به گزارش خبرگزاری شبستان، در این کتاب قصههای قرآن، تحلیل و انطباق آنها با اصول درام و نمایشنامهنویسی بررسی شده است. قابلیتهای دراماتیک در قصههای قرآن، بررسی و اثبات میزان این قابلیتها در شکلگیری یک نمایشنامه، شخصیتپردازی، گفتوگو و فضای موجود در قصههای قرآن و انطباق آنها با عناصری چون داستان نمایش، شخصیتپردازی، دیالوگ یا گفتوگوهای نمایشی، مقدمهچینی، گرهافکنی، کشمکش، فضاسازی نمایشی، تعلیق، بحران، ستیز، چالش، فرود و نتیجهگیری در یک نمایشنامه، واژهشناسی مفاهیم قصـههـای قرآن، چگـونگی شکلگیری، تقسیمبنـدی و کیفیت قصهها، نگاهی به تفسیر قصهها، روش قصهپردازی، جایگاه قصه در تعلیـم و تربیـت و اخـلاق، روایـت و تاریـخ و داستانسـرایی قصههای قرآن به مثابه الگوی زیستی بشری و... در این کتاب بیان میشود.
در بخش دوم این کتاب مطالعه موردبهمورد قصههای قرآنی با عناصر تکنیکی و ساختاری درامنویسی آمده و در نهایت درباره برخی قصهها بحث و بررسی شده و پس از بیان کردن قصه مد نظر به ترتیب درج آنها در قرآن کریم، خلاصهای از قصه قرآنی بیان شده و در مرحله بعد توجه به عناصر ساختاری در نمایشنامهنویسی قصهها تحلیل شدهاند.
کتاب داستان های دیدنی: جنبه های دراماتیک در قصه های قرآن نوشته حسین فرخی را انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی چاپ و روانه بازار نشر کرده است.
نظر شما