«هیهات من الذّله»؛ میراث گرانبهای امام حسین(ع) برای منتظران

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام اکبری با بیان اینکه منتظر زمینه ساز باید رنگ و بوی امام زمانی داشته باشد، گفت: درسی که امام حسین(ع) به ما می‌دهند و در عصر غیبت هم کاربرد دارد، این است که ما زیر بار ذلت و بیعت با یزیدی‌های زمان نرویم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد جواد اکبری، کارشناس مباحث مذهبی در گفت وگو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان که به مناسبت میلاد امام حسین(ع) انجام شد، با اشاره به هدف خروج امام حسین(ع) از مکه و حرکت به سمت کوفه که در سوم شعبان المعظم انجام شد، اظهار کرد: اندیشه سیاسی ائمه اطهار(ع) اندیشه‌ای پویا، در جریان و در حرکت بوده و هیچ گاه مسدود نشده است.

وی افزود: اگر امام سجاد (ع) در یک عصر و برهه‌ای از زمان در مقابل جور زمان، سکوت می‌کند اما حتی شده با دعا این جریان را پویا نگه می‌دارد، امام حسین (ع) هم در عصر خودشان با توجه به معاهده معاویه با امام حسین (ع) سکوت اختیار می‌کردند و این به دلیل احترام به امام مجتبی (ع) بوده است.

راوی بعثه مقام معظم رهبری در کربلای معلی با بیان اینکه در آن زمان یک نقص توسط معاویه صورت گرفت و این موضوع با مرگ او برملا شد، تصریح کرد: با توجه به اینکه امام حسن (ع) و معاویه با یکدیگر عهد و قراری داشتند که بعد از مرگ معاویه خلیفه‌ای انتخاب نشود و اجازه دهند این روند تاریخی در دست ائمه علیهم السلام باشد و آن کسی را که خداوند انتخاب کرده است، اریکه قدرت را در دست بگیرد.

.

 

وی ادامه داد: اما بعد از مردن معاویه نه تنها ورق به سمت اهل بیت(ع) برنگشت بلکه وضعیت بدتر از بد شد، بنی‌امیه اریکه را به منفورترین شخصیت سپردند و امروز کسی در منفور بودن این شخصیت هیچ شک و شبهه‌ای ندارد که آن فرد کسی نبود جز یزید که فردی معلوم‌الحال بود.

حجت‌الاسلام اکبری با بیان اینکه یزید حکومت را به دست گرفت، گفت: با به دست گرفتن حکومت توسط یزید بسیاری از اصول و احکام و ارزش های دین زیر سوال می‌رفت! یزید به اسم پیغمبر(ص) حکومت می‌کرد اما کارهایی انجام می‌داد که دقیقا پیامبر(ص) با آنها جنگیده بود، رفتارهایی همانند شراب‌خواری، میمون‌بازی، قتل نفس، آشکارا گناه کردن از جمله مواردی بود که توسط یزید صورت می‌گرفت، زمانی که سید‌الشهداء(ع) قیام کرد و خواستند از ایشان به نفع یزید بیعت بگیرند، ایشان فرمودند: حساب ما با آنها جداست و ما با یزیدی که چهره خود را برملا کرده است، نمی‌توانیم بیعت کنیم، کسی که شما به عنوان حاکم مدینه از آن صحبت می‌کنید فردی فاسق است و اگر مرا بکشی هم زیر بار شمشیر می‌روم اما زیر بار ذلت نمی‌روم.

راوی کاروان دانشجویی بعثه مقام معظم رهبری در کربلای معلی در توضیح شعار «هیهات من الذله» امام حسین (ع) گفت:‌ شعار امام حسین (ع) این بود که انسان از ذلت و ذلیل شدن دوری کند درسی که امام حسین(ع) به ما در عصر غیبت می‌دهند این است که ما زیر بار ذلت و بیعت با یزیدی‌های زمان نرویم، ایشان می‌فرمایند «کسی که مثل من است با افرادی مثل اینها بیعت نمی‌کند.» در آن زمان حتی برخی از نزدیکان امام(ع) از جمله برادر ایشان محمدابن حنفیه از امام(ع) خواستند تا از شهر مدینه بیرون نروند و گفتند اگر بروید اساس اسلام از هم می‌پاشد و بنی‌هاشم قلع و قم می‌شود، اما امام حسین(ع) در جواب ایشان می‌فرمایند: خروج من از مدینه و حرکت به سمت کوفه، برای این است که می‌خواهم امت را اصلاح کنم و چه موضوعی بدتر از اینکه یزید اریکه قدرت را به دست و جایگاه پیامبر(ص) را گرفته است.

این کارشناس مهدوی با بیان اینکه اسلام مظاهری دارد، تاکید کرد:‌ به پرچم نگاه کنید وقتی حق داشتن پرچم از یک کشوری سلب شود و نمادهای آن کشور از بین رود، آن کشور سقوط می‌کند، برای مثال وقتی در زمان رضاخان  چادر از سر زن‌ها برداشتند، نماد حجاب یک زن ایرانی را غصب کردند و رضاخان با شاه افغانستان و آتاتورک پادشاه ترکیه تصمیم گرفتند تا مظاهر اسلام را از بین ببرند و در مقابل شراب فروشی‌ و پاتوق‌های این چنینی برپا کنند. این یعنی باید مظاهر اسلامی را پاک کرد.

وی ادامه داد: ما اگر قصد داشته باشیم که از اسلام دفاع کنیم باید تکریم شعائر الهی را بکنیم، شیطان پرست‌ها را مشاهده کنید تا چه اندازه نماد و شعائر دارند!

حجت‌الاسلام اکبری تصریح کرد: ما هم گنبد، مناره، حرم و پرچم داریم یا پوشش زنان، لباس یک روحانی همگی شعائر اسلام هستند ما اگر بخواهیم دفاعی انجام دهیم باید از مقدسات خود دفاع کنیم، هر زمان که دیدید مقدسات از چشم یک جوان یک مسلمان بیفتد مثل این است که نمادها سقوط کرده است، شما در منطقه جنگی هر جایی را ببینید که پرچم سقوط کرد آنجا به دست دشمن می‌افتد پس هر جا که پرچم برافراشته شد به این معناست که هنوز نیروها در آن منطقه در حال جولان دادن هستند و ترسی وجود ندارد، ما زمانی باید بترسیم که می‌بینیم شعائر ما را از بین می‌برند و ما هم برای آن ناراحت نیستیم در زمان امام حسین (ع) هم همین اتفاق افتاد!

این کارشناس مهدوی با بیان اینکه امر به معروف یک وظیفه همگانی است، تصریح کرد: مهم‌تر آن است که در پاره‌ای از موارد ما دیگران را به چیزی امر می‌کنیم که خودمان آن را انجام نمی‌دهیم و این بسیار بد است اگر ما به خوبی یک کاری پی برده‌ایم، اول باید خودمان به آن عمل کنیم، امر به معروف باید اول روی خود ما تاثیرگذار باشد ما خود واعظ درونمان را کشته‌ایم اما دوست داریم که صحبت‌هایمان تاثیرگذار هم باشد، حتی اگر کسی شب‌ها نماز شب بخواند علائم و شواهد آن در روز نشان می‌دهد که او کاری ثواب انجام داده است. اگر در گوشه و کنار گناهی هم انجام دهیم دیگران می‌فهمند.

وی تاکید کرد: لذا کسی که می‌خواهد بسترساز ظهور امام زمان (عج) باشد باید خود نیز رنگ و بوی خدایی و امام زمانی بگیرد.

کد خبر 625117

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha