به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، در این مراسم، «محمدمهدی حیدریان» رییس سازمان سینمایی، «حسین انتظامی» معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «حبیب ایلبیگی» معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی، «علیرضا تابش» مدیرعامل بنیاد فارابی، «محمدحسین علمالهدی» مدیر گروه سینمایی هنر و تجربه، «حجتالاسلام زم» رییس مناطق آزاد، «محمد حیدری» دبیر سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر، «علیرضا رضاداد» دبیر جشنواره فیلم کودک، «منوچهر شاهسواری» مدیرعامل خانه سینما، حجتالله ایوبی، همایون اسعدیان، علی نصیریان، سعید امیرسلیمانی، محمد سریر، سعید راد، مجید مظفری، فریدون جیرانی، سعید سهیلی، علیرضا رییسیان، مهدی کرمپور، محمدحسین فرحبخش، رضا یزدانی، احسان کرمی، پریناز ایزدیار، نیوشا ضیغمی، شهره سلطانی، حسن فتحی، مهدی سلطانی، پوران درخشنده، فرشته طائرپور، عبدالله اسکندری، مصطفی زمانی، همایون ارشادی،آنا داریوش ارجمند، شهاب حسینی و ... از چهرههای حاضر در این مراسم بودند.
آذر معماریان، همسر زندهیاد علی معلم و جمعی از هنرمندان در ابتدای ورود به مهمانان خوشامد میگفتند و به مهمانان بدج سینه با عکسی از علی معلم الصاق میشد. در محوطه تالار وحدت، چند فریم از عکسهای علی معلم روی زمین قرار داده شده بود.
امید معلم، فرزند علی معلم در این مراسم در ابتدای سخنانش قطعاتی شعر از حافظ قرائت کرد و گفت: بسیار سخت است جای پدر صحبت کنم. هر چه میگذرد، بجا آوردن رسم و رسومی که پدر به یادگار گذاشته سختتر میشود، اما ما همچنان با آیین او رفتار میکنیم و یاد او را زنده نگاه میداریم.
وی سپس از «رضا صالحی امیری» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که امروز همسر خواهرش درگذشته بود، به عنوان اولین سخنران مراسم دعوت کرد.
صالحی امیری در حالی که عزادار همسر خواهر خویش بود، در سخنانی با بیان اینکه بار سکوت از هر سخنی بیشتر است و انسان در سکوت به معنا و معرفت بیشتری دست می یابد، گفت: امروز خود جنازه ای را در قبر گذاشتم و یادی از گذشتگان داشتم و به خود آمدم که شما هم نه چندان به این منزلگه خواهید آمد و سرنوشت محتوم همه ما این است که روزی به دیار باقی خواهیم رفت. این مجلس در این روز مفهوم خاصی به همراه دارد و آن اینکه ما از روح بلند موسی بن جعفر (ع) تقاضا کنیم که علی معلم را با خویش محشور کند.
وی با طرح این سوال که چرا به اصحاب هنر صاحب دل می گویند، تصریح کرد: اگر اینگونه فکر کنیم که اصحاب هنر اهل معنا فضیلت معرفت و اخلاق هستند سخنی گزاف نگفته ایم که این هنرمندان صاحبدل هستند. بزرگان زیادی در این جمع حضور دارند که سرمایه های انسانی و معرفتی ما به حساب می آیند که همیشه در تاریخ ماندگارند و از این رو علی معلم همیشه زنده است و از خداوند طلب می کنیم تا آن عزیز از دست رفته را با انبیا و اولیای الهی محشور کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه پیام علی معلم به ما این است که راه حافظ و سعدی راه کمال و انسانیت است، گفت: علی معلم در مسیر حافظ گام بر می داشت بنابراین خدایا علی ما را با حافظ محشور بگردان. خدایا به ما معرفت بیاموز تا تخم معرفت را دل هم بکاریم و از بداندیشی دوری کنیم.
وی در پایان سخنانش اظهار کرد: علی معلم با اندیشه پاک در جامعه امروز، پیام آور اخلاق و معرفت بود و به روحش درود می فرستیم.
«حسین انتظامی» معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم در سخنانی کوتاه گفت: علی معلم با فعالیت های زیادی که در عرصه مطبوعات و سینما داشت نوعی هم افزایی به وجود آورد؛ او یک تنه نهادسازی کرد و جشن حافظ نمونه ای از این نهادسازی بود که در غیاب دولت توانست جریان ساز و موثر باشد.
در ادامه این مراسم، امید معلم، علی نصیریان بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون را بزرگ آقای سینمای ایران خواند و از او دعوت به حضور کرد.
نصریان نیز در سخنانی درگذشت علی معلم را ضایعه بزرگی دانست و گفت: بیشترین سهم حامیان فرهنگ و هنر ایران، مردم بوده اند اما علی معلم با کلام و احاطه اش به سینمای ایران و برپاکردن جشنواره ای معتبر و با نشریه سینمایی اش خدمات بسیار شایسته ای به سینمای ایران کرده است. هر چند حمایت و کمک از نظر من فقط مادی نیست بلکه فرهنگ و هنر مملکت پشتیبانی جدی می خواهد و ما در سطح کلان فرهنگ و هنر نیاز به حمایت جدی داریم.
وی تصریح کرد: البته نمی خواهم نیات حامیان فرهنگ و هنر ایران را نفی کنم اما حمایت از فرهنگ و هنر مملکت مساله ای جدی است و علی معلم یکی از افرادی بود که در این حوزه با تمام توانش و بدون غرض و باندبازی تلاش کرد.
داریوش ارجمند دیگر سخنران این مراسم نیز در سخنانی با اشاره به برخی ناملایمات نسبت به اهالی هنر و سینما از جانب برخی گروه ها گفت: همکارهای علی معلم در مطبوعات اصغر فرهادی و شهاب حسینی را می کوبند و به خاطر جایزه های بزرگی که در جهان دریافت کرده اند دست کم می گیرند اما علی معلم نه تنها انها را جدی گرفت بلکه از انها تجلیل کرد بنابراین باید به کسانی که نام ما را بالا می برند احترام بگذاریم.
وی بیان کرد: علی معلم در هر دوره جشن حافظ غزلی از حافظ می خواند و که آن غزل مربوط به زمانه ما بود و اجتماعی حرف می زد.
به گزارش خبرنگار شبستان، در این مراسم رسول نجفیان قطعه ای را به یاد علی معلم نواخت و خواند. همچنین کلیپ هایی از تصاویر و فیلم های علی معلم در برنامه ها و جشنواره های مختلف پخش شد که اشک برخی از حاضران را درآورد.
نظر شما