی در آموزش و پرورش است و در کشورهای توسعه یافته نیز باید دانش آموزان درکنار تحصیلات خود در هر رشته ای یک گواهی فنی و حرفه ای داشته باشند.
وی با بیان اینکه این اصل در کشور ما هم سعی می شود که اجرایی شود، ادامه داد: در استان مرکزی ما به این مهم پرداخته ایم و متناسب با شرایط و بازار کار رشته های که زمینه کسب و کار آن ها بیشتر است مورد توجه قرار گرفته است.
معان معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی افزود: یکی از راه کارها و شاخص هایی که می تواند بازخوردی برای میزان کیفیت آموزش و پرورش فراهم کند، فراهم ساختن زمینه های است که دانش آموزان بتوانند توانمندی های خود را به رقابت بگذارند.
تبدیل دانش به عمل و کاربرد آندوخته ها به موقعیت واقعی
حیدری ادامه داد: در نظام آموزشی برای کیفیت بخشیدن به یک برنامه درسی و ارتقاء آن نیازمند بازخورد هستیم که در این راستا مسابقات را با رویکرد تبدیل دانش به عمل و کاربست آموخته ها به موقعیت واقعی برگزار می شود.
وی با بیان اینکه چهاردهمین دوره مسابقات علمی و عملی ویژه فنی و حرفه ای در سه سطح منطقه ای، استانی و کشوری برگزار می شود، افزود: در سطح مناطق تمام هنرجویان هنرستان ها می توانند شرکت کنند و نفرات برتر به مرحله استانی و برترین های این بخش نیز به مرحله کشوری راه می یابند.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی با اشاره به اینکه این دوره از مسابقات در دو بخش تئوری و عملی برگزار می شود، ادامه داد: بخش تئوری این مسابقات در فروردین ماه برگزار شده و بخش عملی نیز 19 اردیبشت به میزبانی استان مرکزی برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه 218 نفر هنرجو به مرحله عملی این دوره از مسابقات راه یافتند، افزود: از این تعداد 140 هنرجوی پسر و 78 نفر دختر هستند.
حیدری اضافه کرد: این مسابقات در 36 رشته برگزار شده که مرحله عملی 33 رشته در استان مرکزی برگزار می شود و سه رشته الکترونیک و مخابرات دریایی، ناوبری و مکانیک دریایی در حاشیه خلیج فارس برگزار می شود.
این مقام مسئول ادامه داد: یکصد داور این مسابقات را داوری و 50 ناظر وزارتی نیز بر روند اجرای این مسابقات نظارت خواهند داشت.
وی خاطر نشان کرد: مسابقات در روز 19 اردیبهشت برگزار و از نفرات برتر نیز در روز بیستم تقدیر می شود.
نظر شما