زهرا ساعی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان در خصوص ضرورت و اهمیت نامگذاری امسال به عنوان سال اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید گفت: مقام معظم رهبری از دهه 80 به موضوع اقتصاد در نامگذاری سال ها تاکید و اشاره دارند که این امر بیانگر ضرورت و اهمیت مسئله اقتصاد در کشور است.
وی بیان کرد: نامگذاری سال به عنوان اقتصاد مقاومتی نشان می دهد که کشور ما نیاز به یک نگاه نو و جدید در حوزه اقتصاد دارد یعنی یک تغییر رویکردی از آن جهت که بتواند با یک برنامه ریزی بسیار خوب و قوی پیش برود.
ساعی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری به دو مقوله اشتغال و تولید در کنار اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: تحقق این امر یک همت جمعی را می طلبد، هرچند دولت هم در دو حوزه دیپلماسی و اقتصادی اقدامات خوبی انجام داده است، ما در دولت تدبیر و امید تیم دیپلماسی بسیار قوی داشتیم. خوشبختانه دولت در بحث برجام و برداشتن تحریم ها تا حدود زیادی توانست موفق عمل کند. همچنین در حوزه اقتصادی با توجه به اینکه عمده اقتصاد کشور ما بر پایه فروش نفت تأمین می شود، فروش این محصول اقدام بسیار مهمی بود.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه بسیاری از اختلاس های صورت گرفته به دلیل وجود دلالی های موجود در حوزه نفتی بود، اذعان کرد: در دولت قبل برای فروش نفت می بایست چند کشور را واسطه قرار می دادیم تا با قیمت پایین آن را به فروش برسانیم. همچنین برای دریافت پولش با مشکلات زیادی روبرو بودیم حتی با بسیاری از بانک های معتبر جهان مبادلات بانکی نداشتیم، بنابراین می توان گفت نتیجه اقدامات تیم دیپلماسی دولت ،کمک زیادی به حوزه اقتصادی کشور کرد.
وی با بیان اینکه حل مشکلات اقتصادی برای دولت یازدهم بسیار مهم بود، بیان کرد: چون میزان نرخ تورم و آمار بیکاری بالا و رشد اقتصادی پایین بود لذا می طلبید که دولت در این زمینه اقداماتی را انجام دهد.
ساعی در ادامه خاطرنشان کرد: گزارش های اخیر بانک جهانی و صندوق بین المللی پول به طور واضح و شفاف اذعان کرده که با توجه به پایین آمدن قیمت نفت از اواخر دولت دهم و آغاز دولت یازدهم (از 120 دلار به 30 دلار) مدیریت اقتصاد کشور با این شرایط بسیار سخت بود. آنها اظهار کردند ما تعجب کردیم در هیچ کدام از فرمول های اقتصادی دنیا نمی گنجد که دولت بتواند سیاست اقتصادی کشور را در این چند سال مدیریت کند. اینها هم توفیقات خوبی است که دولت یازدهم به آن دست یافته است.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه استراتژی و راهبرد ما در کشور با هدف رشد و توسعه اقتصادی بنا شده است، افزود: یعنی هم حوزه دیپلماسی و هم حوزه های مختلف دیگر کار خود را بر اساس سند اقتصاد پیش می برند لذا ما باید سعی کنیم در بحث زیرساخت ها و رشد بیکاری بر این مشکلات فایق آییم.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری هم الگوی اقتصادی را به ما ارایه دادند، اقتصادی که مبتنی بر ظرفیت های درونی و با کمک گرفتن از ظرفیت های بیرونی باشد. این یک الگوی شفاف و خوب است که اگر بخواهیم کارهای خود را با برنامه ریزی های این 4 سال انجام دهیم ،مطمئنا بسیاری از مشکلات کشور حل خواهد شد البته این حلقه نباید قطع شود. اقدامات خوبی هم صورت گرفته لذا ما بر همین مبنا امیدواریم در دولت بعد هم همین برنامه ها با نگاه توسعه محور پیاده شود.
وی در ادامه اظهار کرد: رویکرد و نگاه دولت ها باید توسعه محور باشد نه اینکه در حوزه هایی که اصلا نیاز به سرمایه گذاری نیست ،بیاییم سرمایه گذاری کنیم که در این صورت نه تنها به نفع کشور بلکه به ضرر جامعه هم خواهد بود.
ساعی با بیان اینکه دولت یازدهم اقدامات خوبی در حوزه بیمه سلامت داشته است، اذعان کرد: باید از دستاوردهای دولت دفاع کنیم ،چون ما طرفدار نگاه توسعه محور هستیم لذا نباید با اقدامات اشتباه مشکلات را افزایش و کشور را دچار تحریم کنیم و در حوزه روابط بین الملل بایکوت شویم.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: با ادامه اقدامات سال گذشته می توانیم شعار امسال را محقق کنیم.
نظر شما