حضور ایران و حزب‌الله در سوریه به درخواست دمشق/تاکید ۵+۱ بر بازگشت ایران به اقتصاد جهانی

خبرگزاری شبستان: حضور ایران و حزب‌الله در سوریه به درخواست دمشق، اکثر آمریکایی‌ها از برجام حمایت می‌کنند، تاکید ۵+۱ بر بازگشت ایران به اقتصاد جهانی از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: حضور ایران و حزب‌الله در سوریه به درخواست دمشق، اکثر آمریکایی‌ها از برجام حمایت می‌کنند، تاکید ۵+۱ بر بازگشت ایران به اقتصاد جهانی از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

پاسخ لاوروف به الجبیر: ایران و حزب‌الله به درخواست دمشق در سوریه حضور دارند

وزیر خارجه روسیه که روز چهارشنبه میزبان همتای عربستانی‌اش بود گفت که دیدگاه‌های دو کشور درباره ایران و سوریه با یکدیگر همخوانی ندارد.

طبق گزارش شبکه خبری راشاتودی، «عادل الجبیر»، وزیر خارجه عربستان در یک کنفرانس خبری مشترک با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفت که ریاض با حضور نیروهای ایران و حزب‌الله لبنان در سوریه مخالف است.

الجبیر گفت: «ما معتقدیم که آنها (ایران و حزب‌الله) هیچ جایی در سوریه یا در سایر نقاط دنیا ندارند. این گروه‌ها اوضاع کشورهای عراق، سوریه، لبنان، کشورهای خلیج (فارس) و یمن را تحت تأثیر قرار می‌دهند. حزب‌الله در حال انجام عملیات‌های خودش در نقاط مختلف خاورمیانه است و از برنامه‌های ایران تبعیت می‌کند.»

وزیر خارجه عربستان در ادامه اضافه کرد: «ما خواستار پایان دادن به دخالت ایران در منطقه هستیم.»

لاوروف با خاطرنشان کردن اینکه که ایران و حزب‌الله به درخواست رسمی بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه در این کشور حضور دارند با ادعاهای الجبیر مخالفت کرد.

لاوروف گفت: «ما حزب‌الله را سازمان تروریستی نمی‌دانیم. ما معتقدیم که هر دوی آنها (ایران و حزب‌الله) - همانند نیروی هوایی روسیه - پس از درخواست دولت قانونی سوریه به این کشور آمدند.»

دیپلمات ارشد روس تأکید کرد: «ما می‌دانیم که رویکردهای ما (روسیه و عربستان) با یکدیگر سازگار نیست، اما اطمینان داریم که برای حل این بحران، به حضور تمامی گروه‌های سوری بدون استثنا و تمامی بازیگران بین‌المللی اثرگذار بر این طرف‌ها نیاز داریم.»

به نوشته راشاتودی، وزرای خارجه دو کشور توافق کردند که ایران یکی از ضمانت‌کنندگان آتش‌بس در سوریه، به نحو مشخص شده در توافق آستانه است.

اکثر آمریکایی‌ها از برجام حمایت می‌کنند

نظرسنجی جدید «مورنینگ کانسالت/پولتیکو» نشان می‌دهد که حمایت مردمی از توافق هسته‌ای ایران پس از آنکه دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که این کشور به توافق برجام پایبند است، رو به افزایش گذاشته است.

بنا بر این گزارش، در این نظرسنجی که چند روز پس از آن انجام شد که دولت آمریکا اعلام کرد تعلیق تحریم‌های ایران را تمدید می‌کند.

بر این اساس، 56 درصد از رأی‌دهندگان ثبت شده اعلام کردند که از توافق برجام حمایت می‌کنند در حالی که در ماه آگوست سال 2016 این رقم 49 درصد به ثبت رسیده بود. علاوه براین در ماه آگوست سال 2015 میلادی تنها 36 درصد اعلام کرده بودند که از این توافق حمایت می‌کنند.

با این وجود نتایج این نظرسنجی نشان داد که از هر 10 نفر دست‌کم 3 نفر همچنان با توافق هسته‌ای ایران (برجام) مخالف هستند.

این نظرسنجی نشان می‌دهد که جمهوریخواهان بیشترین میزان حمایت را از توافق هسته‌ای برجام دارند؛ توافقی که از زمان امضای آن در ماه جولای سال 2015 میلادی تا کنون با انتقاد شدید قانونگذاران جمهوریخواه مواجه بوده است.

در این میان، 53 درصد از رأی‌دهندگان جمهوریخواه اعلام کردند از برجام حمایت می‌کنند. این رقم در تابستان گذشته 37 درصد به ثبت رسیده بود و در ماه‌های اولیه پس از امضای برجام این رقم تنها 10 درصد بود.

مهر:

محکومیت یک ایرانی در امارات به جرم تلاش برای ارسال ژنراتور برق

«دِیلی استار» در گزارشی اعلام کرد که کشور امارات یک ایرانی را به جرم نقض تحریم ها به ۱۰ سال زندان محکوم کرده است.

بر اساس اعلام این رسانه، دادگاهی در ابوظبی امروز یک ایرانی را به اتهام تلاش برای ارسال یک ژنراتور برق به ایران بر خلاف تحریم های ضدایرانی به تحمل ۱۰ سال حبس و اخراج از این کشور متهم کرده است.

«وام» (WAM)، خبرگزاری رسمی امارات با انتشار گزارشی در این باره نوشت: دادگاه تجدیدنظر در ابوظبی این فرد را (بدون ذکر نام وی) به اتهام تلاش برای ارسال یک ژنراتور برق به ایران بر خلاف تحریم های هسته ایِ این کشور مجرم شناخته است.

لازم به ذکر است، بر اساس توافق هسته ایِ ۱۴ جولای سال ۲۰۱۵ (۲۳ تیرماه ۱۳۹۴) میان ایران و کشورهای ۱+۵ موسوم به «برجام» (JCPOA) که در تاریخ ۱۶ ژانویه سال ۲۰۱۶ میلادی فرایند اجرائی شدن آن آغاز گردید، تمام تحریم های ظالمانه غرب علیه برنامه صلح آمیز هسته ای ایران لغو شده است.

اینترفکس: وزرای دفاع روسیه، ایران و ترکیه در مسکو دیدار می‌ کنند

منابع خبری اعلام کردند که وزرای دفاع روسیه، ایران و ترکیه امروز در مسکو دیدار خواهند کرد.

خبرگزاری اینترفکس به نقل از برخی منابع اعلام کرد که وزرای دفاع سه کشور ایران، روسیه و ترکیه قرار است در مسکو با یکدیگر دیدار کنند.

لازم به ذکر است، در ششمین نشست امنیت بین المللی در مسکو حدود ۷۰۰ شرکت کننده از جمله اعضای هیأت های نمایندگی از حدود ۸۰ کشور شرکت دارند.

همچنین قرار است، وزیر دفاع ایران نیز در این نشست به ایراد سخنرانی بپردازد.

۵+۱ بر بازگشت ایران به اقتصاد جهانی تاکید دارد

«ولادیمیر ورونکوف» نماینده روسیه در وین گفت: ۶ گروه حاضر در مذاکرات هسته ای ایران اعلام کرده اند که آماده ادامه و تکمیل کار برای بازگشت ایران به اقتصاد جهانی هستند.

ورونکوف این اظهارات را در مصاحبه با خبرگزاری تاس در توضیح جلسه روز سه شنبه کمیسیون مشترک برجام در وین بیان داشت.

ورونکوف در توضیح نشست روز سه شنبه گفت: شرکت کنندگان در کمیسیون مشترک برجام درباره تنظیم سیستم بانکی برای روح بخشیدن به فعالیت های اقتصادی در ایران در حالیکه جامعه اقتصادی منافع زیادی در ایران دارد گفتگو کردند. شرکت کنندگان متفق القول بودند که سیستم بانکی موجود برای بازار ایران انعطاف زیادی نداشته و چندان هم قابل اعتماد نیست بنابراین کمیسیون مشترک برجام باید گام های بیشتری بردارد.

این دیپلمات روس درباره تاسیسات اراک نیز سخن گفته و عنوان داشت که کشورهای ۱+۵ آماده همکاری با ایران برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای هستند.

در همین رابطه وزارت خارجه روسیه،‌ شامگاه سه شنبه در پایان نشست وین در باره برنامه جامع اقدام  مشترک موسوم به بر جام اعلام کرد امضاکنندگان این توافق هسته ای به تعهدات خود پایبندند.

بر پایه این بیانیه، اعضای کمیسیون مشترک در فضایی سازنده درباره برجام و اجرای آن رایزنی کردند و همه طرفین تعهد کردند تا در راستای اجرای موارد این توافق بکوشند.

در این بیانیه بر دسترسی ایران به تجارت جهانی و همکاری های اقتصادی در امور مالی تاکید شده و بر آمادگی طرفین جهت اقدامات بیشتر در برداشتن موانع موجود برای پیوستن ایران به اقتصاد جهانی تصریح شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان:

درخواست واشنگتن از ایران و روسیه برای آغاز مذاکرات ژنو درباره سوریه

«مارک تونر» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روز چهارشنبه از ایران و روسیه خواست مذاکرات ژنو درباره سوریه را آغاز کنند.

وی همچنین از اقدام جنگنده‌های ترکیه در بمباران مواضع گروه پ‌ ک‌ ک در منطقه شمال عراق و شمال سوریه حمایت کرد و با بیان اینکه آمریکا پ ‌ک ‌ک را گروه تروریستی می ‌داند گفت: واشنگتن معتقد است که ترکیه حق محافظت از مرزهای خودش را دارد.

تونر با بیان اینکه گزارش وزارت خارجه آمریکا با مشورت سایر نهادها تنظیم شده بود افزود: این وزارتخانه اختلافی با سایر نهادها درباره مسائل پیرامون ایران ندارد.

تونر تصریح کرد تیلرسون با ترامپ دیدار و با وی درباره ایران رایزنی کرده است.

سی‌ان‌بی‌سی: مسیر دشوار ترامپ برای لغو توافق هسته‌ای

وبسایت شبکه تلویزیونی سی‌ان‌بی‌سی آمریکا در مطلبی نوشت: در حالی که هنوز 100 روز از آغاز به کار دونالد ترامپ در کاخ سفید نگذشته است، دولت آمریکا علاوه بر متمرکز شدن بر ایران و اعمال تحریم های جدید علیه این کشور، در حال حاضر روند تجدیدنظر در خصوص توافق هسته ای تهران و کشورهای 1+5 را نیز آغاز کرده است.

این اقدام یکی از جدی ترین گام های دولت ترامپ به سمت فروپاشی توافق هسته ای است. در حال حاضر واشنگتن در حال بررسی توافق هسته ای ایران از این زاویه است که آیا این توافق در جهت منافع ملی آمریکا بوده است یا خیر.

اما با توجه به این امر که ایران تاکنون به تمامی تعهدات خود در قبال توافق هسته ای پایبند بوده است، هرگونه تلاش واشنگتن برای عقب نشینی از این توافق بدون هیچ دلیل مشخصی از سوی سازمان ملل غیرقانونی شمرده خواهد شد و روابط دیپلماتیک و تجاری آمریکا با برخی از نزدیک‌ترین متحدانش را متزلزل خواهد کرد؛ چراکه ترامپ ادامه پایبندی آمریکا به توافق هسته‌ای ایران را به مسائلی گره زده است که اساساً در متن توافق هیچ اشاره‌ای به آنها نشده است.‌

در ادامه این مطلب آمده است: آمریکا نسبت به دیگر کشورهای غربی همواره مواضع سرسختانه تری در قبال ایران اتخاذ کرده است. پیشینه تحریم های واشنگتن علیه تهران به سال 1979 باز می گردد. از سال 2006 سازمان ملل نیز با وجود صلح‌آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران تحریم های جدیدی را علیه این کشور وضع کرد تا اینکه سرانجام در سال 2015 با انعقاد توافق هسته ای، سازمان ملل، آمریکا و دیگر کشورهای غربی متعهد شدند تحریم ها علیه ایران را در قبال محدود شدن فعالیت های هسته ای این کشور لغو کنند.

با این حال علیرغم پایبندی ایران به این توافق که در گزارش اخیر وزارت خارجه آمریکا نیز بر آن تاکید شده، واشنگتن از ماه گذشته تحریم های جدیدی را علیه این کشور اعمال کرده است.

موضع ترامپ در قبال این توافق از آغاز سرسختانه بود. وی مدعی است آمریکا می بایست علاوه بر محدود کردن فعالیت های هسته ای تهران، مسائل مرتبط با حقوق بشر، تروریسم و نفوذ ایران در منطقه خاورمیانه را نیز به شروط توافق هسته ای اضافه می کرد؛ به همین دلیل مدعی است توافق فعلی ایرادات بزرگی دارد و نیازمند تجدیدنظر است.

اما واقعیت آن است که واشنگتن تنها به بهانه پایبند نبودن تهران به اجرای برجام می تواند از توافق هسته ای کنار بکشد و به عنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت هرگونه طرح لغو تحریم ها علیه تهران را وتو کند. چراکه هیچ یک از دلایلی که دولت ترامپ برای کنار کشیدن از برجام به آنها استناد می‌کند، در متن توافق هسته‌ای مورد اشاره قرار نگرفته‌اند. به بیان دیگر، دولت ترامپ در حالیکه پایبندی ایران به مفاد توافق هسته‌ای را در گزارش اخیر خود به کنگره تایید کرده نمی‌تواند به دلایل دیگری مانند برنامه موشکی، حمایت از تروریسم (مقاومت)، نقض حقوق بشر و رفتار تهدیدآمیز منطقه‌ای که هیچ صحبتی در متن برجام درمورد آنها نشده، از این توافق خارج شود.

حال چنانچه دولت آمریکا اصرار بر کناره‌گیری از برجام داشته باشد، این امر برای آمریکا پیامدهای جدی در پی خواهد داشت. ممکن است دیگر کشورهای 1+5 واشنگتن را مقصر فروپاشی توافق هسته ای بدانند و آمریکا در اذهان دیگر کشورها دولتی متقلب جلوه کند. همچنین کنار کشیدن از توافق هسته ای به بهانه واهی پایبند نبودن تهران به تعهداتش، به روابط تجاری آمریکا با متحدان اروپایی، چین و روسیه نیز به شدت لطمه خواهد زد.

علاوه بر این، فروپاشی این توافق منافع تجاری شرکت‌های بزرگ بین‌المللی که اکنون فرصتی برای حضور در بازار ایران یافته‌اند را نیز به خطر خواهند انداخت.

 

کد خبر 624942

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha