تولید ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تنی فولاد در سال ۹۵

خبرگزاری شبستان: بخش معادن در کشورمان با رشد بسیاری در حال حرکت است تا جایی که ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی در سال گذشته به بیش از هفت میلیارد دلار رسید.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران با دارا بودن حدود ۶۸ نوع ماده معدنی (غیرنفتی)، ۳۷ بیلیون تن ذخایر کشف شده و ۵۷ بیلیون تن ذخایر بالقوه در میان ۱۵ قدرت معدنی جهان جای گرفته و یکی از کشورهای غنی از حیث دارایی‌های معدنی به حساب می‌آید. این درحالیست که تولیدات معدنی تنها ۰٫۶ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را تشکیل می‌دهد، بعلاوه معدن کاری در ایران در حال توسعه است. از معادن موجود در کشور ۵۴۲۲ معدن فعال هستند و ۲۰۸۶ معدن نیز فعال نیستند. همچنین ۳۵۹ معدن در حال تجهیز قرار دارد.

 

 این گزارش می افزاید: کشورمان با رشد فزاینده ای در بخش معادن در حال حرکت است تا جایی که امسال یک میلیارد تن ذخیره معدنی در کشور کشف شده است. ایرنا در این زمینه به نقل از اسدالله کشاورز، مدیرکل دفتر امور اکتشافات وزارت صنعت، معدن و تجارت نوشته است: "از ابتدای سال جاری تا پایان اسفندماه، یک میلیارد و 78 میلیون تن ذخیره مهم و اساسی معدنی در سراسر کشور کشف شده است. گواهی کشف این میزان مواد معدنی از سوی وزارت صنعت صادر شده و استان ها نیز در محدوده اختیارهای خود برای کشف مواد معدنی گواهی صادر کرده اند."

 

بنابراین گزارش، بخش معادن در کشورمان با رشد بسیاری در حال حرکت است تا جایی که ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی در سال گذشته به بیش از هفت میلیارد دلار رسید و زنجیره فولاد نیز شاهد رکورد شکنی صادرات شد و در سال 1395 شرکت های فولادی بیش از 6 میلیون و 600 هزار تن از تولیدات خود را روانه بازارهای هدف کردند.

 

سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در این زمینه خبر داده است: "آمارهای گمرک ایران نشان می دهد از فروردین تا پایان اسفند سال گذشته 57 میلیون و 648 هزار و 164 تن انواع محصولات معدنی شامل محصولات زنجیره فولاد، مس، آلومینیوم، سیمان، سرب، روی، فلزات و سنگ های گرانبها، زغال سنگ و کک، انواع فرو، کروم، مولیبدن، تیتان، میکا، نیکل، آنتیموان، انواع سنگ و غیره به ارزش بیش از هفت میلیارد دلار صادر شده است. میزان صادرات محصولات معدنی در سال 95 در مقایسه با سال 94، از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب 38 درصد و 17 درصد رشد داشته است.

 

صادرات این بخش از اقتصاد، سهم 44 درصدی از نظر وزنی و سهم 16 درصدی از نظر ارزشی از کل تجارت خارجی را به دست آورد که بیشترین صادرات از نظر ارزشی، مربوط به زنجیره فولاد و صنایع پایین دستی با 2 میلیارد و 699 میلیون دلار و کمترین میزان مربوط به آنتیموان بوده است. در سال گذشته بیش از 6.6 میلیون تن فولاد صادر شد که این رقم در تاریخ صادرات کشور بی سابقه بوده است. در بخش واردات، 5 میلیون و 892 هزار و 591 تن انواع محصولات معدنی به ارزش 3 میلیارد و 743 میلیون دلار وارد کشور شد که که در مقایسه با مدت مشابه سال 94 از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب 26 درصد و 17 درصد کاهش نشان می دهد.

 

بیشترین حجم واردات از نظر وزنی مربوط به زنجیره فولاد و محصولات پایین دستی با 4 میلیون و 16 هزار و 937 تن و کمترین حجم به زنجیره مولیبدن با 75 تن بوده که از نظر ارزشی، بیشترین واردات مربوط به زنجیره فولاد و صنایع پایین دستی با 2 میلیارد و 533 میلیون دلار و کمترین به زنجیره مولیبدن بوده است. میزان واردات زنجیره فولاد از نظر تناژ و ارزشی نیز به ترتیب کاهش 16 درصدی و 17 درصدی را به ثبت رساند. سهم بخش واردات از تجارت خارجی کشور در سال 95 از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب 18 درصد و 8 درصد بوده است."

 

یادآور می شود: جمهوری اسلامی به عنوان یکی از کشورهای شاخص معدنی جهان محسوب می شود و در بخش های فولاد، آلومینیوم، مس، روی، کروم، سنگ تزیینی و سیمان از مزایای لازم برخوردار است.

کد خبر 625132

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha