برگزاری نکوداشت هنرمندان و معماران کویر/ معماری همساز با اقلیم آران و بیدگل، از کم نظیرترین سبک های معماری ایرانی اسلامی است

خبرگزاری شبستان: نخستین همایش نکوداشت هنرمندان و معماران کویر با عنوان«روزگاری از روایت های معماری» در شهرستان آران و بیدگل برگزار می شود.

دکتر زهرا دانش آرانی دبیر همایش «روزگاری از روایت های معماری» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: آران و بیدگل با معماری اصیل و همساز با اقلیم خود یکی از کم نظیرترین انواع سبک های معماری اصیل ایرانی اسلامی را به خود اختصاص داده است و آفرینندگان این آثار و بناها با این سبک معماری قابل تقدیر و ستایش اند.

وی افزود: بر همین مبنا، نخستین همایش نکوداشت هنرمندان و معماران کویر با عنوان «روزگاری از روایت های معماری» پنج شنبه ۷ اردیبهشت ماه ساعت ۲۰ در زورخانه باستانی حضرت ابوالفضل(ع) آران و بیدگل برگزار می شود.

این استاد معماری دانشگاه خاطر نشان کرد: جرقه این همایش از پویشی کاملا مردمی که با هدف حفظ و احیای آثار در حال فراموشی و نابودی آران و بیدگل تشکیل شد، زده شد و دوست داران معماری سنتی در این پویش تصمیم گرفتند در قالب نکوداشتی از هنرمندانی که در عرصه حفظ و احیای شاکله تاریخی و معماری اصیل سنتی و اسلامی این شهرستان نقش داشتند تقدیر شود.

دانش آرانی افزود: برخی نهادهای دولتی از جمله اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری و شورای شهر آران و بیدگل و برخی مؤسسات مردم نهاد هم این پویش را همیاری کردند.

دبیر همایش «روزگاری از روایت های معماری» اظهار داشت: در این همایش از خانواده ۱۸ هنرمند متوفّی و ۳۲ تن از هنرمندان معاصر که در خاندان های مختلف نسل به نسل کار معماری ایرانی اسلامی و ساخت و ساز هنری را به بهترین وجه داشتند تقدیر خواهد شد.

زهرا دانش افزود: در یک دسته بندی کلی، این هنرمندان گروه های استاد و شاگردی، طیف خاص هنرمندان سنتی و معماران جوانی  که در حوزه سنتی فعال هستند را در بر می گیرد.

وی خاطر نشان کرد:  عموماً این معمارها با مصالح بوم آورد و محلی، زیباترین طاق و قوس و بناهای عام المنفعه همچون حمام ها، آب انبارها، مدارس و اماکن مذهبی و معنوی همچون مساجد، امامزاده ها را به سبک و سیاق منحصر به فرد خود که هر یک مهر و امضای خاص خود را نیز داشتند، آفریده اند.

این دانش آموخته دکترای تخصصی معماری با اشاره به اینکه روز به روز هویت قدیمی خود را در دنیای مدرنیته امروز از دست می دهیم خاطر نشان کرد: معماری امروز دچار التقاط و آشفتگی شده و جوابگوی هویت اصیل ما نیست، این در حالی است که معماری اصیل ایرانی اسلامی از سوی سایر کشورها برداشت و گرته برداری می شود.

دانش معماری سنتی را سرشار از تازگی و طراوت خواند و ابراز امیدواری کرد: این گونه همایش ها سبب باززنده سازی بخشی از معماری سنتی ما شود و این میراث گران بها را که به امانت در دست ماست به آیندگان انتقال دهیم.

شهرستان آران و بیدگل در شمالی ترین نقطه استان اصفهان و ۲۱۵ کیلومتری مرکز این استان واقع شده و با حدود ۱۴۰ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور پس از کاشان رتبه دوم استان را از این نظر دارد.

کد خبر 624997

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • محمد هادی IR ۱۹:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
    0 0
    خداراحمدوسپاس به جای آورده وبه خودمی بالیم که:هستندولی شناسان گویا دراین ولایت.