اجرای تئاتر در مساجد یقینا موثر است

خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام فضعلی معتقد است، اجرای تئاتر در مساجد می تواند نوجوانان و جوانان را جذب و اخلاق، ایمان و سبک زندگی آنها را بیمه کند.

حجت‌الاسلام نبی الله فضلعلی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های خواجه نصیر و شهید رجایی به بهانه برگزاری دوازدهمین جشنواره مردمی تئاتر بچه های مسجد در پاسخ به این سوال که برگزاری تئاتر در مساجد تا چه اندازه می تواند به جذب بچه ها به مساجد کمک کند، به خبرنگار شبستان گفت: بنده سه سال است که امام جماعت مسجدی در کنار دانشگاه علم و صنعت با نام مسجد آل محمد هستم. یک سال است که به این جمع بندی رسیدیم که باید برای جذب نونهالان فکری کنیم و دنبال راهی بودیم. با طرح این پرسش، به ذهنم آمد که راه حلی پیدا شد و آن اجرای تئاتر و برنامه های اینچنینی در سطح مسجد است که می تواند بچه ها را جذب کند. وقتی بچه ها متصل به مسجد شوند، بیمه می شوند.

 

حجت الاسلام فضلعلی ادامه داد: وقتی بچه ها در مسجد رفت و آمد داشته باشند و معنویت و ایمان شان را از مسجد بگیرند، در سنین بالا که به دنیای فضای مجازی، ماهواره و اینترنت راه پیدا می کنند، زمین نمی خورند و دین شان را از دست نمی دهند. بچه هایی که با مسجد مرتبط هستند خوشبختانه این ویژگی را داشتند و دارند. ما می توانیم از طریق اجرای تئاتر در مساجد، بچه ها را جذب مسجد کنیم.

 

وی در پاسخ به این سوال که اجرای تئاتر در مساجد باید چگونه باشد که به قداست مسجد لطمه ای وارد نکند، اظهار داشت: اجرای تئاتر در مساجد باید در ساعات نماز و شلوغی مسجد نباشد، بلکه باید در ساعات خلوت بین روز، قبل از نماز و بعد از نماز باشد. اجرای تئاتر در مساجد باید در ساعاتی باشد که مردم حضور چشمگیری نداشته باشند. شاید اجرای برنامه در این ساعات بهتر و راحت تر باشد.

 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های خواجه نصیر و شهید رجایی بیان کرد: امام جماعت می تواند برای مردم جا بیندازد که بچه هایی که به مسجد می آیند و تئاتر اجرا می کنند، بچه های خودمان هستند و ما می خواهیم با این هنرها و هنرمندی ها بچه های شما را جذب کنیم. یکی از راه های جذب بچه ها هم اجرای تئاتر است. پدر و مادرها وقتی این را از زبان امام جماعت مسجد بشنوند موافقت و همکاری می کنند و یقینا خوششان می آید. شاید در دل جمعیت افراد انگشت شماری خوششان نیاید که آنها را می توان توجیه و قانع کرد. به هر حال طرح این سوال کاملا بجاست. کسانی که آمادگی و انگیزه اجرای تئاتر در مساجد را نداردند، اقدام کنند و این هنرمندی را در مسجدشان داشته باشند. یقینا بنده در آینده این کار را در مسجد آل محمد انجام خواهم داد.

 

حجت الاسلام فضلعلی در پاسخ به این سوال که اجرای تئاتر در مساجد تا چه اندازه در بهینه کردن اوقات فراغت بچه ها موثر است، تصریح کرد: بچه هایی که با احکام شرعی و  راه های مباح و حلال به مسجد بیایند، بچه هایی که به هر طریقی حتی از راه تئاتر به مسجد بیایند، با امام جماعت ارتباط پیدا می کنند. این بچه ها با برنامه‌های فرهنگی مسجد، کانون قرآن و مداحی ها، بیان احکام و اخلاق گره می خورند. بدین ترتیب بچه ها با مسجد اتصال پیدا می کنند و بیمه می شوند. آنها در ایمان، اخلاق، کسب ادب  و آداب زندگی و سبک زندگی صحیح بیمه می شوند.

 

وی خاطرنشان کرد: وقتی نونهالی با سبک صحیح زندگی مسلمانی آشنا شود حتی اگر در خانواده ای باشد که پدر و مادر آن جور که باید نباشند، می تواند راه جدید و صحیح را یاد بگیرد و حتی در مرحله بالاتر به والدین تذکر دهد که پدر و مادر دروغ گفتن و غیبت کردن بد است، نگاه آنچنانی بد است. این بچه ها می توانند پوشش، حجاب و عفاف را به پدر و مادرهایشان تذکر دهند. ما اینها را دیدیم و می توانیم بیشتر شاهد باشیم.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه برگزاری تئاتر در مساجد نه احتمالا بلکه یقینا موثر است، عنوان کرد: بچه ها دنبال هنر می گردند و به هنر علاقه مند هستند. یکی از هنرها تئاتر است. بچه ها به سرود و ورزش هم علاقه دارند. بچه ها به چیزهایی که استعدادشان از طریق آن شکوفا می شود، علاقه نشان می دهند و جذب می شوند. باید نه به این مقدار بلکه بیش از این به فکر بچه ها باشیم. نکند که مساجد ما از حضور بچه ها و نونهال ها خالی شود. این ضربه مهلکی در آینده به جامعه و مملکت ما وارد خواهد کرد. همه اعم از پدر و مادرها، ائمه جماعات و هیئت امنای مساجد باید همت به خرج دهند که پای بچه هایشان را به مسجد باز کنند.

 


گفتگو از مریم داوری

کد خبر 624816

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha