علم جغرافیا گستره ای از ارزش ها را تداعی می کند که ماهیت جهانی دارد

خبرگزاری شبستان:معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: علم جغرافیا امروزه گستره ای از ارزش ها را تداعی می کند و هنگامی که این ارزش ها پایه و ثبات علمی پیدا می کنند، جامعه آنها را می پذیرد و ماهیت جهانی می یابند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، مجتبی حیدری، معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان مرکزی امروز (9ادریبهشت) در همایش هم اندیشی دبیران جغرافیای استان مرکزی  در اردوگاه امام خمینی (ره) شهرستان خمین گفت: جغرافی یا گیتی شناسی در حقیقت مطالعه روابط بین جوامع متشکل انسانی و محیط زندگی آنهاست.

 

وی خاطر نشان کرد : اساس بالندگی انسان بر اساس تعلیم و تربیت است و معلم می تواند در این رسالت نقش خود را به خوبی ایفا کند.

 

 

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان مرکزی اظهار کرد: وظیفه معلم در این درس شناخت دانش آموزان و استفاده از روش های بازدید علمی به عنوان یک ضرورت و تنوع در شیوه های آموزشی است اما متاسفانه به دلیل بی توجهی به این درس در محیط زیست، بهره برداری نابجا از منابع خدادادی شده است.

 

 

وی گفت: علم جغرافیا علاوه بر این که یک علم مستقل است به عنوان علم میان رشته ای نیز ایفای نقش می کند. یعنی بین علوم اجتماعی و علوم طبیعی و ما به عنوان یک شهروند اگر بخواهیم از تمامی این آلاینده ها و نابسامانی ها بکاهیم باید توجه بیشتر و بهتری به این موضوع مهم داشته باشیم.

 

 

در ادامه این مراسم مدیر آموزش و پرورش خمین گفت: علم جغرافیا  هم جنبه شناختی دارد و هم جنبه زیستی یعنی برای نهادینه شدن ارزش ها در رفتار دنش آموزان باید شناخت دقیقی از دانش آن داشته و بدانیم که حیات انسان به زندگی جانداران دیگر هم وابسته است پس باید در حفظ و حراست از ارزش های زیست محیطی تلاش بسیاری کنیم تا ضمن سالم نگاه داشتن آن شرایط مناسبی را برای زندگی در کره خاکی برای همه فراهم کنیم.

 

 

محمدی گفت: جغرافیا علم روابط متقابل انسان و طبیعت دانست و  طبیعت امکان‌هایی را در اختیار انسان قرار می‌دهد و انسان براساس فرهنگ خود از آنها بهره‌برداری می‌کند.

 

 

در ادامه  برنامه خانم صالحی؛ سرگروه  استانی درس جغرافیا گفت: از ما دبیران انتظار می رود که از طریق درس پژوهی، تهیه محتوای الکترونیکی، روش های تدریس پویا، گردش های علمی و ... این درس را تدریس کنیم تا آموزش آن برای دانش آموزان عینی و جالب شود.

 

 

وی بیان داشت: ما باید نگرش آنها را تغییر دهیم و حس مشارکت و همکاری را در آنها بیافزاییم و همیشه علم را برایشان به روز گردانیم.

 

 

در پایان مؤلفین با ارائه دیدگاه ها و نظرات خود در قبال موضوع اصلی ادامه جلسه را به صورت کارگاهی برگزار  و با توجه به بررسی های  که از طرف دبیران  جغرافیا  در مورد اِشکالات کتاب جدید انجام شده بود توضیحاتی را ارائه و بیان کردند.

 

 

این همایش با حضور اساتید دانشگاه ،دبیران جفرافی استان، سرگروه های آموزشی درس حغرافیا و جمعی از مسؤلان برگزار شد.

 

 

 

کد خبر 625249

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha