به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، امروز "یان بیگز"سفیر استرالیا در ایران و هیات همراه با اعضا و مدیرعامل انجمن دوستی ایران و استرالیا امروز ۴ اردیبهشت در موزه فرش رسام عرب زاده دیدار و به گفت و گو پرداختند.
بر اساس این گزارش سفیر استرالیا و همراهانش ابتدای ورود به بازدید از گالری های فرش های قدیمی و نفیس موزه فرش رسام عرب زاده پرداختند.
در ادامه این جلسه "یان بیگز" و سعید محمدزاده اکبری مدیر مسئول هفته دوستی ایران و استرالیا درباره برنامه های طراحی شده برای اجرا در هفته دوستی ایران و استرالیا به گفت و گو پرداختند.
سعید محمدزاده اکبری مدیرمسئول هفته دوستی ایران و استرالیا ، در توضیح چگونگی برگزاری هفته دوستی ایران و استرالیا گفت: هفته دوستی ایران و استرالیا در چهار بخش اقتصادی، ورزشی، گردشگری و هنری برگزار می شود و مجموع فعالیت ها در بخش های مختلف به انجام رسیده و در زمان مشخصی اجرا می شود. بخش هنری این رویداد شامل اتفاق هایی چون پخش فیلم های سینمایی، برگزاری کنسرت های موسیقی و هنرهای تجسمی برگزار می شود.
وی افزود:یک تور بزرگ گردشگری داریم که حدود 400نفر در آن شرکت می کنند و پرواز مستقیم از دو همه این برنامه ها مصادف می شود با سپتامبر 2017، شهریور 96 ، یک نمایشگاه بزرگ داریم و پاویونی می گیریم در استرالیا که وزارت خانه ها و سازمان های ایرانی شرکت می کنند. مذاکرات پیشرفته داریم که صاحبان کارخانجات مهم و عمده را به استرالیا می بریم تا با طرف های استرالیایی مذاکرات رودررو داشته باشند.
اکبری در ادامه توضیح داد:یک فستیوال موسیقی داریم که شامل برگزاری کنسرت خوانندگان پاپ و سنتی می شودبا چند نفر از خوانندگان مذاکره کرده ایم. همچنین یک فستیوال فیلم داریم که شامل اکران فیلم های برتر ایرانی با حضور کارگردانان و هنرمندان است. یک مسابقه ورزشی بین تیم ملی چوگان بانوان ایران و تیم ملی چوگان بانوان استرالیا و در این زمینه هماهنگی هایی نیز با فدراسیون صورت گرفته است.
مدیرمسئول هفته دوستی ایران و استرالیا تصریح کرد: بحث خواهر خواندگی بین تهران و ملبورن چند سالی است مطرح است که البته ممکن است به جای تهران، مشهد، تبریز، شیراز یا اصفهان صاحب این عنوان شوند و این مهم در سه مرحله انجام می شود. ابتدا تعدادی کارشناس به استرالیا می فرستیم تا بروند و مذاکراتی انجام بدهند تا بعد معاونان شهردار را بفرستیم آنجا و در مرحله آخر شهرداران شهرهای بزرگ را بفرستیم تا بروند و باشهرداران آنجا مذاکره کنند.
وی افزود:هدف اصلی ما این است که روابط تجاری فرهنگی و اجتماعی را با کشورهایی (مثل استرالیا)که به علت تحریم ها روابطشان با ایران محدود و یا قطع شده بوده را توسعه و گسترش بدهیم.علاوه بر استرالیا در کشورهای دیگر نیز چنین برنامه هایی داریم.
همچنین "یان بیگز"سفیر استرالیا در ایران در حاشیه این جلسه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: دولت استرالیا بسیار علاقه دارد روابط بین مردم ایران و استرالیا ارتقا پیدا کند. این می تواند از طریق اتفاقات فرهنگی پیش رو انجام پذیرد و برنامه هایی که در ماه سپتامبر قرار است اجرا شود باعث می شود خیلی از ایرانی ها به استرالیا بروند و خیلی از استرالیایی ها با فرهنگ و تجارت ایران آشنا شوند.
سفیر استرالیا در پاسخ به اینکه وجوه مشترکی بین ایران و استرالیا می بیند گفت: بله. البته همین طور است. سالانه هزاران دانشجو از ایران به استرالیا می روند و مهارت هایی را که یاد می گیرند به کشور خودشان برمی گردانند و همین حالا هم اشتراک گذاری تخصص ها را داریم که هفته گذشته یک تیم تخصصی برای مسئله خشکسالی به ایران آمد و با هم مذاکره کردند و با یکدیگر تبادل داشتند.
به گزارش خبرگزاری شبستان، در انتهای این جلسه گفت و گو سفیر استرالیا از مجموعه فرش ها و تابلوفرشهای نفیس موزه عرب زاده بازدید کرد و یک تخته گلیم نفیس دست بافت ایرانی به عنوان پیشکش به او هدیه شد.
نظر شما