رحمتی، مسئول کمیته تبلیغات و اطلاعرسانی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفتوگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان اظهار کرد: از چند ماه گذشته مباحث مربوط به این کمیته را پیگیری میکردیم. هدفی که سازمان اوقاف طی امسال پیگیری میکرد این بود که مسابقات قرآن در سطح تراز جمهوری اسلامی باشد. با هماهنگی که با ستاد عالی مسابقات انجام شد، سعی کردیم که در سطوح مختلف همافزایی داشته باشیم. یکی از اقداماتی که در این راستا صورت گرفت، راهاندازی کمپین «یک کتاب، یک امت» بود که در شهر تهران اکران شد و به تبلیغ غیرمستقیم مسابقات پرداخت که به مباحث رزق یعنی راه زندگی و سبک زندگی قرآنی اشاره دارد.
وی در ادامه اظهار کرد: امیدواریم این اقدام در ماه مبارک رمضان در سراسر کشور به صورت موفقیت آمیز اکران شود. در کمیته تبلیغات دو کارگروه اصلی داریم که یکی فضاسازی است که به مباحث تبلیغات شهری میپردازد و دیگری هم تبلیغات فضای مصلای امام خمینی(ره). در تبلیغات شهری با هماهنگی سازمان شهرداری تهران و سازمان فرهنگی و هنری شهرداری متناسب با مباحث تبلیغاتی شهر تهران اقداماتی را صورت دادیم.
رحمتی با اشاره به کارگروه اطلاعرسانی در حوزه خبرگزاریها و اطلاعرسانی مطلوب در این باره و بحث فضای مجازی، افزود: با گذشتن چند دوره از مسابقات به آسیبشناسی پرداختیم و دیدیم که مسابقات هنوز به صورت جریان و دغدغه مردم کشور در نیامده است. این در حالی است که برخی دیگر از جشنوارهها همچون فجر، برای مردم دغدغه محسوب میشود و آن را دنبال میکنند. از این رو درصدد این موضوع برآمدیم که این مسابقات به صورت دغدغه درآید که راهکار این خواسته، اکران و اجرای کمپین تبلیغاتی بود.
وی در ادامه توضیحاتش گفت: این کمپین یک مولفه دیداری و شنیداری دارد که از پایههای اصلی آن رسانه ملی بود. در حوزه رسانه ملی از ماهها قبل جلساتی برگزار شد که یکی از آن جلسات با حضور رئیس رسانه ملی در سازمان اوقاف برپا شده بود. همچنین معاونان و رؤسای شبکههای سیما نیز حضور داشتند. امسال برای نخستین بار دفترچهای را با توجه به برنامههای کنداکتور صدا و سیما طراحی کردیم و به رسانه ملی دادیم که هر کدام از برنامهها با توجه به توانمندی که داشتند به بحث تبلیغ مسابقات کمک کردند. استودیوی شیشهای که برنامه زنده پخش میکند نیز از برکات همان جلسات است. فعالیتهای مطلوبی در تعامل با رسانه ملی صورت گرفت.
وی با اشاره به دغدغهای که مسئولان برای تحتالشعاع قرار گرفتن مسابقات از سوی انتخابات داشتند، افزود: از یک ماه پیش از عید با رسانهها نامهنگاری کردیم تا خبرنگاران خود را برای پوشش اخبار معرفی کنند و تعامل خوبی برقرار شد. نزدیک به 200 کارت برای خبرنگاران صادر شد. در حوزه رسانههای مکتوب نیز شاید 80 ـ 85 رسانه یا 170 خبرنگار به فعالیت مشغول شدند.
رحمتی در ادامه بیان کرد: آنچه امسال به دنبال تحقق آن بودیم، انتشار اخبار در فضای مجازی بود که از سایتها و رسانههای فعال در عرصه فضای مجازی کمک گرفتیم و کانالها را شناسایی کردیم. امسال رشد خوبی نسبت به سال گذشته داشتیم. همچنین در حوزه فضای مجازی بحث پخش زنده آپارات و اینستاگرام را داریم. طی دو، سه روز پیش از اسکاتلند پیغامی به دست ما رسید که گفته شده بود تلویزیون جمهوری اسلامی ایران در این کشور تحریم است و از طریق آپارات و اینستاگرام اخبار مسابقات را پیگیری میکنند.
وی در مقایسه این دوره با سالهای قبل عنوان کرد: امسال شور بسیاری در عرصه مسابقات مشاهده شد. امسال موفق شدیم با همکاری موسسه اوج برای نخستین بار از صحنهها و دکورهای مختلف و متفاوتی بهره بگیریم تا مخاطب خسته نشود و تولیدات رسانهای موثری داشته باشیم.
رحمتی همچنین از سه موضوع در حوزه اوقاف یاد و اظهار کرد: قرآن، وقف و موقوفات که در حال احیا است و اگر صورت گیرد در تشکیل تمدن اسلام کمک بسیاری میکند دومین موضوع و بقاع متبرکه سومین موضوع است که به فرموده رهبر معظم انقلاب دلها را به سوی این مراکز جذب میکند.
وی تاکید کرد: از طریق ریلی که برای مسابقات گذاشته شده است، در این سه حوزه گامهای خوبی برداشته خواهد شد. درصدد هستیم با همکاری رسانهها در این سه بعد همافزایی بیشتری داشته باشیم. از رسانهها نیز درخواست داریم که به کمک ما بیایند و پرچم قرآن را بالا نگه دارند.
نظر شما